Проекти за две села от общината спечелиха финансиране от ПУДОС

Селата Езерово и Дълбок извор в община Първомай са сред населените места, които ще бъдат облагородени, като се възстановят и почистят зони за отдих и се обособи кът с фитнес уреди на открито, съобщават от Регионалната инспекция на МОСВ.

Те са част от близо 50 проекта, които ще бъдат финансирани от ПУДООС през 2019 г. за област Пловдив. Проектите са одобрени в рамките на Националната кампания За чиста околна среда в традиционния годишен конкурс „Обичам природата – и аз участвам”, проведени от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Одобрените проекти за област Пловдив тази година са рекорден брой. Те представляват повече от 10% от тези, които ще се финансират за цялата страна. Бенефициенти са общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси. За реализиране на всеки класиран проект се предоставят средства в размер до 10 000 лева (с ДДС) за общини и кметства и до 5 000 лева (с ДДС) за учебни заведения.

С общинските проекти се цели реновиране и създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.

Тази година средствата ще отидат в 13 общини от област Пловдив.

Първенец по спечелени проекти е община Пловдив, в която ще има възможност да се реализират 8 екоидеи.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по одобрените проекти за общини и кметства е до края на ноември 2019 г., а за училища, детски градини и детски комплекси – до края на октомври. Обектите ще се реализират със съдействието и под контрола на РИОСВ-Пловдив.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини