БЧК отличи кмета Папазов

Кметът на община Първомай е отличен от Българския червен кръст за дългогодишната подкрепа на организацията в нейната социална дейност. Той и други общественици, доброволци и приятели  ще получат отличията си на днешния празничен за червенокръстците ден – 8 май. Церемонията ще се проведе в  Областния съвет на БЧК в Пловдив от 10.30 часа.

Ангел Папазов години наред си сътрудничи с БЧК. Организацията винаги е разчитала на съдействието му при оказване на помощ на пострадали от наводнения и други бедствия и при раздаването на хранителни помощи.. В същото време Община Първомай е била отворена към инициативи на младежката организация на БЧК, а червенокръстците винаги са били част от велопоходите, организирани от кмета.

8 май е рождената дата на основателя и идеолога на движението „Червен кръст“ Анри Дюран. Като празничен ден е обявен през 1953 година. Неговата кауза по  безспорен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност. 250 милиона са червенокръстците в целия свят – една огромна армия в служба на хуманността, милосърдието и солидарността.

Мотото на тазгодишния празник е „Моята червенокръстка история“. Сред отличените в област Пловдив са и комисар Атанас Илков и областният управител Здравко Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сл
    СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ ПАПАЗОВ
    2 -12
    15:47, 8 май 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ме
    Мехмет Пехливанов
    14 -2
    16:36, 8 май 2019
    Скоро и на червения полумесец може да получи отличие. Човек като си тръгва му връчват награди. Време му е!
Последни новини