21 °C

За пръв път общинският съвет не прие отчета на Общината

За пръв път Общинският съвет на Първомай отказа да приеме предложения му отчет за изпълнението на Бюджет.

Очакванията, че общинската сесия за месец юли ще премине лежерно, с „притичване“ между 5-те точки от дневния ред, се провалиха.

Петък, 13 се оказа фатален и одобреният от Сметна палата отчет беше отхвърлен.

Говорители на“временната опозицията“ станаха Митко Хубинов, Христо Вълчев и Петър Ганев.

Христо Вълчев обърна внимание на факта, че има сериозно несъответствие между планирани и заложени разходи и изпълнение на бюджета.

Хубинов припомни, че през последната година не е подкрепил нито една актуализация. В продължилото му почти половин час изказване той посочи факти, които не му позволяват да се съгласи с така предложения отчет. За пореден път той обърна внимание, че използването на средства за култура, например, не са разписани по пера и не е ясно за какво точно са отишли. „Не съм съгласен Общинският съвет да бъде продължение на Общинска администрация и да узаконява всичко, което тя поиска, каза Хубинов“.

Отговор на изказванията се опита да даде кметът Ангел Папазов. Той се съгласи, че има нарушени правила. Каза, че е готов да понесе наказания. Накрая даде обещание тази практика – да се изразходват сред са, които не са одобрени от ОбС, а след това да бъдат гласувани - да бъде прекратена.

Ситуацията беше обобщена от Петър Ганев, който не коментира конкретни суми и факти, а само заяви, че е нарушен принципът на управление. Според него е недопустимо да има разлика между одобрената последна актуализация и отчета на ОбА, а за 2017 г. тя е очевидна.

По време на гласуването, което трябваше да е формалност, 10 от присъстващите 20 общински съветници гласуваха „въздържал се“, с което отхвърлиха предложения отчет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  На
  на Ангу отчета
  15 -2
  12:22, 16 юли 2018
  Ама той Ангу, повече от 20 години го прави този номер и обещава да спазва финансова дисциплина а си продължава да прави незаконосъобразни разходи.Адмирации за Хубинов,Вълчев,Ганев и съветниците неподкрепили отчета.Що ми се струва ,че следва намеса на Първомайския КОЙ и мнозинство за отчета.....
 • 2
  Ба
  Бат, Ташу
  6 -13
  13:28, 16 юли 2018
  Същите господа, които не приеха отчета приеха Бюд... Виж коментара
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -5
  16:24, 16 юли 2018
  ангу няма да е кмет на герб нивгъш. ангу жъ е кметь на митката от бсп и митката хубинов както е било до сига. Интиресно е герб кой жъ нуминират кът веке не им остана никой който да не е бил бит на избурите от ангу и дружина. Освен герб да зафанат пак да ги номинират от начало по реда на нумерата.
 • 4
  Чу
  Чужденец
  17 0
  16:55, 16 юли 2018
  Ружди да каже къде са парите изписани за пътя до гробището в Езерово. 20 хилядарки.
  • Зн
   знаещ
   6 -2
   09:19, 17 юли 2018
   Той няма да каже, ама аз ще ви кажа. Присвоени са чрез една русенска циганска празна фирма.
 • 5
  Ис
  Историк
  10 -10
  17:17, 16 юли 2018
  Митето Хубенов е толкова смешен и жалък,че каквито и да ги блещи е като бездарен комедиант. Време му е да иде в историята заедно с некадърния екс кмет Ганев и понякога Вълчев.
 • 6
  21
  2 100 000
  10 -2
  20:21, 16 юли 2018
  Два милиона са неразплатените / лампнатите/ Ви парици първомайци ! За 2017 г. в средата на 2018 !!!
  Сметната палата приема отчети с 2 милиона дифицит , както приема под масата и шума от мълчанието на телетата родни. Кои защищават в зала неодобрения преразход на общински пари ?
  Дружно пушат амбразурата ала Павлик Морозов другарите с помощта на оядените от баклава връшници.
  А вий, Вий ще получите още няколко пейки от Чорлу и мазния гьон сурат воденски коч мераклия. Анадън ?
 • 7
  Де
  Дебърска мома
  6 -6
  22:42, 16 юли 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 8
  ВС
  в сектор Култура...
  6 -1
  06:44, 17 юли 2018
  Друга лочи още. След пенсионна възраст. Явно е удобна за неправомерните разходи в сектора й...Кой знае...Те си знаят...Кучетата си лаят - Керванът си вървиииииииииии
 • 9
  21
  2 100 000
  7 0
  07:57, 17 юли 2018
  Що за хора са и от КОЙ са зависими тези които подкрепят неправомерните харчове?
  Троловете да си отговорят преди да почнат с дежурното заливане с помия.
 • 10
  Чу
  Чудо
  7 -5
  10:38, 17 юли 2018
  Къде отиде коментара за Маргарита Данчева? Умната и красива кантарджийка от Дервеня.
 • 11
  Пъ
  Първомаец
  4 -3
  11:53, 18 юли 2018
  Какво значи "расистко","нецензурно"и не знам си там още какви си измислици за да се упражни цензура от иначе "не"цензурираната българска журналистика?

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини