Hulu готвят сериал по „Пътеводител на галактическия стопаджия“ на Дъглас Адамс

Предвид съвременния кино и телевизионен (стрийминг) ландшафт, оригинално съдържание се търси по път и над път и предполагаме, че и тази новина беше неизбежна.

Едва ли има произведение (без значение от формата), за което в един или друг момент някой да не си е помислил да го претвори на екран. А когато става дума за една от литературните емблеми на ХХ в. – „Пътеводител на галактическия стопаджия“ („The Hitch Hiker’s Guide to Galaxy“) на Дъглас Адамс, сигурни сме, аспирациите за адаптация са повече от големи. Още повече, че досегашният екранен живот (включващ телевизионен сериал и филм) не е от най-качествените.

Deadline и THR съобщават, че стрийминг платформата Hulu готвят нов сериализиран прочит на фантастичната поредица „Пътеводител на галактическия стопаджия“, като за целта са наели известния сценарист, продуцент и шоурънър Карлтън Кюз(„Lost“, „Bates Motel“, „Jack Ryan“) и актьора и сценарист Джейсън Фукс („Пан“, „Жената чудо“). Идеята е двамата да напишат сценария и да влязат в ролята на изпълнителни продуценти. Не се посочват други подробности около творческия екип на продукцията, а от Hulu са отказали всякакъв коментар.

Дори и този конкретен проект да не се реализира (а засега нямаме причина да мислим така), не се съмняваме, че нова екранна версия на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ ще бъде осъществена под някаква форма, при това скоро. Просто изходният материал е прекалено благодатен (ако и да се смята труден за филмиране), а „марката“ е разпознаваема в целия свят, което са все неща, които продуцентите търсят.

Няма да ви обиждаме като ви разказваме за какво става дума в „Пътеводител на галактическия стопаджия“, а ако по някаква причина не сте запознати с поредицата (особено с оригиналната трилогия включваща „Пътеводител на галактическия стопаджия“, „Ресторант на края на Вселената“ и „Животът, Вселената и всичко останало“), направете си лична услуга и ги прочетете. Гарантираме ви (ние и още стотици милиони фенове) изключително приятно и забавно преживяване.

Ще следим развитието на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ („The Hitch Hiker’s Guide to Galaxy“) и ще ви държим в течение, а за финал ви оставяме с един от най-любимите ни моменти от средняшката (при все някои велики попадения в актьорския състав) филмова екранизация от 2005 г. – началото. Сбогом, и благодарим за рибата:

Източник: http://operationkino.net/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини