Огромен успех записа Михаела Чепишева на Държавното първенство по бадминтон

    14-годишната Михаела Чепишева завоюва бронзов медал на двойки жени на Държавното първенство по бадминтон и се нареди на почетната стълбичка до най-големите имена в този спорт в България – сестрите Габриела и Стефани Стоева и Петя Неделчева.

    Талантливата Миша достигна на сингъл до четвърфинал, където отпадна от Габриела Стоева. Но преди това тя се наложи над Мария Боевска във впечатляващ мач, в който загуби първия гейм и спечели следващите много оспорвани части с 23:21 и с 22:20. В играта си по време на цялия шампионат тя показа стабилност и добра подготовка.

    По пътя към третото място Михаела, заедно с партньорката си от Пазарджик Гергана Павлова, отстраниха друго голямо име от българския женски бадминтон – Линда Зечири в тандем с Мила Иванова.

    На полуфинал бяха надиграни от Мария Делчева и Петя Неделчева.

    „Чувствам се много добре, сподели Михаела Чепишева след награждаването. За всеки бадминтонист ще е гордост да застане на стълбичката до най-добрите.  Честно казано, като по малка никога не съм си представяла, че ще играя с Петя Неделчева.“

    Доволна от постижението си, тя сподели, че успехите дължи на треньорите си от КФВС „Атлет“ Красимир и Илиян Кръстеви.

    Сред победителите в Държавния шампионат се откроиха още две имена на състезатели, тръгнали от първомайския клуб – Иван Русев и Димитрия Попстойкова. В момента и двамата се състезават за Виктори БК

    Иван игра три финала и спечели два от тях. Той е републикански шампион на единично мъже и на смесена двойка и е втори при двойки мъже.

    Много здрав турнир се получи, сподели Русев.  Под номер 8 в схемата, той отстрани третия и първия  от поставените.

    Димитрия Попстойкова е трета на единично жени.

    Твеодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини