5 °C

През първото полугодие разкриваемостта на престъпленията в Първомай е 42,38%

42.38% е разкриваемостта на престъпленията, регистрирани през първото полугодие на територията на Районно управление на полицията в Първомай.

В сравнение със същия период през 2017-а този процент е по-нисък с около 15,5 пункта, но и закононарушенията са намалели. През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

Заловени са 55 извършители, от които 1 жена и 9 непълнолетни.

Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.

От всички регистрирани престъпления общо криминалните са 113, а икономичските – 10.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  4 -6
  10:03, 16 авг 2018
  Брау на нащи пулицаи мнгу добре са си свършили рабутата. Някуй да не земе да си помисли че този нисък пруцент е вследствие на това чи ни работят нищу. Този резултат незавиден е в следствие на кадровия дефицит демек трябва да се назначат още пулицаи за да се вдигне процента на разкриваемост или да се тушира престъпността окунчателно. Спуред мен най дубре е да се изкорени престъпността изцялу в общината и така жъ дадем пример на останалите общини кък да се справят с прублема. Яз къту известен математик отдавна съм мислил за практическо решение на този проблем със средствата на матиматиката. След многобройни безсънни нощи и безсънни дни яз реших прублема със средствата на илиментарната аритметика. Спуред преброяването на населението в нащъ общинъ има 25883 минус разликътъ между рудените и тя дето веке са се преселили в по дубрия и лишен от престъпления свят знака минус съ слага за тва щото тия дето са се родили са по малко от емигрантите на оня свят. Та яз придлагам да са назначат най малко 25883 пулицая в общинътъ и така със идин замах жъ съ реши прублема с пристъпността.
 • 2
  Ар
  Архимед
  4 -5
  16:58, 17 авг 2018
  Аз пък кату бях в банята открих че аку се закрие РПУ и заплатите на милиционерите се раздадат на престъпниците те повече няма да правят нарушения,и така няма да има престъпления и проблема ще бъде разрешен на 100%.
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  2 0
  06:26, 18 авг 2018
  Уткритието ти кулега архимед е частен случай и ни можи да съ приложи на практика. Трябва да намираш по рационални ришения кът моите. Ти жъ попитъш ся за ко ами чисто матиматически пристъпниците са повече от пулицаите така чи няма да има заплата за сички и тогава тия които са без заплата жъ съ разсърдят и пак жъ вършат рпистъпления. Сега ти може би жъ ме попиташ от къде знам колко са пристъпницците яз жъ ти кажа ако се позовем на матиматическата логика всеки един чувек в пърумай знае чи пристъпниците в общинътъ са повече от пулицаите в пулицията а освен тия пристъпници има и други демек няма да стигнат заплатите и затова както ти казах по горе кулега е по добре всички да станат пулицаи.
 • 4
  Пъ
  Пърумаец
  3 -1
  23:43, 19 авг 2018
  През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

  Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.
  62+13+41 =116
  7 ги няма,Къде са ма Теодоро
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  09:04, 20 авг 2018
  Нимойте да и намирате кусур на тедата тя беше най слабата ми ученичка

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини