2 °C

Неправилно паркираният автомобил е собственост на лекар-инвалид, извикан по спешност в болницата

Автомобилът,  спрян на инвалидно място пред  МБАЛ – Първомай е собственост на д-р Добрин Кръстев.

По сигнал на наш читател публикувахме снимката с уговорка, че от нея не става ясно дали шофьорът е инвалид и каква е била причината да спре по този начин. 2 часа по-късно д-р Кръстев се обади в редакцията и сам обясни ситуацията. Той е инвалид и макар и неправилно разположена, колата му не е заела мястото неправомерно. Няма стикер, защото законодателят не допуска възможността инвалидите да се придвижват с мощни автомобили, но има всички документи, доказващи състоянието му.

„Паркирал съм в 5 сутринта, разказа докторът, когато бях извикан по спешност.“ 

Случаят е показателен за това, че не е редно  да се правят бързи заключения и да се издават присъди. Още по-жалко би било  използването на медийния интерес за разчистване на сметки, каквито опити е имало неведнъж.

За хората с гражданска съвест в помощ би могло да бъде приложението https://grajdanite.bg , което е направено така, че след подаване на сигнал да бъде извършвана проверка от съответните институции.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Па
  паркирането разрешено
  15 -16
  09:40, 27 ное 2018
  .Возилото е заело не едно, а две места,няма стикер за инвалид –не това не е нарушение!!!По скоро това е поредната демонстрация на хора от кръга на недосегаемите.ЖАЛКА, придворна, унижена журналистика.
 • 2
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  26 -10
  09:54, 27 ное 2018
  Доктор Кръстев точно вие можете да спирате в тая болница където и когато си пожелаете човек с вашата божия ръка която ни е изродили нас и нашите деца и хиляди други да ви държат сметка това е несериозно.Вие сте дали началото на десетки хиляди живота а други унищожиха невинни животи и ся намериха с какво да се заяждат жив и здрав да сте още дълги годинки те дето ви снимат спинка по онова време а вие наспан ненаспан на тия години по всяко време в денонощието сте в кондиция евала.
 • 3
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  12 0
  10:13, 27 ное 2018
  Снимайте нещо друго няма лошо демокрация е ама да знаеш кога къде и за кво има бизнесменчета за кутия цигари спира на пешеходни пътеки пред алей училища и други подобни какви нередности има за оправяне ти къде си отишъл с та снимка в новините не можеш да стигнеш ако нямаш близък човек там.
 • 4
  Пъ
  първомайка
  13 -9
  12:10, 27 ное 2018
  Ами то си беше ясно,че някой много "обича" доктора и затова се заяждаше с него дори във фейсбук групата Първомай се е публикувал анонимника и после се е отстранил. Явно е предприел акция "да ти уроня престижа докторе" ще пиша анонимно на редакцията и ще сея простотия де ще мога?! Жив и здрав да е д-р Кръстев, а враговете дето дебнаб отвсякъде също! Трябва да се отсява плявата от сеното иначе всичко друго е преднамерено!
 • 5
  Лу
  Лудото Коле
  4 0
  12:15, 27 ное 2018
  аз в първата статия хубаво ви казах, да ни съ прайте на много будните и възмутени граждани и да ни си чешите изиците като стадо фитки, ама вие НЕ, ТА НЕ!
  Там където трябва да се намесите - вас ви няма. А тука са занимавате със селски интриги....д33ба аз тия клоуни дето сте бе!
 • 6
  Пе
  Пеевски
  3 -1
  13:43, 27 ное 2018
  Е, трудно ще намерите читав журналист каквато и заплата да му дадете след като това са ви новините
 • 7
  Мн
  Мноо тъп
  6 -7
  20:10, 27 ное 2018
  Е щом е толкова велик канонизирайте го св.инвалид с мощен джип
 • 8
  Ha
  Hah
  9 -6
  20:16, 27 ное 2018
  Не става въпрос за уронване на престиж , а по скоро за това че може би на някой му е писнало така наречения “елит” да се подиграва с населението. Ако беше някой друг ( най “обикновен” гражданин на града ) господата полицаи веднага щяха да му връчат фиш, ноо щом става въпрос за доктор Кръстев ее виждаш ли ти нещата седят друго яче- очевидно той е недосегаем ...
 • 9
  Ан
  Анонимника
  8 -4
  20:22, 27 ное 2018
  Първомайката и анестезиолога въпроса е принципен закона е за всички.продължават мутренските наглярщини и вие се кефите на такива отрепки с пари и власт във васалското ви жалко ОБЩЕСТВО!
 • 10
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -4
  06:15, 28 ное 2018
  Яз ни мога да разбира за ко ве пърумайци съ прайте че ни пузнавате доктур кръстев. Да вярну инвалид ие туй ни може да му се утрече. Да вярну е чи гу спулетяха някои житейски и здравусловни несполуки убачи той и преди си беше такъв. Укориму е поведението му низависимо от някои обективни убсуятелства. Но такъу е в пърумай било е такъу и жъ си остани такъу. Щоту болницътъ си има управител той трябва дъ куригира тия анумалии в поведението на доктур кръстев най малко в района на болницата. Убачи кък да стани къту управителя ич ни му дриеме все пак доктур кръстев веке е придубил ореола на предишния си началник доктур чипишев/аку гу помните/ и си прай коту си иска а ве повечету сте склонни да гу защитавате
 • 11
  Др
  друго виждане
  7 -7
  10:37, 28 ное 2018
  До всички, суперобикновени граждани, писали по-горе!
  Да отидете и да свалите шапка на д-р Кръстев!
  Занапред да се научите на кого трябва и на кого не трябва да сваляте шапка. Важно е за здравето и за бъдещето ви.
  Един въпрос към д-р Кръстев!
  Докторе, какъв е този скапан джи?. Заслужаваш нещо много по-добро!
 • 12
  Тт
  Ттнма
  4 -2
  18:34, 28 ное 2018
  За толко рушвет толко джип
 • 13
  То
  толко рушвет толко джип
  4 -3
  09:24, 29 ное 2018
  Семейство Кръстеви си дадоха живота за град Първомай. Накрая - един скапан джип. Изобщо не си струва.
 • 14
  Ед
  един нормален
  3 -1
  20:48, 30 ное 2018
  Всички първомайски малоумници се изредиха да качват неправилно паркирали автомобили, щот за друго не им стига акъла. Сега обаче явно прекалиха... Извинете д-р Кръстев!
 • 15
  Жо
  Жож
  3 0
  11:48, 1 дек 2018
  Малумник си ти както повечето селяци населяляващи "градът".всеки се мисли за велик и недосегаем а всъщност са само мишоци и позьори.шибани нищастни крепостни СЕЛЯНИ

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини