27 °C

Промениха цените на услугите, предоставяни от общината

Без гласовете на съветниците от ГЕРБ, Общинският съвет на Първомай прие промените в Наредбата за  определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай. На заседанията на постоянните комисии социалистите отправиха редица критики и забележки и не бяха съгласни да бъдат увеличавани цените на административните услуги и таксите за детските гради. Въпреки това, на редовната сесия те гласуваха „за“ заедно с останалата част от местния парламент. Христо Вълчев от ГЕРБ обясни вота „въздържал се“ на  неговата група с това, че в наредбата има положителни моменти и посочи, че вече за освобождаване от такса „Битов отпадък“ не е нужно да бъдат изключени електричество и водата в имота.

Измененията се налагат не само от нечия приумица, те привеждат действащата Наредба в съответствие със Закона местните данъци и такси.

Това, с което не са съгласни общинските съветници от най-голямата група е, че не е представена калкулация на цените на административните услуги и не е ясно увеличението от 25% от какво е продиктувана.

След като промените в Наредбата за местните данъци и такси беше гласувана, Янко Диков се сети, че в нея има точки, които касаят платеното паркиране в центъра на Първомай, а то отпадна от дневния ред на сесията. Затова старейшинте "се освободиха" от тези текстове. Ако на някоя следваща сесия все пак влезе за обсъждане и бъде приета Наредба за платено паркиране, ще се наложи нова промяна на Наредбата на цените на данъците и таксите.

С „Въздържал се“ Димчо Велев гласува и за предложената Програма за интеграция на ромите. Той беше категоричен, че тази Програма е формална и не решава никакви проблеми. Освен това той я преценя каро „дискриминационна“ спрямо българите.

По всички останали точки от дневния ред, общинските съветници бяха единодушни

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Zr
  zr.2
  8 -3
  19:16, 2 юни 2018
  "Социалните" комуняги останаха такива само на приказки. Когато трябва да се пълни касичка не им пречи да са необосновано комерсиални.
 • 2
  67
  6789
  4 -1
  07:44, 4 юни 2018
  Даже си личи , че ги е срам да гласуват увеличението, но каквото каже Курнелия
 • 3
  Тт
  Ттт
  1 0
  17:17, 4 юни 2018
  Интересно е глания уникум за наредбата как гласува? Сиреч Митьо Хубенов.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини