Благодетелка дари имот за построяването на паметник в Драгойново

Ангелина Димова чрез упълномощения от нея Никола Калинов дари имот на община Първомай. Волята ѝ е той да бъде използван за изграждане на кът за отдих за жителите и гостите на село Драгойново и да се превърне в мемориал на загиналите поборници и военнослужещи, жители на селото, във войните за национално освобождение на държавата.

Имотът е с площ 441 кв.м, в близост до църквата, възстановена също с голямо дарение от Ангелина Димова. 

Ангелина Димова е родена в село Драгойново през 1934 година. Тя е жена с любопитна биография. Любовта я отвежда във Франция, където става известен парфюмерист, изоставяйки възможността да стане певица в България. Галя, както я наричат близките ѝ в България или Анжелин- във Франция, е крупен дарител, готова е да помогне за всяка кауза, утвърждаваща българските и християнски ценности. Нейният Пълномощник и братовчед Никола Калинов е председател на инициативния комитет за изграждането на паметник на загиналите за България от село Драгойново.

Имотът, вече е собственост на общината, след като и общинските съветници гласуваха да бъде прието дарението и го включиха в списъка на „Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2019 г.“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Бл
    Благотворителни фондове!
    1 0
    14:04, 25 юни 2019
    Фондация "За нашите деца".
    "С твоето дарение ние ще спасим бебета от изоставяне, ще настаним деца в любящи приемни семейства и ще помогнем на деца с увреждания или трудности в развитието да развият своя потенциал. "

    Подкрепи УНИЦЕФ и най-уязвимите деца в България и по света!
    Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.
    • Ку
      Куха лелка
      0 -2
      14:07, 25 юни 2019
      Ти кво искаш да кажеш
  • 2
    Пи
    питагор
    6 0
    19:08, 25 юни 2019
    Аба по добре да са направи паметник на ангу кметя да знаят идните поколения за ко е запустялу драгойнуву и цялатъ пърумайска убщина и града. След 100 гудини саму то пметник на прочутия кметь ангу жъ напомня на славното му кметуване дету прували цялъ убщинъ. Паметникъ дъ придставлява внушителна фигура подала десницата си за здрасти и с нея дъ съ снимат бъдещите туристи.
    • Пи
      пита?гор
      0 0
      07:29, 26 юни 2019
      Какви 100 години, Питагоре. Драгойново няма да го има след по-малко от 10. Направи справка за броя на населението и неговата възраст, както и за движението на жители към и навън от селото. Ще остане само обрасъл в треви паметник.
  • 3
    Пи
    питагор
    0 0
    08:37, 26 юни 2019
    Аз гуворя общо за общинътъ иначе е ясну чи драгйнуву няма да го има
Последни новини