Полицаите вече ще награждават деца за достойни постъпки. Започнаха с ученици от СУ "Златаров"

Да бъдат тържествено награждавани деца за достойните им постъпки са решили в Районното поделение на полицията в Първомай, каза началникът Васил Костадинов.

Неотдавна той връчи грамоти на 8 ученици от СУ „Златаров“ за три случая, в които децата са предали намерени от тях вещи. „Идеята е, разказа Костадинов, в бъдеще това да става тържествено, в присъствието на техни съученици, защото постъпките им заслужават адмирации. Това е правилният начин децата да се изграждат като личности , а другите да взимат пример от тях.“

Това, което е важно да се знае е, че тези деца не са предали намереното на някой възрастен, те са знаели, че трябва да го донесат в Управлението. В два от случаите става дума за забравени или изгубени телефони и те не са се опитали да задържат чужда вещ. Третият случай е бил особено важен за полицията. Върнатите от група ученици портмоне и документите в него са били в чантичка, открадната на зеленчуковия пазар. От мястото на което са намерени, служителите на реда са получили информация къде се оттеглят крадците, а това може да помогне много за разкриването им.

Постъпките на тези деца са резултат от доброто възпитание на родителите и добрата работа на учителите с тях, убеден е началникът. Тук принос имат, може би и провежданите с тях беседи и лекциите, изнасяни от полицаи в часовете на класа.

Положихме началото, надяваме се следващият път да го направим още по-добре, каза още Васил Костадинов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини