34 °C

Колко калории има в мохитото?

Отслабваш цяла година, тормозиш се с драконовски диети, купуваш нискокалорични храни и подминаваш сладкарниците с влажни очи. Всичко това, за да осъществиш фантазията си за идеална почивка – слънце, море, шлезлонг, коктейл.

И точно когато мечтата се материализира и се хванеш за мохитото, възниква въпросът – колко калории има в ароматната напитка.

Платформата Vinepair дава изчерпателен отговор на въпроса, изчислявайки калориите на най-популярните коктейли:

Мохито - 137 Кcаl

Джин с тоник – 140 Кcаl

Лонг Айлънд Айс Тий – 285 Кcаl

Мартини – 239 Кcаl

Блъди Мери – 125 Кcаl

Маргарита – 240 Кcаl

Мимоза – 115 Кcаl

Ром с кола – 144 Кcаl

Dark & stormy – 180 Кcаl

Олд фешън – 150 Кcаl

Космополитън – 215 Кcаl

За сравнение:

Бял хляб: 1 филия - 95,6 Кcal

Черен хляб: 1 филия - 87,8 Кcal

Многозърнест хляб: 1 филия - 79,2 Кcal

Пълнозърнест хляб: 1 филия - 78,3 Кcal

Специалистите наричат алкохолните калории празни – енергия в чист вид, защото липсват каквито и да било хранителни вещества, но пък засилват апетита. Този факт, съчетан с въздействието на алкохола, при което „падат хранителните задръжки“, трябва да задейства червената ни лапмичка.

Алкохолните калории се изразходват по-бързо от калориите на храните. НО двете в комбинация са истинска антидиетична бомба. Алкохолът пречи на изгарянето на мазнините на продуктите. Иначе казано, това, което сме сложили в чинията, ще бъде преработено и складирано в организма ни под формата на мазнини.

Ако консумираме алкохол в умерени количества, еднократно, той се „рециклира“ от организма, за около час и половина. Ако прекалим, се натрупва етилов алкохол, който може да стимулира осезателното ни натежаване в края на почивката.

Имаме ли полезен ход?

Един от вариантите е да консумираме напитки, съдържащи дъбилни вещества (танини), които забавят усвояването на етиловия алкохол. От тази гледна точка чашата червено вино е добър вариант, но пък то не е популярна съставка в летните коктейли.

Диетологът Робърт Аткинс обяснява защо препоръчваната от него нискокалорична диета (която други специалисти оспорват) изключва алкохола: „Алкохолът се разгражда пръв. Докато това се случва, организмът не изгаря мазнините.“

Казаното обаче се отнася до алкохолните напитки, които не съдържат захар. Коктейлите, в по-голямата си част, са сладки напитки, т. е. съдържат допълнителни калории.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини