1 °C

Промениха цените на услугите, предоставяни от общината

Без гласовете на съветниците от ГЕРБ, Общинският съвет на Първомай прие промените в Наредбата за  определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай. На заседанията на постоянните комисии социалистите отправиха редица критики и забележки и не бяха съгласни да бъдат увеличавани цените на административните услуги и таксите за детските гради. Въпреки това, на редовната сесия те гласуваха „за“ заедно с останалата част от местния парламент. Христо Вълчев от ГЕРБ обясни вота „въздържал се“ на  неговата група с това, че в наредбата има положителни моменти и посочи, че вече за освобождаване от такса „Битов отпадък“ не е нужно да бъдат изключени електричество и водата в имота.

Измененията се налагат не само от нечия приумица, те привеждат действащата Наредба в съответствие със Закона местните данъци и такси.

Това, с което не са съгласни общинските съветници от най-голямата група е, че не е представена калкулация на цените на административните услуги и не е ясно увеличението от 25% от какво е продиктувана.

След като промените в Наредбата за местните данъци и такси беше гласувана, Янко Диков се сети, че в нея има точки, които касаят платеното паркиране в центъра на Първомай, а то отпадна от дневния ред на сесията. Затова старейшинте "се освободиха" от тези текстове. Ако на някоя следваща сесия все пак влезе за обсъждане и бъде приета Наредба за платено паркиране, ще се наложи нова промяна на Наредбата на цените на данъците и таксите.

С „Въздържал се“ Димчо Велев гласува и за предложената Програма за интеграция на ромите. Той беше категоричен, че тази Програма е формална и не решава никакви проблеми. Освен това той я преценя каро „дискриминационна“ спрямо българите.

По всички останали точки от дневния ред, общинските съветници бяха единодушни

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Zr
  zr.2
  8 -3
  19:16, 2 юни 2018
  "Социалните" комуняги останаха такива само на приказки. Когато трябва да се пълни касичка не им пречи да са необосновано комерсиални.
 • 2
  67
  6789
  4 -1
  07:44, 4 юни 2018
  Даже си личи , че ги е срам да гласуват увеличението, но каквото каже Курнелия
 • 3
  Тт
  Ттт
  1 0
  17:17, 4 юни 2018
  Интересно е глания уникум за наредбата как гласува? Сиреч Митьо Хубенов.

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини