0 °C

Промени в капиталовите разходи на общината е една от трите точките в дневния ред на предстоящата сесия

Едва три точки има в дневния ред на последната за годината общинска сесия в Първомай. Съветниците се събират на 20 декември от 17.30 часа в пленарна зала.

Едно от проектопредложенията е свързано с промени на целевата субсидия за капиталови разходи на общината за 2018 година. Предложението на кмета Ангел Папазов е 392565 лв. да бъдат пренасочени от едни обекти към други. Според публикуваната таблица, основният ремонт на покрива на кметството в село Градина е почти три пъти по-скъп от предвиденото, но са „спестени“ средства от нереализирани ремонти на мостове в селата Дълбок извор и Виница. 5 пъти по-малко ще струва техническият проект за общински пазар – вместо предвидените 20 000лв., целевата субсидия е 4 000 лв. Подробности могат да бъдат видени на сайта на Община Първомай.

По време на сесия предстои приемането на Програма за опазване на околната среда на община Първомай  за периода 2018-2020 г., внесена от Димитър Недев.

В дневния ред влиза и цената на полските пътища и неизползваеми канали, които се обработват като част от земеделски масиви. Проекторешението е на Николай Митков.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  34
  345
  1 -1
  08:30, 18 дек 2018
  Защо спестявате колко струва ремонта на покрива в Градина, че и три пъти по-скъп?!
 • 2
  Из
  излишна сесия
  11 -3
  08:46, 18 дек 2018
  Кратка и излишна сесия.Повод да се проведе заплати на 21 съветника плюс 2 секретарки на стойност повече от 20 000 лева.Ако тази излишна сесия не се бе провела щеше да има реализирани ремонти на мостовете в Дебър и Виница както и за някои много по полезни неща.
  • Въ
   Въцо
   0 -3
   11:47, 18 дек 2018
   Не ремонтирани мостове в Дълбок извор и Виница не в Дебър
 • 3
  Зе
  ЗЕВС
  7 0
  18:00, 18 дек 2018
  Искам да попитам-парите от наемите от помещенията в кметството в с.Градина кой ги харчи?
  • 12
   123?
   1 0
   21:24, 18 дек 2018
   Балю Балев
  • Ze
   zemedelka
   2 -1
   12:59, 19 дек 2018
   Кметството не дава помещения под наем, до колкото аз знам.Първият етаж е собственост на БТК или там както се казва вече, вторият етаж е собственост на бившето ТКЗС, което си разпродаде имуществото на частни лица.Ако някой дава нещо под наем някъде, то това е Общината, а не селския кмет.
 • 4
  Дя
  Дядо мраз
  5 -1
  20:46, 18 дек 2018
  Искам да питам защо градът е без улично осветление? От зле нещата стават по-зле!!!
  • Па
   Патлигар
   0 0
   22:46, 19 дек 2018
   Ма той градът празен бе! На куго да светят тия ламби?

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини