Полковник Димитър Кацаров - Спасителят в снега. Вестниците в неделя

24 часа

Опрощават данъците на църквата и мюфтийството

Държавата да опрости еднократно всички публични задължения на вероизповеданията, които са натрупани до 31 декември 2018 г. Това е разписано в проекта за изменения на Закона за вероизповеданията, който е внесен от лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ Цветан Цветанов и на ДПС Мустафа Карадайъ.

Труд

Това са спасителите с пагони. В Родопите с това звание и с тази голяма отговорност е натоварен 101-ви Алпийски полк. Дни и нощи наред през последната седмица неговият командир полковник Димитър Кацаров със своите подчинени води битка със снега. Той не спасява коли и премръзнали хора от канцеларията си в полка. Не праща други да ръководят тежката техника. На неговите заповеди и указания и на личното му присъствие разчитат както областната и общинските власти, така и стотиците туристи в Пампорово и другите курорти около Смолян. И най-вече местните хора от Смолян до Превала, от Превала до Стойките, до манастира "Св. Пантелеймон, и т.н. На военните разчитат и машините на почистващите фирми, когато закъсат в дълбокия сняг.

Монитор

От 6000 до 44 000 лв. за кукерски костюм

Именно такъв костюм, с цена на нова лека кола, беше продаден преди година в Банско. Новият собственик е гастарбайтер от симитлийското село Черниче на име Николай Аспарухов. Той купил костюма от Димитър Кехайов-Мимо от Банско веднага след международния фестивал на маскарадните игри "Симитлия-древната земя на кукерите-2018". Костюмът с рекордната дължина на косъма от 109 см дори кандидатства за рекорд на Гинес. Аспарухов, който си дошъл за празниците от Испания, купил костюма и веднага го подарил на своя син Александър. Бившият собственик пък се разделил с него със сълзи на очите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини