21 °C

Преизбраха д-р Катя Попова за председател на Борда на Окръжна болница

 Д-р Катя Попова отново е председател на Борда на директорите на УМБАЛ – Пловдив. В лечебното заведение, познато като Окръжна болница, най-голям дял от акционерите има държавата. С минимални дялове са и всички общини от областта, включително и Първомай.

Общото събрание на акционерите в УМБАЛ-Пловдив освободи вчера досегашния изпълнителен директор д-р Иво Мильотев. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата. Д-р Агриров зае и овакантения пост на изпълнителен директор.

Д-р Попова е член на Борда от миналата година. За Parvomai.NET тя разказа, че екипът е поел болницата след редица компометиращи медийни публикации, след които се е получил срив на доверието към ръководството както на персонала, така и на контрагентите, а УМБАЛ е била пред закриване. За една година Бордът е успял да овладее ситуацията. Болницата е защитила акредитационната си оценка – отличен за срок от 5 години. Това е дало увереност медиците да работят спокойно и мотивирано, използвайки както своите умения на преподаватели и специалисти.
„Набелязахме стратегия за преодоляване на тежкото финансово състояние, разказа д-р Попова. Отчитат се положителни тенденции на икономическите показатели без увеличаване на приходите, тъй като лимитът на болницата се запазва. Водят се разговои и срещи с кредитори за разсрочване на задълженията. Основната цел е да се изведе болницата от тежкото финансово състояние, да вдъхнем увереност в колектива. Набелязани са мерки като повишаване на квалификацията на лекарите, активна рекламна дейност, търсене на подходящи европроекти, използване на максимум на възможностите на изключителната апаратура, с която разполага заведението. Предстои още много работа, която е немислима без подкрепата на персонала“.

Ръководството има амбицията да се срещне и разговаря с всички акционери, включително и общините с минимални дялове. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  До
  ДОКТОР ГА
  21 -1
  12:08, 15 авг 2018
  Докторката отново ще е на партийна хранилка със заплата 4000лв. на месец. Жива да я оплачеш. Герб разбиха и окрадоха здравеопазването. А нашата Докторка изобщо не и дреме нито за хората нито фалиралата Окръжна болница.
  • До
   Доктор Ю.
   9 -12
   12:45, 15 авг 2018
   Доктор Га, много тъпа фуния си.
 • 2
  Д-
  д-р Бря
  17 -1
  16:51, 15 авг 2018
  Поредна елементарна хранилка за системен хрантутник
 • 3
  12
  123
  15 -2
  01:35, 16 авг 2018
  Катето като всяко герберско същество е нагло и лакомо за пари и власт!
 • 4
  Ал
  Алtкао вони
  12 -2
  08:17, 16 авг 2018
  Тази вечер миризмата от Алкао беше непоносима и без прекъсване. Явно разговорите на кмета Папазов със собственика на фирмата са били напразни.
 • 5
  Д-
  д-р ПИТАГОР АЛКАОВ
  10 -3
  09:45, 16 авг 2018
  Вижте ся едно време бай ви питагор като ви разпраяше чи тая вечеринка между ангу и оня жабар няма да има никъв резултат имаше заблудени офци които надигнаха глава срещу бат ви питагор и заблеяха жално за инвеститора и работниците обаче другите офця жъ си дишат алкао и от копитата им огин жъ фърка тва е пулужението. Зако никой ни съ сети да сизира и тая доктурка от герб да пумогне тя жъ обясни как и защо миризмата на какау уврежда ума и тялуту на пърумайските офця. Затува къту дойде тази доктурка другата година да агитира за избурите поставете и този прублем щото той ду тогава няма да съ разреши.
 • 6
  Ба
  Бай уй
  10 0
  00:11, 17 авг 2018
  Филм" Една фалшива докторка на партийна хранилка" с гарантирани резулнати гарантирано от герп
 • 7
  .
  .
  8 -1
  14:04, 18 авг 2018
  С кво се хвали тая неразбрах? ?Кой, кого ,къде е преизбрал ? Ма офцо, тебе или по случайност или по нагламистика та избират и всички го знаят, само ти си верваш че е наистина.
 • 8
  11
  111
  5 -2
  22:56, 19 авг 2018
  На снимката виждаме една щастлива проститу............
  • 77
   777
   0 0
   23:09, 19 дек 2019
   На снимката виждаме една застаряваща, проста к*рв*!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини