Творчески поетичен клуб учредиха в Дебър

Изображение 1 от 2

    Ден преди Трифон Зарезан и Свети Валентин създадоха Клуб, който обединява и става място за общуване на любители на творческото писане в рима. Идеята за създаването му се зароди по време на поход до параклиса „Св. Пантелеймон”  в Дебър, където бе отбелязан Денят на поезията - 1 октомври с авторски стихове на дебърски поети.  Единадесет души,  заявили желание,  присъстваха на учредяването. В творческа обстановка на запалени свещи и чаша вино всеки от присъстващите прочете свои стихове.Прозвучаха гатанки, басни, стихове на родопски диалект, за четирите годишни времена и дори специално написано за събитието стихотворение.

    За председател на Клуба бе избрана Нели Атанасова. Тя връчи членските карти на учредителите Деница Славова, Марияна Запрянова, Иван Заимов, Иван Павлов, Паска Янкова, Красимира Славова, Анастасия Ганева, Атанас Василев, Тянка Радева.

    Клубът е отворен за всеки, който обича и прави опити да пише в ритъм и мерена реч.

    В дейността са предвидени творчески вечери, четене на авторска поезия, обменяне на мисли и коментар на текстове, мероприятия и гостуване на други клубове.   

    Първата изява на представител на новоучредения клуб ще бъде в с.Градина. Нели Атанасова ще гостува на Клуб 55+ по покана на Радка Попова. Публиката ще има възможност да чуе по едно стихотворение посветено на всеки месец от годината. Нели Атанасова  е избрала интересен начин да представи авторския си рецитал „Годишен калейдоскоп”. След което чрез гласуване ще бъде избрано едно стихотворение, което ще стане стихотворение на годината. Гласувалите за него ще получат награди – авторски стихове от поетесата.

    Красимира Ст.Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      5 -1
      08:18, 14 фев 2019
      Всеки ден ние трябва да чуваме поне една малка песен, да четем поне едно стихотворение, да виждаме поне една изискана картина, и, ако е възможно, да изговаряме поне няколко разумни думи(Гьоте).

      .....Или да замълчим ....
    • 2
      Юр
      Юрдан
      3 -4
      11:39, 14 фев 2019
      Да му е честито на кметя. Още едно разходно перо му се натресе
    Последни новини