1/3 от читателите на Parvomai.NET считат, че протестите са с цел сваляне на правителството

Според 36,8% от читателите на Parvomai.NET, целта на протестите в България са да бъде свалено правителството. За 24% те са насочени към повишаването на доходите и за 14% към намаляване на данъците. Останалият процент е за свалянето Валери Симеонов от вицепремиерския му пост – цел, което беше постигната.

Изводът, който може да се направи от тази непретенциозна анкета е, че читателите на Pyrvomai.NET считат, че за положителна промяна е достатъчно едно правителство да бъде сменено с друго, а повишаването на доходите трябва да предхожда намаляването на данъците. Едно такова проучване не отговаря на редица въпроси и не е представително. От него не могат да се направят изводи дали това е нагласата сред читателите или те виждат такива опити у протестиращите.

Анкетата е конструирана така, че всеки глас да има само един отговор, но реално целите на един протест могат да бъдат няколко.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    1 0
    09:12, 5 дек 2018
    Това правителство ако го свалите още ще затънем тамън вървим нагоре кой ще изберете червените ли пак колко години бяха 70 май още искате май само то нашия град е червен и заблуден.Не щете герб щото не оттърва на много червени бизнесмени щото затегна им пералните.
Последни новини