23 °C

През първото полугодие разкриваемостта на престъпленията в Първомай е 42,38%

42.38% е разкриваемостта на престъпленията, регистрирани през първото полугодие на територията на Районно управление на полицията в Първомай.

В сравнение със същия период през 2017-а този процент е по-нисък с около 15,5 пункта, но и закононарушенията са намалели. През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

Заловени са 55 извършители, от които 1 жена и 9 непълнолетни.

Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.

От всички регистрирани престъпления общо криминалните са 113, а икономичските – 10.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  4 -6
  10:03, 16 авг 2018
  Брау на нащи пулицаи мнгу добре са си свършили рабутата. Някуй да не земе да си помисли че този нисък пруцент е вследствие на това чи ни работят нищу. Този резултат незавиден е в следствие на кадровия дефицит демек трябва да се назначат още пулицаи за да се вдигне процента на разкриваемост или да се тушира престъпността окунчателно. Спуред мен най дубре е да се изкорени престъпността изцялу в общината и така жъ дадем пример на останалите общини кък да се справят с прублема. Яз къту известен математик отдавна съм мислил за практическо решение на този проблем със средствата на матиматиката. След многобройни безсънни нощи и безсънни дни яз реших прублема със средствата на илиментарната аритметика. Спуред преброяването на населението в нащъ общинъ има 25883 минус разликътъ между рудените и тя дето веке са се преселили в по дубрия и лишен от престъпления свят знака минус съ слага за тва щото тия дето са се родили са по малко от емигрантите на оня свят. Та яз придлагам да са назначат най малко 25883 пулицая в общинътъ и така със идин замах жъ съ реши прублема с пристъпността.
 • 2
  Ар
  Архимед
  4 -5
  16:58, 17 авг 2018
  Аз пък кату бях в банята открих че аку се закрие РПУ и заплатите на милиционерите се раздадат на престъпниците те повече няма да правят нарушения,и така няма да има престъпления и проблема ще бъде разрешен на 100%.
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  2 0
  06:26, 18 авг 2018
  Уткритието ти кулега архимед е частен случай и ни можи да съ приложи на практика. Трябва да намираш по рационални ришения кът моите. Ти жъ попитъш ся за ко ами чисто матиматически пристъпниците са повече от пулицаите така чи няма да има заплата за сички и тогава тия които са без заплата жъ съ разсърдят и пак жъ вършат рпистъпления. Сега ти може би жъ ме попиташ от къде знам колко са пристъпницците яз жъ ти кажа ако се позовем на матиматическата логика всеки един чувек в пърумай знае чи пристъпниците в общинътъ са повече от пулицаите в пулицията а освен тия пристъпници има и други демек няма да стигнат заплатите и затова както ти казах по горе кулега е по добре всички да станат пулицаи.
 • 4
  Пъ
  Пърумаец
  3 -1
  23:43, 19 авг 2018
  През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

  Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.
  62+13+41 =116
  7 ги няма,Къде са ма Теодоро
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  09:04, 20 авг 2018
  Нимойте да и намирате кусур на тедата тя беше най слабата ми ученичка

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини