„Училището ни на 60“ разказа за днешната Професионална гимназия в Първомай

Документалният филм „Училището ни на 60“ беше акцентът в програмата на честването на 60-тата годишнина на професионалното образование в Първомай.

През погледа на двама ученици бяха представени всички аспекти от живота на Професионалната гимназия по селско стопанство „Васил Левски“ .

На тържеството присъстваха много гости – директори на общински училища и професионални гимназии, представители на общинска администрация, бивши и настоящи преподаватели, родители, граждани и др.

„Да създадеш училище, да вградиш в основите му мечти и надежди, а му вдъхнеш неповторим дух, да превърнеш в традиция последователността, всеотдайността и професионализма и най-важното – да ги предаваш на поколенията – ето това благородно дело е движеща сила, която ни обединява през годините“- каза директорът на училището инж. Росица Генова в празничното си слово.

Поздрав поднесе и кметът на общината Ангел Папазов, който напомни, че винаги си е сътрудничил с гимназията и като председател на земеделска кооперация, и като кмет. Той връчи и ваучер – подарък. Получени бяха десетки поздравителни адреси от колеги, обществени и партийни организации.

В празничния концерт се включиха ученици от съставите за модерен и фолклорен танц с ръководители Павлина Иванова и Севдалина Йорданова, пяха вокална група „Дебърче“ в съпровод на ръководителя си Ангел Ангелов. Гостите бяха поздравени от дуета Атанаска Тенева и абитуриентът от ПГСС Иван Иванов. В програмата се включиха и танцьорките от танцов клуб „Евридика“.

Но най-големи очаквания имаше към филма. Направен по сценарий на учителката по български език и литература Жанета Стоянова, това беше разказ за учебния процес и неговите професионални направления, изграждането на учениците като личности, развитието и подготовката на учителите, изпълнението на различни проекти, свързани както с обогатяването на материалната база, така и със свободното време на учениците. Представени бяха постиженията им през последните години. Водещите Йоана и Николай дадоха думата на преподаватели и съученици, като най- голямо беше участието на зрелостниците, преживели последните 5 години от развитието на Професионалната гимназия. Консултант на филма е репортерът на БНТ и Етв Величка Петкова, а оператор – Стоян Неделчев.

Филмът ще бъде достъпен в интернет.

Теодора Кирякова

Платен материал

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини