10 °C

Съветниците ще разгледат новата план-сметка за сметосъбирането и вдигането на такса "Битов отпадък"

Новата План - сметката за приходи и разходи за такса битови отпадъци през 2019 г. и определянето на  размера на промилите за такса битов отпадък в Община Първомай ще бъдат разгледани на днешната редовна сесия на Общинския съвет в Първомай. Промените бяха публикувани на сайта на общината и предоставени за обсъждане от гражданите на 29 септември. В своята докладна кметът на общината Ангел Папазов е поискал бюджет от 1397651 лв. за  услуги по сметосъбирането, сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци поддържане на чистота на териториите за обществено ползване в общината. С това решение ще бъдат завишени таксите за битов отпадък, като увеличението е различно за различните населени места.

Заседанието ще се проведе както обикновено от 17.30 часа в Пленарна зала. Освен средствата за сметта, в дневния ред има още 7 точки.

Местният парламент трябва да предостави реализираното „Допълнително водоснабдяване“ в Буково за стопанисване от ВиК – Пловдив. Ще бъдат направени поправки във вече взето решение за отдаване на имоти под наем, за да може да съответства на Закона за местното самоуправление. Предстоят решения за разширяване на списъка с обекти, които общината ще предостави под наем,  за прекратяване на съсобственост, за продажба на имоти.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  СА
  С Ангу за никъде
  17 -3
  08:21, 28 ное 2018
  Кметът Папазов е поискал бюджет от 1397651 лева за сметосъбиране,сметоизвозване и с това ще бъдат завишени таксите за битов отпадък.А ще се намери ли някой да попита кмета ,какви са дълговете на общината,какви са преразходените харчове на кмета,какъв е броят на назначените на граждански договори,колко са служебните коли на кмета и какви им са разходите,колко задгранични командировки има кмета и на каква стойност са, а и още много въпроси за незаконосъобразните харчове на кмета???А сега да видим ония дето се именуват социална партия как ще гласуват?Време е за протест!!!!
 • 2
  Мб
  Мба
  21 -2
  08:44, 28 ное 2018
  Повечето от служителите в тая община са излишни и цоцат заплати за да си убиват времето на центъра.
 • 3
  По
  после
  7 -1
  20:50, 28 ное 2018
  Май че не стана така. Кмета си оттегли нва за таксите, щот разбра че няма да има мнозинство.Само комунягите и неговата група - осем не стигат. Троянския му кон Катя Попова нещо май окуця.
  • ИС
   и сега
   6 -1
   21:02, 28 ное 2018
   Тя Катето се опитала преди сесията пак да наговори съветниците и ръководството си да подкрепят кмета и комунистите за увеличението на промилите, но те дружно я отсвирили. Този път единодушно, даже и двете изненади от предното гласуване в общината не се съгласили с нея. И сега - кой се продаде на кмета и БСП ? Кой им каза че няма да ги покрепят в увеличението на такса смет, та кмета да си оттегли предложението?
 • 4
  Ко
  Колко да е смешно?
  5 -4
  22:02, 28 ное 2018
  Стария кузел конския доктур Хубенов бил се чесъл пак у кметя ама дърта куза не се дой лесно. Катя Пупова и седемте кузлета блеят за ясла, ама няма, зима е и зелена трева йок. Пък и турчулята са слабоумни.
 • 5
  Оф
  ОФ
  5 -3
  22:41, 28 ное 2018
  Мъдков мъдкоф,стария козел може и без власт ,но ако ти я загубиш нито барман нито бензинжия можеш вече да станеш. Ако обаче този път комисията която, ще проверява злоупотребите на Ангу, си свърши работата може и НОЕМВРИ за него да бъде като 10 ноември за един друг дето се мислеше за вечен.
 • 6
  Оф
  Оф
  7 -1
  08:29, 29 ное 2018
  Разходите да се разгледат и на Фитков и на Ружду и на секретаря там ще е забавно

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини