Любимецът Искрата, класически музиканти, баба Петя и много други ще се качат на отключената сцена в Татарево.

    Петото издание на „Отключи сцената“ обещава да изненада зрителите не само със съчетание на съвременна и класическа музика, но и с вплитането на съвременни визуални изкуства и класически театър.

    Тази година“двигателят“ Наско Атанасов направи поредица събития, които цял месец оживяваха селото. Станалото традиционно „Отключи сцената“ започна с поканения от него дует „Горчиво-сладка хармония“, който зарадва публиката с популярни песни. Премина през две работилници по влогърство, водени от Крис Захариев и Боян Тодоров за деца и младежи. Проведени бяха и два класа по актьорско майсторство, водени от преподавателя на Наско Кристофър Пети. На сцената пя и американската група за български фолклор „Блато-злато“.

    На 27 юли предстои кулминацията: големият концерт „Отключено“. Тази година той е посветен и на 90-тата годишнина на местното читалище „Народна просвета“.

    На сцената ще се качат класически музикант, някои от които вече са свирили на нея – цигулари, пианисти, виолончелист, саксофонист. Заедно с тях ще бъде Искрата, който идва за трети път. Дует IVA – сестрите Ива и Елена Тодорови, които станаха популярни с участието си в „Гласът на България“ и гостуването им в няколко предавания. Фолклорната певица Николета Николова отново ще омае публиката с гласа си. По традиция в концерта ще се включат Татаревските баби. Новото е, че този път ни очаква една история, която ще ни разкажат Наско, гостите му от САЩ Ейдруъл Боршански, Томас Кънук, Джерами Хауъл и бабата на Наско – баба Петя. Целият екип ще се ръководи от Крис Петит.

    По всичко личи, че заявката на Наско от миналата година: „ Нивото трябва да става все по-високо“ не е била напразна и тази година на 27 юли от 20 часа ни очаква незабравим и уникален концерт на читалищната сцена в село Татарево.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини