11 °C

Проектите за платеното паркиране и новите цени на местните такси влизат на сесия

На предстоящата на 31 май редовна сесия на Общинския съвет на Първомай ще бъдат разгледани предложенията за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай и за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

В докладната записка на вносителя Ружди Салим по първото предложение се казва, че мотивите са подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране, както и екологичната обстановка, чрез намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай“. Отбелязано е, че в срок от 1 месец от публикуването на проекта е имало само едно възражение, в което не са описани конкретни недостатъци и затова не е взето под внимание.

Според докладната, с която се внасят промени по Наредбата за данъците и таксите, също внесена от Салим, измененията се налагат от промени в законови норми, необходимостта от възстановяване на разходите, правени от общината, заради структурни промените и други. Въпреки това, остава съмнението, че цената определена за издаване на някои видове удостоверения е значително над допустимата и не е разходооправдана, няма направена калкулация и не отговаря на изискванията на Закона за местните данъци и такси.

Двете точки от дневния ред ще бъдат разглеждани предварително от всичко Постоянни комисии на Общинския съвет, които ще заседават в понеделник и вторник от 15 и от 16.30 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ка
  КАТ
  12 -1
  13:09, 25 май 2018
  - "намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай"
  Е този мотив е направо смешен, Как с платеното паркиране ще намали вредните емисии? То емисии в нашия град няма.Смях в залата. Ааа, има - Алкао има емисии... миризливи и задушливи. За алкао да внесе предложение да вдигнат комин като партизанския,че теше подписка за неприятни миризми. Поне има откъде да вземат размери.
  - "екологичната обстановка" това още по не се връзва. Еко обстановката в Първомай е още по -плачевна но не и от колите. Да вземат под внимание пред входа на бившия хлебозавод има тонове изхвърлени и миризливо разтекли се слънчогледови отпадъци. Още- между река мечка и оградата на оранжериите има още повече тонове индустриални отпадъци и биомаса от бизнеса на "Коменданте" на общината и много ама много други, примерно, какво се изхвърля в канала минаващ покрай бившото ТКЗС в Първомай от тамошните "бизнесмени".
 • 2
  Ум
  УМЕН
  7 -1
  13:37, 25 май 2018
  Безумието с платеното паркиране продължава! Има ли вариант да бъде спряно?
  • Па
   ПАПАЗГРАД
   0 0
   22:57, 28 май 2018
   Има начин. Пускаме трамвай
 • 3
  ..
  ..,
  9 -1
  17:00, 25 май 2018
  Фитков отдавна се е договорил с истинските "власт имащи" в общината по въпроса с паркирането.
  Сега ви хвърлят прах в очите с "платеното паркиране" и "таксите" за да може тихомълком да притикат- "Плана за действие на общината за интегриране на РОМИТЕ 2018-2020 г."
  • Zu
   zumba
   5 -1
   13:46, 26 май 2018
   Навсякъде се плаща за паркиране, защо не и тук ?
  • ..
   ...,
   1 -4
   17:10, 26 май 2018
   Наредбата се внася от Ружди Салим след любезното настояване на М.Хубинов и П.Ганев.
  • Ro
   Roza L.
   2 0
   13:03, 28 май 2018
   Кой ли ти вярва на димките др. Митков !!!

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини