Американка роди близнаци от различни бащи

Американка от Далас, щата Тексас, е родила близнаци от двама различни бащи, съобщи в. "Дейли телеграф", като се позовава на "Фокс нюз".

Мая Уошингтън разкрива, че когато заченала, е имала връзка с двама мъже. В резултат на това две яйцеклетки са били оплодени от сперматозоиди на двамата й приятели.

Мая и приятелят й Джеймс Харисън си направили ДНК-проби, след като забелязали, че 11-месечните близнаци Джъстин и Джордан имат различни черти.

Тестът за бащинство показал, че има 99,999% вероятност момченцата да са от различни бащи. Шансът бащата да е един е 0%.

В лабораторията, където е направен анализът, казват, че не са виждали подобен случай.

В специализираната литература са описани само няколко случая на т.н. свръхоплождане от различни бащи (heteroparental superfecundation) в света.

Според д-р Крис Дрийлинг това може да стане, когато по време на овулацията една жена отдели няколко яйцеклетки. Когато тя има повече от един сексуален партньор в един и същ период, сперматозоиди на двама мъже могат да оплодят две различни яйцеклетки.

Джеймс Харисън е заявил, че прощава на приятелката си двойната връзка и ще отгледа и двете момчета като свои собствени. Майката не смята да информира другия баща за събитието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини