14 °C

Със смяната на часа, тъмнина превзема улиците на Първомай

Със смяната на часа в края на октомври, всяка година в Първомай възниква един и същ проблем – улиците стават тъмни с края на работния ден. Не че градът ни е силно осветен през останалото време на годината, но някак преминаването към зимното часово време винаги ни изненадва. В 17.30 часа – когато голяма част от пешеходците се прибират по домовете си, започват „състезание“ по ориентиране в тъмното по пресечено трасе, осято с дупки.

Години наред се оказва, че часовниците на уличното осветление не могат да бъдат настроени навреме и трябва да проявяваме толеранс към общинските служители докато успеят да си свършат работата. А може би това е начин да бъдат спестени стотинки от общинската хазна за ползването на електроенергия.

Вярно е, че читателите на Parvomai.NET предпочитат да информират редакцията, вместо да подадат сигнали във фронт офиса, но е учудващ факта, че нито един общинар не е забелязал този проблем. „Нима нито един служител не се е препъвал по улиците?“, се питат мнозина. Смяната на времето стана факт на 29 октомври, а денят стремително започна да намаля. През следващите месец и половина той ще е още по-кратък. Надяваме се, че улиците в Първомай няма да станат опасни за пешеходците.

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  8 0
  09:23, 7 ное 2018
  За ко ни е усветление по улиците ва. Секи си тръгва ут рабута гледа сънчу и си ляга къде жъ ми хойкат из нощите. Тедо ти знайш ли колку трудну съ настройват тия часовници тва е по трудно от колкуту да съ настрои глъвътъ на фитлето и руждиту. За тва ни ми хойкайте по нощите и няма да са спъвате седите си у вас размножавайте съ и пърумай пак жъ стане гулям град.
 • 2
  Сл
  След десет години
  18 -2
  09:51, 7 ное 2018
  След десет години няма да има град. Последния, моля да изгаси лампите. Извинете, те отдавна не светят!
  • Аб
   Абсолютна Непрогледна
   5 -1
   21:03, 8 ное 2018
   В мрака на града на "Греха" БСПари и ГЕРБерасти заченаха уродливото ни бъдеще.
 • 3
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  9 0
  11:26, 7 ное 2018
  Да попитам темата с книгата на Стойчо Шапатов бързо изчезна познах правете и реклама да се копува та да има пари за тока и за уличното колелото се върти да ударят едно рамо стига само са вземали да дадат малко щото наистина няма да има нужда след десет години само 20 бизнесмена ще се разхождат на свобода из улиците рахат голям ще е.Ще им скучно без нас сигорен съм няма с кой да си играят и забавляват.
  • Ге
   Геле
   6 0
   21:21, 9 ное 2018
   Те местните бизнесмени, че и децата им и внуците им отдавна не се разхождат сред миризливата тълпа отрепки, останала в Първомай. Те ходят на кафе в Пловдив, София... Пекат си **** на Сейшелите или карат ски в Австрия, когато бащите им реват по телевизията, че са пред фалит... А кмета по това време е 758478374-ата си кмандировка в чужбина.
 • 4
  Ан
  Ангу завинаги
  13 -3
  14:28, 7 ное 2018
  М..чи то риба се лови в мътна вода, а гласоподаватели в тъмен ,мръсен и осеян с дупки град .
 • 5
  Зе
  ЗЕВС
  15 0
  15:33, 7 ное 2018
  Ако наскоро назначеният служител,който отговаря за ул.осветление да е в час,/от тези"нашите Хора" дето все им търсим работа някаде-я в туризма,я в ловжалъка,я в ОА,независимо ,че не стават за нищо/ и цял ден обикаля със служебната лада,с пари за гориво от нашите данъци,да беше сверявал по 1 часовник от УЛ.осветление на час работно време-всичко ще бъде наред,но кой да обикаля сбившата колата на Общ.охрана!Да се покажем ,че пак сме на власт!Абе важното е да дойде "ПАРАСКОВ ДЕН"!Нали за това е назначен-.да взема заплата!
  • Му
   Муратко
   15 0
   22:26, 7 ное 2018
   Ангелчо Муратев не се ли срамува че е самунджия или не му пука
  • НТ
   Н Т
   4 -1
   22:40, 9 ное 2018
   Защо е нужно това?????
   Да откриваме топлата вода ли????????
   Много сте назад с времето

   има фото клетки за 12.50 лв. които сами си вършат тази работа

   първоначална инвестиция около 20 лв на траф и толкова
   БЕЗ ПОДРЪЖКА!
   НЕ ЗНАМ В КОЕ ВРЕМЕ ЖИВЕЕТЕ????????????
 • 6
  Зе
  ЗЕВС
  4 0
  16:17, 10 ное 2018
  НТ- Фотоклетката подава цяла вечер сигнал към лампите ,а часовника го нагласят по за няколко часа вечерта и сутринта-ИКОНОМИИ-МИЗЕРИЯ ПО УЛИЦИТЕ!

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини