8 °C

Кметът оттегли проекта за новата такса "Битов отпадък", Хубинов поиска комисия за финансовото състояние на общината.

Кметът Ангел Папазов оттегли докладната си за определяне на план-сметката за поддържането на чистотата в община Първомай през 2019 година. Така такса “Битов отпадък“ засега остава непроменена. Още по време на заседанията на Постоянните комисии на Общинския съвет, съветниците са направили редица забележки и са отхвърлили материала.  При обсъждането на дневния ред на проведената вчера редовна сесия, кметът оттегли точката без да мотивира решението си.

Митко Хубинов приветства изваждането на това решение и направи предложение за нова точка. „Месеци наред никой не иска да ми даде информация за нещата, за които питам-каза той. На миналата сесия попитах за командировъчните на кмета, искам да видя договори, какво се крие зад „други разходи“. Затова той предложи в дневния ред точка за избор на комисия, която да се запознае с финансовото състояние на общината, с членове представители на всички политически групи. Предложението му беше подкрепено от всички съветници от ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и ДПС – общо 12 гласа.

Светозар Славчев постави въпроса за това, че вносителят няма посочени мотиви, не е ясен статутът на една такава комисия и че няма правни основания за създаването на такава комисия. Той допълни и това, че ако си ползват правомощията всички общински съветници биха могли да получат тази информация и всеки пожелан от тях документ. На това Хубинов отговори, че въпреки това той месеци наред няма отговори на поставените въпроси и че не вижда проблем да бъде създадена комисията.

В дадените от Председателя 15 минути почивка беше изработено проекторешение, в което бяха посочени основания от ЗМСМА и мотиви.

След гласуване във Временната комисия за проверка на финансово-икономическото състояние на община Първомай влязоха Христо Вълчев от ГЕРБ, Петър Ганев от Коалиция „Възраждане“, Мурад Али от ДПС, Митко Хубинов, Росица Генова от СДП и Светозар Славчев от БСП.

На сесията за пръв присъства и новият заместник-кмет ДИмитър Недев.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  16 -3
  09:22, 29 ное 2018
  Като гледам кмета на БСП и този на ГерБ един до друг и се чудя къв смях сътвори Катето! Догодина ЗАЕДНО за добруването и кметуването на Папаз!Пък той ще си ни вдигна таксите, данъците и т.н Само се чудя къде изчезна подкрепата на двамата от ГЕРБ?
  • От
   Отговор
   21 -1
   10:31, 29 ное 2018
   Явно никой не е чак толкова тъп като Катя Попова.
  • Па
   Пари,пари
   14 0
   13:49, 29 ное 2018
   Прекомерната жажда за пари не тъпота - за тях най невзрачната бивша депутатка става ортак и с дявола и БСП.
 • 2
  Ге
  Гербер
  28 -4
  09:37, 29 ное 2018
  Искаме разходите на зам.кмета на БСП,и проверка на строителните му фирми в общината.
  • Ив
   Иван
   21 -3
   10:05, 29 ное 2018
   Ха браво точно в десятката . Много правилно .
 • 3
  10
  10 ноември
  15 -4
  10:18, 29 ное 2018
  По физиономиите ще ги познаете.....Ангу-"Май идва 10 ноември-"Миткоф-"Абе този дърт козел пак си вдигна рейтинга-ами сега?"Дечко- "Как стана това нещо без мое знание ?-Пак ми се отваря работа -.Голямо писане, ще падне"Недев - припев-"Добре ми е така".Ама тази проверка, да не е като- ОНАЗИ...???
  • Ут
   уточнение
   9 -4
   14:03, 29 ное 2018
   По точно би било-"Безпроблемно си вдига рейтинга, за разлика от русия- модерен ляв, който вече има проблеми с вдигането на рейтинга"...
 • 4
  Гр
  гражданин
  19 -2
  12:21, 29 ное 2018
  А разходите на Ружди и секретаря и командировките им да не забравите, пълна проверка нека ги видим.
 • 5
  См
  Смях
  13 0
  17:02, 29 ное 2018
  катя с тази неадекватна политика изуми всички. Сега как ще се отчита пред Кмета Слънце? НУРС?
 • 6
  См
  смях през сълзи
  8 -1
  18:56, 29 ное 2018
  Д-рката "Широко затворини очи" пак ще дръпне конците на двете си безгръбначни марионетки и увеличението на промилите и Такса смет ще е факт още следващия път. Върховната заблуда,че тя кара влака ще я парне в момента в който се усети че е употребена и ватмана Папазов и бие шута от червения тролей на БСП. "Объркала е рейса". Електората и левия и десния ще плаща за тази шизофрения и това месно ГМО -
  БСП +ГЕРБ = Папазов завинаги
  • СА
   С Ангу за никъде
   7 0
   18:37, 30 ное 2018
   На областно ниво БСП (Гергов) и ГЕРБ (Мараджиев) са заедно за Здр.Димитров. В нашия град на Греха - д-р К.Попова и Н.Митков изконсумираха невъзможната любов на БСП-ари и ГЕРБ ерасти,
   Ще си родят поредния мандат на Ангу. Филията ще мажат същите.
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -4
  06:41, 30 ное 2018
  Ава яз нали ви казах пуследния пъть чи и тва съ шъ приеме ама ангу ни трябва да присъства. Другия пъть ангу като го нема жъ гласуват нимойте са притеснявайте. Тугава митку хубина жъ излезе на катедрата жъ плюе жъ съ пеняви после пиения адвукат ще говори за огромните злоупотреби и накрая жъ гласуват кото трябва. Не видите ли че местните селяни си играят на пулитика от висок клас димек къту в пърлъмента. Ангу внася нещо не се оддобрява уж съвестта на съветниците е проговорила ни съ гласува и после пак същуту къту в пърламента. Явно веке им е скучно след 15 години вдигане на ръка и бързу приключване на проблемите за 2 минути и сега си играят на парламентъризъм
 • 8
  Мо
  може и без Ангу
  9 -1
  19:38, 30 ное 2018
  Стана ясно на всички, че това е поредната драматургична постановка която се разиграва от нискоразредни актьори.Прави са пишещите по горе, че накрая пак такса смет ще бъде вдигната ,проверката ще стигне до крива круша, а Ангу ще продължи да вилнее и да харчи на воля предизборно народна пара.Не го наричам кмета защото той отдавна не е такъв.Тъжна картина.Но надежда има...и тя е в наказателния вот за този модел.Еднакво сме потърпевши всички, без оглед на политическите си предпочитания.Не бива пак да си поръчваме от същото...вони...
 • 9
  Па
  Палави пръстчета
  12 -1
  12:46, 1 дек 2018
  Кмета да си оттегли заместник кмета Фитков, защото пипа повече и от него
 • 10
  До
  докрай
  2 0
  17:59, 2 дек 2018
  както са наредени ,първо от ляво на дясно а след това от дясно наляво и сетне пак

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини