20 °C

Неправилно паркираният автомобил е собственост на лекар-инвалид, извикан по спешност в болницата

Автомобилът,  спрян на инвалидно място пред  МБАЛ – Първомай е собственост на д-р Добрин Кръстев.

По сигнал на наш читател публикувахме снимката с уговорка, че от нея не става ясно дали шофьорът е инвалид и каква е била причината да спре по този начин. 2 часа по-късно д-р Кръстев се обади в редакцията и сам обясни ситуацията. Той е инвалид и макар и неправилно разположена, колата му не е заела мястото неправомерно. Няма стикер, защото законодателят не допуска възможността инвалидите да се придвижват с мощни автомобили, но има всички документи, доказващи състоянието му.

„Паркирал съм в 5 сутринта, разказа докторът, когато бях извикан по спешност.“ 

Случаят е показателен за това, че не е редно  да се правят бързи заключения и да се издават присъди. Още по-жалко би било  използването на медийния интерес за разчистване на сметки, каквито опити е имало неведнъж.

За хората с гражданска съвест в помощ би могло да бъде приложението https://grajdanite.bg , което е направено така, че след подаване на сигнал да бъде извършвана проверка от съответните институции.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Па
  паркирането разрешено
  15 -16
  09:40, 27 ное 2018
  .Возилото е заело не едно, а две места,няма стикер за инвалид –не това не е нарушение!!!По скоро това е поредната демонстрация на хора от кръга на недосегаемите.ЖАЛКА, придворна, унижена журналистика.
 • 2
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  26 -10
  09:54, 27 ное 2018
  Доктор Кръстев точно вие можете да спирате в тая болница където и когато си пожелаете човек с вашата божия ръка която ни е изродили нас и нашите деца и хиляди други да ви държат сметка това е несериозно.Вие сте дали началото на десетки хиляди живота а други унищожиха невинни животи и ся намериха с какво да се заяждат жив и здрав да сте още дълги годинки те дето ви снимат спинка по онова време а вие наспан ненаспан на тия години по всяко време в денонощието сте в кондиция евала.
 • 3
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  12 0
  10:13, 27 ное 2018
  Снимайте нещо друго няма лошо демокрация е ама да знаеш кога къде и за кво има бизнесменчета за кутия цигари спира на пешеходни пътеки пред алей училища и други подобни какви нередности има за оправяне ти къде си отишъл с та снимка в новините не можеш да стигнеш ако нямаш близък човек там.
 • 4
  Пъ
  първомайка
  13 -9
  12:10, 27 ное 2018
  Ами то си беше ясно,че някой много "обича" доктора и затова се заяждаше с него дори във фейсбук групата Първомай се е публикувал анонимника и после се е отстранил. Явно е предприел акция "да ти уроня престижа докторе" ще пиша анонимно на редакцията и ще сея простотия де ще мога?! Жив и здрав да е д-р Кръстев, а враговете дето дебнаб отвсякъде също! Трябва да се отсява плявата от сеното иначе всичко друго е преднамерено!
 • 5
  Лу
  Лудото Коле
  4 0
  12:15, 27 ное 2018
  аз в първата статия хубаво ви казах, да ни съ прайте на много будните и възмутени граждани и да ни си чешите изиците като стадо фитки, ама вие НЕ, ТА НЕ!
  Там където трябва да се намесите - вас ви няма. А тука са занимавате със селски интриги....д33ба аз тия клоуни дето сте бе!
 • 6
  Пе
  Пеевски
  3 -1
  13:43, 27 ное 2018
  Е, трудно ще намерите читав журналист каквато и заплата да му дадете след като това са ви новините
 • 7
  Мн
  Мноо тъп
  6 -7
  20:10, 27 ное 2018
  Е щом е толкова велик канонизирайте го св.инвалид с мощен джип
 • 8
  Ha
  Hah
  9 -6
  20:16, 27 ное 2018
  Не става въпрос за уронване на престиж , а по скоро за това че може би на някой му е писнало така наречения “елит” да се подиграва с населението. Ако беше някой друг ( най “обикновен” гражданин на града ) господата полицаи веднага щяха да му връчат фиш, ноо щом става въпрос за доктор Кръстев ее виждаш ли ти нещата седят друго яче- очевидно той е недосегаем ...
 • 9
  Ан
  Анонимника
  8 -4
  20:22, 27 ное 2018
  Първомайката и анестезиолога въпроса е принципен закона е за всички.продължават мутренските наглярщини и вие се кефите на такива отрепки с пари и власт във васалското ви жалко ОБЩЕСТВО!
 • 10
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -4
  06:15, 28 ное 2018
  Яз ни мога да разбира за ко ве пърумайци съ прайте че ни пузнавате доктур кръстев. Да вярну инвалид ие туй ни може да му се утрече. Да вярну е чи гу спулетяха някои житейски и здравусловни несполуки убачи той и преди си беше такъв. Укориму е поведението му низависимо от някои обективни убсуятелства. Но такъу е в пърумай било е такъу и жъ си остани такъу. Щоту болницътъ си има управител той трябва дъ куригира тия анумалии в поведението на доктур кръстев най малко в района на болницата. Убачи кък да стани къту управителя ич ни му дриеме все пак доктур кръстев веке е придубил ореола на предишния си началник доктур чипишев/аку гу помните/ и си прай коту си иска а ве повечету сте склонни да гу защитавате
 • 11
  Др
  друго виждане
  7 -7
  10:37, 28 ное 2018
  До всички, суперобикновени граждани, писали по-горе!
  Да отидете и да свалите шапка на д-р Кръстев!
  Занапред да се научите на кого трябва и на кого не трябва да сваляте шапка. Важно е за здравето и за бъдещето ви.
  Един въпрос към д-р Кръстев!
  Докторе, какъв е този скапан джи?. Заслужаваш нещо много по-добро!
 • 12
  Тт
  Ттнма
  4 -2
  18:34, 28 ное 2018
  За толко рушвет толко джип
 • 13
  То
  толко рушвет толко джип
  4 -3
  09:24, 29 ное 2018
  Семейство Кръстеви си дадоха живота за град Първомай. Накрая - един скапан джип. Изобщо не си струва.
 • 14
  Ед
  един нормален
  3 -1
  20:48, 30 ное 2018
  Всички първомайски малоумници се изредиха да качват неправилно паркирали автомобили, щот за друго не им стига акъла. Сега обаче явно прекалиха... Извинете д-р Кръстев!
 • 15
  Жо
  Жож
  3 0
  11:48, 1 дек 2018
  Малумник си ти както повечето селяци населяляващи "градът".всеки се мисли за велик и недосегаем а всъщност са само мишоци и позьори.шибани нищастни крепостни СЕЛЯНИ

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини