Предстои откриване на процедура за избор на съдебни заседатели

Районен съд – Първомай е поискал от Общинския съвет да открие процедура за набирането на 20 съдебни заседатели. Това е регламентирано от Закона за местното самоуправление и местната администрация и предстои да бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия.  Избраните заседатели ще са с мандат от 2019 до 2023 година. В   докладната си  записка  Председателят на ОбС Дечко Петков предлага от кандидатите да се изисква да отговарят на редица условия, между които: да са на възраст между 21 и 68 години, да имат най-малко средно образование, да не са осъждани, да са психически здрави. Те не могат да бъдат заседатели в друг съд, да са ръководители на политическа партия или да са общински съветници.

След откриване на процедурата ще бъдат обявени сроковете за подаване на документи, сред които автобиография, копие от диплома за средно образование, мотивационно писмо, препоръки от общински съветници и други.

След официалното откриване на процедурата, подробна информация предстои да бъде публикувана на сайта на община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини