11 °C

Преизбраха д-р Катя Попова за председател на Борда на Окръжна болница

 Д-р Катя Попова отново е председател на Борда на директорите на УМБАЛ – Пловдив. В лечебното заведение, познато като Окръжна болница, най-голям дял от акционерите има държавата. С минимални дялове са и всички общини от областта, включително и Първомай.

Общото събрание на акционерите в УМБАЛ-Пловдив освободи вчера досегашния изпълнителен директор д-р Иво Мильотев. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата. Д-р Агриров зае и овакантения пост на изпълнителен директор.

Д-р Попова е член на Борда от миналата година. За Parvomai.NET тя разказа, че екипът е поел болницата след редица компометиращи медийни публикации, след които се е получил срив на доверието към ръководството както на персонала, така и на контрагентите, а УМБАЛ е била пред закриване. За една година Бордът е успял да овладее ситуацията. Болницата е защитила акредитационната си оценка – отличен за срок от 5 години. Това е дало увереност медиците да работят спокойно и мотивирано, използвайки както своите умения на преподаватели и специалисти.
„Набелязахме стратегия за преодоляване на тежкото финансово състояние, разказа д-р Попова. Отчитат се положителни тенденции на икономическите показатели без увеличаване на приходите, тъй като лимитът на болницата се запазва. Водят се разговои и срещи с кредитори за разсрочване на задълженията. Основната цел е да се изведе болницата от тежкото финансово състояние, да вдъхнем увереност в колектива. Набелязани са мерки като повишаване на квалификацията на лекарите, активна рекламна дейност, търсене на подходящи европроекти, използване на максимум на възможностите на изключителната апаратура, с която разполага заведението. Предстои още много работа, която е немислима без подкрепата на персонала“.

Ръководството има амбицията да се срещне и разговаря с всички акционери, включително и общините с минимални дялове. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  До
  ДОКТОР ГА
  21 -1
  12:08, 15 авг 2018
  Докторката отново ще е на партийна хранилка със заплата 4000лв. на месец. Жива да я оплачеш. Герб разбиха и окрадоха здравеопазването. А нашата Докторка изобщо не и дреме нито за хората нито фалиралата Окръжна болница.
  • До
   Доктор Ю.
   9 -12
   12:45, 15 авг 2018
   Доктор Га, много тъпа фуния си.
 • 2
  Д-
  д-р Бря
  17 -1
  16:51, 15 авг 2018
  Поредна елементарна хранилка за системен хрантутник
 • 3
  12
  123
  15 -2
  01:35, 16 авг 2018
  Катето като всяко герберско същество е нагло и лакомо за пари и власт!
 • 4
  Ал
  Алtкао вони
  12 -2
  08:17, 16 авг 2018
  Тази вечер миризмата от Алкао беше непоносима и без прекъсване. Явно разговорите на кмета Папазов със собственика на фирмата са били напразни.
 • 5
  Д-
  д-р ПИТАГОР АЛКАОВ
  10 -3
  09:45, 16 авг 2018
  Вижте ся едно време бай ви питагор като ви разпраяше чи тая вечеринка между ангу и оня жабар няма да има никъв резултат имаше заблудени офци които надигнаха глава срещу бат ви питагор и заблеяха жално за инвеститора и работниците обаче другите офця жъ си дишат алкао и от копитата им огин жъ фърка тва е пулужението. Зако никой ни съ сети да сизира и тая доктурка от герб да пумогне тя жъ обясни как и защо миризмата на какау уврежда ума и тялуту на пърумайските офця. Затува къту дойде тази доктурка другата година да агитира за избурите поставете и този прублем щото той ду тогава няма да съ разреши.
 • 6
  Ба
  Бай уй
  10 0
  00:11, 17 авг 2018
  Филм" Една фалшива докторка на партийна хранилка" с гарантирани резулнати гарантирано от герп
 • 7
  .
  .
  8 -1
  14:04, 18 авг 2018
  С кво се хвали тая неразбрах? ?Кой, кого ,къде е преизбрал ? Ма офцо, тебе или по случайност или по нагламистика та избират и всички го знаят, само ти си верваш че е наистина.
 • 8
  11
  111
  5 -2
  22:56, 19 авг 2018
  На снимката виждаме една щастлива проститу............
  • 77
   777
   0 0
   23:09, 19 дек 2019
   На снимката виждаме една застаряваща, проста к*рв*!

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини