24 °C

Център "Марина" отбеляза 19 -години от създаването си с парти на открито

  19 години от създаването на Дневен център „Марина“ в Хасково отбелязаха днес възпитаниците, педагозите и рехабилитаторите в него.

  Социалният център е единственият в областния град и в него дневните си занимания провеждат от малки деца до възрастни.

  Доскоро Дом "Марина" предоставяше грижи за деца и младежи с увреждания, които обаче след навършване на 35-годишна възраст бяха изписвани, което налагаше прехвърлянето им в център в Димитровград. С преустройството на „Марина“ наскоро обаче това неудобство отпадна. 

  В момента капацитетът на северната част на сградата, където са по-големите възпитаници на дома, е изпълнен почти на 100 %, посочи директорът на „Марина“ Таня Ганева.

  А днес за празника се събраха и малки, и големи. Актрисата Силвия Предова, която от години е сред най-добрите приятели на децата и младежите от дом „Марина“, се погрижи те да се чувстват още по-специални, като ги превърна в любимите им герои с помощта на четка и боички.

  Един от най-дългогодишните възпитаници на Център „Марина“-Гошко, както всичко го знаят, пое ангажимента да посреща гостите и да ги черпи с бонбони за „Добре дошли“.

  На гости на партито за рождения ден беше и кметът Добри Беливанов, който пожела на децата да са най-вече здрави и да имат повече поводи за празници. Рождениците поздрави и Иванка Христозова- майка на Марина, момичето на чието име е наречен центъра. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания, затова той носи нейното име.

  „Доволни сме от грижата, която се полага за децата ни всеки ден. Като цяло сме спокойни, когато те са в центъра. А празникът за рождения ден всяка година се отбелязва много тържествено и децата са много въодушевени на този ден. “, казва Надя Йорданова, чийто син Кристиян е от три години в дом „Марина“. Вече е на 11 години, почти може да чете, със смятането повече се оправя, но винаги е сред най-активните. 

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ян
   Янков
   2 0
   08:52, 12 сеп 2019
   Честито!
   Да благодарим на всички, които се грижат за децата в този дом!
   Да полагаш грижи за детето си - това е мисията на живота, на всеки родител.
   Но да се грижиш за чужди деца,при това с различна степен на недъг - за мен това си благородство!
   Успех, и бъдете такива каквито сте!
   Бог да Ви поживи!

  Хороскоп за 19.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
  19.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
  19.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
  19.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
  19.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
  19.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
  19.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  19.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
  19.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
  19.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
  19.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
  19.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
  19.09.2019
  Последни новини