20 °C

Кметът оттегли проекта за новата такса "Битов отпадък", Хубинов поиска комисия за финансовото състояние на общината.

Кметът Ангел Папазов оттегли докладната си за определяне на план-сметката за поддържането на чистотата в община Първомай през 2019 година. Така такса “Битов отпадък“ засега остава непроменена. Още по време на заседанията на Постоянните комисии на Общинския съвет, съветниците са направили редица забележки и са отхвърлили материала.  При обсъждането на дневния ред на проведената вчера редовна сесия, кметът оттегли точката без да мотивира решението си.

Митко Хубинов приветства изваждането на това решение и направи предложение за нова точка. „Месеци наред никой не иска да ми даде информация за нещата, за които питам-каза той. На миналата сесия попитах за командировъчните на кмета, искам да видя договори, какво се крие зад „други разходи“. Затова той предложи в дневния ред точка за избор на комисия, която да се запознае с финансовото състояние на общината, с членове представители на всички политически групи. Предложението му беше подкрепено от всички съветници от ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и ДПС – общо 12 гласа.

Светозар Славчев постави въпроса за това, че вносителят няма посочени мотиви, не е ясен статутът на една такава комисия и че няма правни основания за създаването на такава комисия. Той допълни и това, че ако си ползват правомощията всички общински съветници биха могли да получат тази информация и всеки пожелан от тях документ. На това Хубинов отговори, че въпреки това той месеци наред няма отговори на поставените въпроси и че не вижда проблем да бъде създадена комисията.

В дадените от Председателя 15 минути почивка беше изработено проекторешение, в което бяха посочени основания от ЗМСМА и мотиви.

След гласуване във Временната комисия за проверка на финансово-икономическото състояние на община Първомай влязоха Христо Вълчев от ГЕРБ, Петър Ганев от Коалиция „Възраждане“, Мурад Али от ДПС, Митко Хубинов, Росица Генова от СДП и Светозар Славчев от БСП.

На сесията за пръв присъства и новият заместник-кмет ДИмитър Недев.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  16 -3
  09:22, 29 ное 2018
  Като гледам кмета на БСП и този на ГерБ един до друг и се чудя къв смях сътвори Катето! Догодина ЗАЕДНО за добруването и кметуването на Папаз!Пък той ще си ни вдигна таксите, данъците и т.н Само се чудя къде изчезна подкрепата на двамата от ГЕРБ?
  • От
   Отговор
   21 -1
   10:31, 29 ное 2018
   Явно никой не е чак толкова тъп като Катя Попова.
  • Па
   Пари,пари
   14 0
   13:49, 29 ное 2018
   Прекомерната жажда за пари не тъпота - за тях най невзрачната бивша депутатка става ортак и с дявола и БСП.
 • 2
  Ге
  Гербер
  28 -4
  09:37, 29 ное 2018
  Искаме разходите на зам.кмета на БСП,и проверка на строителните му фирми в общината.
  • Ив
   Иван
   21 -3
   10:05, 29 ное 2018
   Ха браво точно в десятката . Много правилно .
 • 3
  10
  10 ноември
  15 -4
  10:18, 29 ное 2018
  По физиономиите ще ги познаете.....Ангу-"Май идва 10 ноември-"Миткоф-"Абе този дърт козел пак си вдигна рейтинга-ами сега?"Дечко- "Как стана това нещо без мое знание ?-Пак ми се отваря работа -.Голямо писане, ще падне"Недев - припев-"Добре ми е така".Ама тази проверка, да не е като- ОНАЗИ...???
  • Ут
   уточнение
   9 -4
   14:03, 29 ное 2018
   По точно би било-"Безпроблемно си вдига рейтинга, за разлика от русия- модерен ляв, който вече има проблеми с вдигането на рейтинга"...
 • 4
  Гр
  гражданин
  19 -2
  12:21, 29 ное 2018
  А разходите на Ружди и секретаря и командировките им да не забравите, пълна проверка нека ги видим.
 • 5
  См
  Смях
  13 0
  17:02, 29 ное 2018
  катя с тази неадекватна политика изуми всички. Сега как ще се отчита пред Кмета Слънце? НУРС?
 • 6
  См
  смях през сълзи
  8 -1
  18:56, 29 ное 2018
  Д-рката "Широко затворини очи" пак ще дръпне конците на двете си безгръбначни марионетки и увеличението на промилите и Такса смет ще е факт още следващия път. Върховната заблуда,че тя кара влака ще я парне в момента в който се усети че е употребена и ватмана Папазов и бие шута от червения тролей на БСП. "Объркала е рейса". Електората и левия и десния ще плаща за тази шизофрения и това месно ГМО -
  БСП +ГЕРБ = Папазов завинаги
  • СА
   С Ангу за никъде
   7 0
   18:37, 30 ное 2018
   На областно ниво БСП (Гергов) и ГЕРБ (Мараджиев) са заедно за Здр.Димитров. В нашия град на Греха - д-р К.Попова и Н.Митков изконсумираха невъзможната любов на БСП-ари и ГЕРБ ерасти,
   Ще си родят поредния мандат на Ангу. Филията ще мажат същите.
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -4
  06:41, 30 ное 2018
  Ава яз нали ви казах пуследния пъть чи и тва съ шъ приеме ама ангу ни трябва да присъства. Другия пъть ангу като го нема жъ гласуват нимойте са притеснявайте. Тугава митку хубина жъ излезе на катедрата жъ плюе жъ съ пеняви после пиения адвукат ще говори за огромните злоупотреби и накрая жъ гласуват кото трябва. Не видите ли че местните селяни си играят на пулитика от висок клас димек къту в пърлъмента. Ангу внася нещо не се оддобрява уж съвестта на съветниците е проговорила ни съ гласува и после пак същуту къту в пърламента. Явно веке им е скучно след 15 години вдигане на ръка и бързу приключване на проблемите за 2 минути и сега си играят на парламентъризъм
 • 8
  Мо
  може и без Ангу
  9 -1
  19:38, 30 ное 2018
  Стана ясно на всички, че това е поредната драматургична постановка която се разиграва от нискоразредни актьори.Прави са пишещите по горе, че накрая пак такса смет ще бъде вдигната ,проверката ще стигне до крива круша, а Ангу ще продължи да вилнее и да харчи на воля предизборно народна пара.Не го наричам кмета защото той отдавна не е такъв.Тъжна картина.Но надежда има...и тя е в наказателния вот за този модел.Еднакво сме потърпевши всички, без оглед на политическите си предпочитания.Не бива пак да си поръчваме от същото...вони...
 • 9
  Па
  Палави пръстчета
  12 -1
  12:46, 1 дек 2018
  Кмета да си оттегли заместник кмета Фитков, защото пипа повече и от него
 • 10
  До
  докрай
  2 0
  17:59, 2 дек 2018
  както са наредени ,първо от ляво на дясно а след това от дясно наляво и сетне пак

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини