34 °C

Преизбраха д-р Катя Попова за председател на Борда на Окръжна болница

 Д-р Катя Попова отново е председател на Борда на директорите на УМБАЛ – Пловдив. В лечебното заведение, познато като Окръжна болница, най-голям дял от акционерите има държавата. С минимални дялове са и всички общини от областта, включително и Първомай.

Общото събрание на акционерите в УМБАЛ-Пловдив освободи вчера досегашния изпълнителен директор д-р Иво Мильотев. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата. Д-р Агриров зае и овакантения пост на изпълнителен директор.

Д-р Попова е член на Борда от миналата година. За Parvomai.NET тя разказа, че екипът е поел болницата след редица компометиращи медийни публикации, след които се е получил срив на доверието към ръководството както на персонала, така и на контрагентите, а УМБАЛ е била пред закриване. За една година Бордът е успял да овладее ситуацията. Болницата е защитила акредитационната си оценка – отличен за срок от 5 години. Това е дало увереност медиците да работят спокойно и мотивирано, използвайки както своите умения на преподаватели и специалисти.
„Набелязахме стратегия за преодоляване на тежкото финансово състояние, разказа д-р Попова. Отчитат се положителни тенденции на икономическите показатели без увеличаване на приходите, тъй като лимитът на болницата се запазва. Водят се разговои и срещи с кредитори за разсрочване на задълженията. Основната цел е да се изведе болницата от тежкото финансово състояние, да вдъхнем увереност в колектива. Набелязани са мерки като повишаване на квалификацията на лекарите, активна рекламна дейност, търсене на подходящи европроекти, използване на максимум на възможностите на изключителната апаратура, с която разполага заведението. Предстои още много работа, която е немислима без подкрепата на персонала“.

Ръководството има амбицията да се срещне и разговаря с всички акционери, включително и общините с минимални дялове. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  До
  ДОКТОР ГА
  21 -1
  12:08, 15 авг 2018
  Докторката отново ще е на партийна хранилка със заплата 4000лв. на месец. Жива да я оплачеш. Герб разбиха и окрадоха здравеопазването. А нашата Докторка изобщо не и дреме нито за хората нито фалиралата Окръжна болница.
  • До
   Доктор Ю.
   9 -12
   12:45, 15 авг 2018
   Доктор Га, много тъпа фуния си.
 • 2
  Д-
  д-р Бря
  17 -1
  16:51, 15 авг 2018
  Поредна елементарна хранилка за системен хрантутник
 • 3
  12
  123
  15 -2
  01:35, 16 авг 2018
  Катето като всяко герберско същество е нагло и лакомо за пари и власт!
 • 4
  Ал
  Алtкао вони
  12 -2
  08:17, 16 авг 2018
  Тази вечер миризмата от Алкао беше непоносима и без прекъсване. Явно разговорите на кмета Папазов със собственика на фирмата са били напразни.
 • 5
  Д-
  д-р ПИТАГОР АЛКАОВ
  10 -3
  09:45, 16 авг 2018
  Вижте ся едно време бай ви питагор като ви разпраяше чи тая вечеринка между ангу и оня жабар няма да има никъв резултат имаше заблудени офци които надигнаха глава срещу бат ви питагор и заблеяха жално за инвеститора и работниците обаче другите офця жъ си дишат алкао и от копитата им огин жъ фърка тва е пулужението. Зако никой ни съ сети да сизира и тая доктурка от герб да пумогне тя жъ обясни как и защо миризмата на какау уврежда ума и тялуту на пърумайските офця. Затува къту дойде тази доктурка другата година да агитира за избурите поставете и този прублем щото той ду тогава няма да съ разреши.
 • 6
  Ба
  Бай уй
  10 0
  00:11, 17 авг 2018
  Филм" Една фалшива докторка на партийна хранилка" с гарантирани резулнати гарантирано от герп
 • 7
  .
  .
  8 -1
  14:04, 18 авг 2018
  С кво се хвали тая неразбрах? ?Кой, кого ,къде е преизбрал ? Ма офцо, тебе или по случайност или по нагламистика та избират и всички го знаят, само ти си верваш че е наистина.
 • 8
  11
  111
  5 -2
  22:56, 19 авг 2018
  На снимката виждаме една щастлива проститу............
  • 77
   777
   0 0
   23:09, 19 дек 2019
   На снимката виждаме една застаряваща, проста к*рв*!

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини