19 °C

Съветниците ще разгледат новата план-сметка за сметосъбирането и вдигането на такса "Битов отпадък"

Новата План - сметката за приходи и разходи за такса битови отпадъци през 2019 г. и определянето на  размера на промилите за такса битов отпадък в Община Първомай ще бъдат разгледани на днешната редовна сесия на Общинския съвет в Първомай. Промените бяха публикувани на сайта на общината и предоставени за обсъждане от гражданите на 29 септември. В своята докладна кметът на общината Ангел Папазов е поискал бюджет от 1397651 лв. за  услуги по сметосъбирането, сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци поддържане на чистота на териториите за обществено ползване в общината. С това решение ще бъдат завишени таксите за битов отпадък, като увеличението е различно за различните населени места.

Заседанието ще се проведе както обикновено от 17.30 часа в Пленарна зала. Освен средствата за сметта, в дневния ред има още 7 точки.

Местният парламент трябва да предостави реализираното „Допълнително водоснабдяване“ в Буково за стопанисване от ВиК – Пловдив. Ще бъдат направени поправки във вече взето решение за отдаване на имоти под наем, за да може да съответства на Закона за местното самоуправление. Предстоят решения за разширяване на списъка с обекти, които общината ще предостави под наем,  за прекратяване на съсобственост, за продажба на имоти.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  СА
  С Ангу за никъде
  17 -3
  08:21, 28 ное 2018
  Кметът Папазов е поискал бюджет от 1397651 лева за сметосъбиране,сметоизвозване и с това ще бъдат завишени таксите за битов отпадък.А ще се намери ли някой да попита кмета ,какви са дълговете на общината,какви са преразходените харчове на кмета,какъв е броят на назначените на граждански договори,колко са служебните коли на кмета и какви им са разходите,колко задгранични командировки има кмета и на каква стойност са, а и още много въпроси за незаконосъобразните харчове на кмета???А сега да видим ония дето се именуват социална партия как ще гласуват?Време е за протест!!!!
 • 2
  Мб
  Мба
  21 -2
  08:44, 28 ное 2018
  Повечето от служителите в тая община са излишни и цоцат заплати за да си убиват времето на центъра.
 • 3
  По
  после
  7 -1
  20:50, 28 ное 2018
  Май че не стана така. Кмета си оттегли нва за таксите, щот разбра че няма да има мнозинство.Само комунягите и неговата група - осем не стигат. Троянския му кон Катя Попова нещо май окуця.
  • ИС
   и сега
   6 -1
   21:02, 28 ное 2018
   Тя Катето се опитала преди сесията пак да наговори съветниците и ръководството си да подкрепят кмета и комунистите за увеличението на промилите, но те дружно я отсвирили. Този път единодушно, даже и двете изненади от предното гласуване в общината не се съгласили с нея. И сега - кой се продаде на кмета и БСП ? Кой им каза че няма да ги покрепят в увеличението на такса смет, та кмета да си оттегли предложението?
 • 4
  Ко
  Колко да е смешно?
  5 -4
  22:02, 28 ное 2018
  Стария кузел конския доктур Хубенов бил се чесъл пак у кметя ама дърта куза не се дой лесно. Катя Пупова и седемте кузлета блеят за ясла, ама няма, зима е и зелена трева йок. Пък и турчулята са слабоумни.
 • 5
  Оф
  ОФ
  5 -3
  22:41, 28 ное 2018
  Мъдков мъдкоф,стария козел може и без власт ,но ако ти я загубиш нито барман нито бензинжия можеш вече да станеш. Ако обаче този път комисията която, ще проверява злоупотребите на Ангу, си свърши работата може и НОЕМВРИ за него да бъде като 10 ноември за един друг дето се мислеше за вечен.
 • 6
  Оф
  Оф
  7 -1
  08:29, 29 ное 2018
  Разходите да се разгледат и на Фитков и на Ружду и на секретаря там ще е забавно

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини