12 °C

За пръв път общинският съвет не прие отчета на Общината

За пръв път Общинският съвет на Първомай отказа да приеме предложения му отчет за изпълнението на Бюджет.

Очакванията, че общинската сесия за месец юли ще премине лежерно, с „притичване“ между 5-те точки от дневния ред, се провалиха.

Петък, 13 се оказа фатален и одобреният от Сметна палата отчет беше отхвърлен.

Говорители на“временната опозицията“ станаха Митко Хубинов, Христо Вълчев и Петър Ганев.

Христо Вълчев обърна внимание на факта, че има сериозно несъответствие между планирани и заложени разходи и изпълнение на бюджета.

Хубинов припомни, че през последната година не е подкрепил нито една актуализация. В продължилото му почти половин час изказване той посочи факти, които не му позволяват да се съгласи с така предложения отчет. За пореден път той обърна внимание, че използването на средства за култура, например, не са разписани по пера и не е ясно за какво точно са отишли. „Не съм съгласен Общинският съвет да бъде продължение на Общинска администрация и да узаконява всичко, което тя поиска, каза Хубинов“.

Отговор на изказванията се опита да даде кметът Ангел Папазов. Той се съгласи, че има нарушени правила. Каза, че е готов да понесе наказания. Накрая даде обещание тази практика – да се изразходват сред са, които не са одобрени от ОбС, а след това да бъдат гласувани - да бъде прекратена.

Ситуацията беше обобщена от Петър Ганев, който не коментира конкретни суми и факти, а само заяви, че е нарушен принципът на управление. Според него е недопустимо да има разлика между одобрената последна актуализация и отчета на ОбА, а за 2017 г. тя е очевидна.

По време на гласуването, което трябваше да е формалност, 10 от присъстващите 20 общински съветници гласуваха „въздържал се“, с което отхвърлиха предложения отчет.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  На
  на Ангу отчета
  15 -2
  12:22, 16 юли 2018
  Ама той Ангу, повече от 20 години го прави този номер и обещава да спазва финансова дисциплина а си продължава да прави незаконосъобразни разходи.Адмирации за Хубинов,Вълчев,Ганев и съветниците неподкрепили отчета.Що ми се струва ,че следва намеса на Първомайския КОЙ и мнозинство за отчета.....
 • 2
  Ба
  Бат, Ташу
  6 -13
  13:28, 16 юли 2018
  Същите господа, които не приеха отчета приеха Бюд... Виж коментара
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -5
  16:24, 16 юли 2018
  ангу няма да е кмет на герб нивгъш. ангу жъ е кметь на митката от бсп и митката хубинов както е било до сига. Интиресно е герб кой жъ нуминират кът веке не им остана никой който да не е бил бит на избурите от ангу и дружина. Освен герб да зафанат пак да ги номинират от начало по реда на нумерата.
 • 4
  Чу
  Чужденец
  17 0
  16:55, 16 юли 2018
  Ружди да каже къде са парите изписани за пътя до гробището в Езерово. 20 хилядарки.
  • Зн
   знаещ
   6 -2
   09:19, 17 юли 2018
   Той няма да каже, ама аз ще ви кажа. Присвоени са чрез една русенска циганска празна фирма.
 • 5
  Ис
  Историк
  10 -10
  17:17, 16 юли 2018
  Митето Хубенов е толкова смешен и жалък,че каквито и да ги блещи е като бездарен комедиант. Време му е да иде в историята заедно с некадърния екс кмет Ганев и понякога Вълчев.
 • 6
  21
  2 100 000
  10 -2
  20:21, 16 юли 2018
  Два милиона са неразплатените / лампнатите/ Ви парици първомайци ! За 2017 г. в средата на 2018 !!!
  Сметната палата приема отчети с 2 милиона дифицит , както приема под масата и шума от мълчанието на телетата родни. Кои защищават в зала неодобрения преразход на общински пари ?
  Дружно пушат амбразурата ала Павлик Морозов другарите с помощта на оядените от баклава връшници.
  А вий, Вий ще получите още няколко пейки от Чорлу и мазния гьон сурат воденски коч мераклия. Анадън ?
 • 7
  Де
  Дебърска мома
  6 -6
  22:42, 16 юли 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 8
  ВС
  в сектор Култура...
  6 -1
  06:44, 17 юли 2018
  Друга лочи още. След пенсионна възраст. Явно е удобна за неправомерните разходи в сектора й...Кой знае...Те си знаят...Кучетата си лаят - Керванът си вървиииииииииии
 • 9
  21
  2 100 000
  7 0
  07:57, 17 юли 2018
  Що за хора са и от КОЙ са зависими тези които подкрепят неправомерните харчове?
  Троловете да си отговорят преди да почнат с дежурното заливане с помия.
 • 10
  Чу
  Чудо
  7 -5
  10:38, 17 юли 2018
  Къде отиде коментара за Маргарита Данчева? Умната и красива кантарджийка от Дервеня.
 • 11
  Пъ
  Първомаец
  4 -3
  11:53, 18 юли 2018
  Какво значи "расистко","нецензурно"и не знам си там още какви си измислици за да се упражни цензура от иначе "не"цензурираната българска журналистика?

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини