12 °C

Отличиха учителки за споделени добри практики

Изображение 1 от 4

  Учителките Нели Томаатанасова и Нина Ангелова спечелиха награди от 13-ите национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката в училище”. Домакин на форума беше РУО-Ловеч. Темата на четенията тази година бе "Моето педагогическо ежедневие - през трудностите към успеха", като своята добра практика споделиха 68 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Добрич, Сливен и Разград.

  Нели Томаатанасова разказа в доклада си „Стоп кадър от класната стая“ за ежедневието на класа си в ОУ „Георги Караславов“. Тя участва за девети път на този форум и отново се доказа като успяващ педагог, а с разработката си завоюва Специалната награда на Председателя на СБУ.

  Нина Ангелова получи наградата на Департамента „Информация и усъвършенстване на учителите към СУ „Св. Климен Охридски“. Тя разказа за работата си с клуб „От извора“, създаден по проект „Твоя час“ в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Темата ѝ беше озаглавена „Детство мое – реално и вълшебно“.

  Четенията се проведоха под егидата на МОН и се организираха от Център „хуманна педагогика“. Комисия разгледа предварително докладите. Най-добрите бяха допуснати до участие на Националния кръг и ще бъдат отпечатани в сборник.

  Наградите на отличените ще бъдат връчени през август, когато в СОК „Камчия“ ще се проведе международен педагогически форум.

  Самите четения се проведоха в залата на Общинския съвет Ловеч и в приемната на Община Ловеч в Бароковата къща. Сред темите правят впечатление такива като обучение в доброта и активна гражданска позиция, трудните деца и пътят към успеха, здравословната храна, наука без скука, информационни и комуникационни технологии в часовете за самоподготовка и други.

  Те бяха съпътствани с художествена програма и молебен, отслужен от Ловченския митрополит Гариил.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ко
   колега
   14 -1
   14:58, 25 юни 2018
   Браво на нели Томаатанасова! Отличен учител!
  • 2
   Чу
   Чудо
   2 -2
   11:29, 26 юни 2018

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини