Знаците, че може да имате емпатични сили, без дори да знаете

Емпатите са силно чувствителни индивиди, които имат силна способност да усещат това, което хората около тях мислят и чувстват. Ние всички имаме тази способност в някаква степен. Психолозите може да използват термина емпат, за да опишат човек, който преживява много емпатия, често до степен да приема болката на другите като своя. Това може да е суперсила или много голям източник на стрес.

Хората с емпатични способности могат да четат емоциите на другите и да разпознаят характера на човек при първа среща. Ако сте изключително духовен човек и чувствате, че физическият свят и всичко, което той носи, ви тежи, възможно е да имате емпатични способности. Може да се чувствате постоянно уморени и да усещате физически дискомфорт, който няма медицинско обяснение.

Емпатите имат много общи черти, за които понякога самите те не знаят, пише LearningMind. Може би по тях ще откриете своите емпатични сили, или пък липсата им. Още един начин да опознаете себе си.

1. Чувствителност
Хората с емпатични сили са силно чувствителни към енергията и емоциите на хората, животните, а понякога дори и към духовните следи, които съществуват около тях. Някои дори могат да бъдат чувствителни към енергията на растенията. Този тип изключителна чувствителност може да се прилага както за това, което им е известно, така и за непознатото, както за хората, които познават интимно, така и към непознати.

Емпатите живеят в света около тях и възприемат това, което чувстват другите хора чрез своите изключително развити сетива и сложното си чувство за интуиция. Като цяло, емпатите интернализират чувствата на другите, без да са наясно, че го правят и тълкуват тези чувства, сякаш са техни собствени.

2. Винаги търсят знания и решения
Емпатите постоянно търсят решения, отговори и знания. Те са велики мислители и много усърдни. Емпатите вярват, че има решение на всеки проблем и те се чувстват неудобно и разочаровани, ако не могат да намерят това решение. Емпатите ще търсят решението неуморно, докато не го намерят. Тези, които се чувстват духовно свързани, ще поискат напътствия и отговори от по-висша сила или вселена.

Талантът на емпатите им позволява да се докоснат до своето духовно обкръжение и да се свържат със своите енергии. Емпатите обикновено изпитват синхронности, вид феномен, който се случва в живота на всички нас. Но тъй като емпатите се чувстват по-свързани със свръхестествения свят от повечето хора, те могат да разпознаят истинското значение на тези съвпадения.

3. Психически способности
Емпатите имат голям интерес към метафизиката. Много вероятно е да са имали паранормално преживяване, било то преживявания в близост до смъртта, преживявания извън тялото, психически способности или някаква връзка с тези, които вече са преминали в по-добър свят. Хората с емпатични сили лесно включват тази невидима реалност към своя физически опит, без да питат защо. Те естествено знаят стойността на тези ситуации, без да се нуждаят от рационално обяснение.

Хората с емпатични способности имат естествената способност да се доближават до универсалната енергия и да могат да лекуват другите. Често професията им е свързана с холистични терапии или енергийна работа. Тяхната чувствителност им позволява да усещат емоциите на другите, да влияят върху техните тела и умове и да създават хармония в тях.

За да направят това, емпатите трябва да усвоят начините да се предпазят от енергиите на другите. Ако те не могат да направят това, балансът и хармонията, която те създават в другите, би генерирала дисбаланс и дисонанс в тях.

4. Мир и хармония
Хората с емпатични сили обикновено са спокойни и неагресивни, обичат мирно и хармонично обкръжение. Липсата на хармония ги кара да се чувстват неудобно. Емпатът ще направи всичко необходимо, за да го избегне. Ако трябва да се изправят пред сътресения, ще играе ролята на миротворец и ще работи за намиране на решение на проблема възможно най-бързо.

Иизключително чувствителни към насилие, жестокост и трагедия, независимо дали са реални или художествено пресъздадени. Гледайки телевизия, филми или когато четат книга, всичко, което включва физическо или емоционално страдание на друг човек, им е почти непоносимо.

Страданието на хора, деца или животни става собствено страдание. Има много неща, които те не могат да гледат по телевизията, защото ги карат да се чувстват изключително депресирани.

5. Обичат животните повече от хората
Емпатите обикновено предпочитат компанията на животни над компанията на хората. Често имат един или повече домашни любимци. Много емпати са вегани или вегетарианци, защото могат да усетят вибрациите на животното, от което е месото в храната. Те имат ясна представа за страха и страданието на животното. Емпатите никога не разбират защо такова красиво животно няма същите права като хората и че съдбата му е смърт.

Може да са вегетарианци, който от време на време се хранят с риба и морски дарове. Това никога не е удобно преживяване за емпатите, защото те не могат да престанат да мислят, че красивото животно, което някога е дишало и живеело, е било убито и дори е страдало, а сега е тук, в техните блюда. Те не смятат, че правото им да ядат превишава нечие право на живот.

6. Четат хората
Тъй като емпатите чувстват дълбоко и са толкова любящи, те обикновено работят като доброволци, които посвещават свободното си време в страстен начин на подпомагане на животни, деца, най-нуждаещите се или околната среда. Емпатите са отлични слушатели, които наистина се интересуват от щастието и благополучието на другите.

Като се има предвид, че имат естествена способност да научават неща без да им се казва, те могат да имат голямо предимство по отношение на останалите, защото могат да знаят много за другите хора. Но тази способност също прави задачата много трудна за тези, които искат да лъжат, искат да носят маска или да скрият емоциите си.

Емпатите просто знаят чувствата и намеренията на другите хора, дори ако тези хора току-що идват в живота им. Емпатите също са много добри в четенето на езика на тялото и осъзнават малките промени в дискурса на хората, които другите пренебрегват.

Накрая, емпатите се чувстват изключително неудобно около хора, които лъжат, манипулират или фалшивят. Просто не могат да толерират ненужни драми, егоистично или егоцентрично поведение и особено нарцисизъм..

Емпатите не могат да толерират негативността на другите, особено когато това е свързано с осъждане на техни хора или с ревност. Такива нагласи абсорбират енергията на емпатите незабавно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини