13 °C

Кметът се отчита на сесията в четвъртък

Изпълненията на решенията на Общински съвет ще отчете кметът на общината Ангел Папазов на предстоящата на 30 август сесия.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът организира изпълнението на актовете на общинския съвет и два пъти годишно отчита изпълнението им. Към 30 юни 2018 година в процес на изпълнение са 9 решения, взети през минали периоди: Търсят се финансови източници, за да бъде реализиран проектът за реконструкция на водопроводната мрежа в село Драгойново.

В „изчаквателен“ режим е проект за финансиране на „Водоснабдяване на с. Дълбок извор и с. Поройна“. Разработен още през 2005 г., той трябва да мине през одобряване на нов ПУП за трасета на тласкателни водопроводи от сондите до с. Дълбок извор, а това е свързано с ново финансиране.

В положение на изчакване е и вторият етап на проекта „Водоснабдяване група „Искра – Брягово“, тъй като населението на село Искра счита за нецелесъобразно да им се кара вода от Брягово и са направили подписка по този повод.

От 2014 година е неизпълненото решение за проект на нов Общ устройствен план на общината, но за него вече има подписан договор с фирма - изпълнител и е осигурено финансиране от МРРБ.

Търси се финансиране за изграждането на нова детска градина в село Православен – решение, взето от ОбС през 2015 година.

В процес на изпълнение е процедурата за прехвърляне на пречиствателната станция към ВиК – Пловдив.

Към момента се реализира и решението за изграждане на компостираща система и система за предварително третиране на отпадъците съвместно с общините Асеновград, Садово, Куклен и Лъки.

В процес на изпълнение е и решението за изпълнение на поект за енергийна ефективност на сградата на Общинска администрация.

През първото полугодие на 208 година ОбС е взел 59 решения. От тях са изпълнени 48, 10 са в процедура по изпълнение, а едно е променено.

Съгласно приетите решения, община Първомай разработва проекти за реконструкция на част от улиците „Братя Миладинови“, „Княз Борис I“, „Кочо Честименски“, за пътя до село Дълбок извор, вървят процедури за изпълнение на проекти за транснационално партньорство, провеждат се търгове и др.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Въ
  въпрос
  2 0
  11:26, 29 авг 2018
  Последно кога ще е сесията?Нали уж на 31.08.2018?????
 • 2
  Ко
  КОРЕКЦИЯ
  0 0
  19:22, 29 авг 2018
  Последно: сесията щяла да бъде в четвъртък на 30.08.2018 година.

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини