Акцент в киноложката изложба тази година ще бъдат българските породи

 Киноложкото дружество в Първомай даде заявка за уникална изложба, надминаваща проведените до момента подобни събития в Първомай. Датите 11 и 12 май обещават да бъдат наситени с много емоции и празнична атмосфера.Записаните за участие кучета са над 600. Особено внимание ще бъде обърнато на породите  Българско лудогорско гонче, Български барак и Българско овчарско куче.

Съдии ще бъдат приятелите на първомайските кинолози и почетни членове на дружеството им Галя Тодорова и Таня Арангелова. Гостите от чужбина са Зафра Сирик от Израел и Бонка Ласло и Зоран Чурчич от СЪрбия.

Провеждането на Киноложките изложби и надпревари ще бъде под наблюдението на председателя на Българската  републиканска федерация по кинология Георги Христозов.

Организатори на събитието са Киноложкото дружество – Първомай, Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Както винаги и тази година ще бъдат впрегнати усилията и на деца и младежи - доброволци.

Тази година благотворителната кампания „Заедно за живота“ ще бъде в полза на изграждането на детска болница в - детската онкохематология.

Междувременно пристигна още една добра за приятелите на кучетата – миналогодишната победителка  - най-красивото куче на The dog show - Първомай 2018 – Пинк, роди на 1 май 11 кученца.

Програмата на киноложкото събитие можете да видите тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лу
    Лудото Коле
    8 -1
    10:51, 2 май 2019
    Киноложка изложба в Пърумай няма да е същата без Голди! Още от сега се усеща неговата липса и липсата от неговата загуба! Липсват ми черните му петната, и непримудения му лай!

    какво ще правим сега - не знам!
Последни новини