Съветниците ще разгледат новата план-сметка за сметосъбирането и вдигането на такса "Битов отпадък"

Новата План - сметката за приходи и разходи за такса битови отпадъци през 2019 г. и определянето на  размера на промилите за такса битов отпадък в Община Първомай ще бъдат разгледани на днешната редовна сесия на Общинския съвет в Първомай. Промените бяха публикувани на сайта на общината и предоставени за обсъждане от гражданите на 29 септември. В своята докладна кметът на общината Ангел Папазов е поискал бюджет от 1397651 лв. за  услуги по сметосъбирането, сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци поддържане на чистота на териториите за обществено ползване в общината. С това решение ще бъдат завишени таксите за битов отпадък, като увеличението е различно за различните населени места.

Заседанието ще се проведе както обикновено от 17.30 часа в Пленарна зала. Освен средствата за сметта, в дневния ред има още 7 точки.

Местният парламент трябва да предостави реализираното „Допълнително водоснабдяване“ в Буково за стопанисване от ВиК – Пловдив. Ще бъдат направени поправки във вече взето решение за отдаване на имоти под наем, за да може да съответства на Закона за местното самоуправление. Предстоят решения за разширяване на списъка с обекти, които общината ще предостави под наем,  за прекратяване на съсобственост, за продажба на имоти.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    СА
    С Ангу за никъде
    17 -3
    08:21, 28 ное 2018
    Кметът Папазов е поискал бюджет от 1397651 лева за сметосъбиране,сметоизвозване и с това ще бъдат завишени таксите за битов отпадък.А ще се намери ли някой да попита кмета ,какви са дълговете на общината,какви са преразходените харчове на кмета,какъв е броят на назначените на граждански договори,колко са служебните коли на кмета и какви им са разходите,колко задгранични командировки има кмета и на каква стойност са, а и още много въпроси за незаконосъобразните харчове на кмета???А сега да видим ония дето се именуват социална партия как ще гласуват?Време е за протест!!!!
  • 2
    Мб
    Мба
    21 -2
    08:44, 28 ное 2018
    Повечето от служителите в тая община са излишни и цоцат заплати за да си убиват времето на центъра.
  • 3
    По
    после
    7 -1
    20:50, 28 ное 2018
    Май че не стана така. Кмета си оттегли нва за таксите, щот разбра че няма да има мнозинство.Само комунягите и неговата група - осем не стигат. Троянския му кон Катя Попова нещо май окуця.
    • ИС
      и сега
      6 -1
      21:02, 28 ное 2018
      Тя Катето се опитала преди сесията пак да наговори съветниците и ръководството си да подкрепят кмета и комунистите за увеличението на промилите, но те дружно я отсвирили. Този път единодушно, даже и двете изненади от предното гласуване в общината не се съгласили с нея. И сега - кой се продаде на кмета и БСП ? Кой им каза че няма да ги покрепят в увеличението на такса смет, та кмета да си оттегли предложението?
  • 4
    Ко
    Колко да е смешно?
    5 -4
    22:02, 28 ное 2018
    Стария кузел конския доктур Хубенов бил се чесъл пак у кметя ама дърта куза не се дой лесно. Катя Пупова и седемте кузлета блеят за ясла, ама няма, зима е и зелена трева йок. Пък и турчулята са слабоумни.
  • 5
    Оф
    ОФ
    5 -3
    22:41, 28 ное 2018
    Мъдков мъдкоф,стария козел може и без власт ,но ако ти я загубиш нито барман нито бензинжия можеш вече да станеш. Ако обаче този път комисията която, ще проверява злоупотребите на Ангу, си свърши работата може и НОЕМВРИ за него да бъде като 10 ноември за един друг дето се мислеше за вечен.
  • 6
    Оф
    Оф
    7 -1
    08:29, 29 ное 2018
    Разходите да се разгледат и на Фитков и на Ружду и на секретаря там ще е забавно
Последни новини