Ясни са стипендиантите на Space camp от община Първомай

Валентина Ташева и Йоана Грозева от СУ „Златаров“ са победителите в конкурса за есе, организиран от Space Camp. Така те получават пълни стипендии за Космическия лагер в Турция.

 Валя е 11-годишна петокласничка, но вече знае какво е „екзопланета“, защото темата на нейното есе е Екзопланетите-нови светове.

 Йоана e на 15 години и е първата учасзтничка от училището, която печели с видео есе. Тя е избрала същата тема.

За отличното представяне на момичетата принос има учителката Златка Гарова, която не за пръв път популяризира този проект.

След задочното представяне, кандидатите представят и препоръки от поне двама преподаватели и  копие на оценките от първия учебен срок. След това са проведени и телефонни разговори  с учениците – за семействата им, амбициите, хбита и др.

Space Camp Turkey е един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа, Азия и Близкия изток Space Camp Turkey е единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в гр.Измир, Р Турция. Валентина и Йоана ще бъдат там между 14 и 21 юли.

Наградата е резултат от сътрудничеството между Община Първомай и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини