Първомай ще е домакин на среща по промените на Закона за водите

Утре, 18 юли в Пленарна зала ще се проведе работна среща във връзка с извършените промени на Закона за водите, публикувани в Държавен вестник, бр. 55 от 2018 г.

Областният управител Здравко Димитров организира събитието, в което ще участват представители на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор – София, ГД „Контрол на язовирни стени и съоръжения“, Напоителни системи ЕАД Клон „Марица“ – гр. Пловдив, Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Пловдив, зам. – областният управител Петър Петров и експерти от Областна администрация – Пловдив, кметове на общини и общински съветници.

На срещата ще бъдат обсъдени извършените промени в Закона за водите, свързани с експлоатацията на язовирите, задълженията на областните управители, ДАМТН и собствениците на язовири. Ще бъде коментирана новата категоризация на язовирите по отношение на техните технически параметри, степента на потенциална опасност, контрола и безопасната им експлоатация и поддръжка, а също така и възможността, условията и реда, по които общините ще могат да предоставят язовири, които не могат да управляват.

Предмет на обсъждане ще бъде и дейността на Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, което предстои да започне да функционира.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини