Проектите за платеното паркиране и новите цени на местните такси влизат на сесия

На предстоящата на 31 май редовна сесия на Общинския съвет на Първомай ще бъдат разгледани предложенията за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай и за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

В докладната записка на вносителя Ружди Салим по първото предложение се казва, че мотивите са подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране, както и екологичната обстановка, чрез намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай“. Отбелязано е, че в срок от 1 месец от публикуването на проекта е имало само едно възражение, в което не са описани конкретни недостатъци и затова не е взето под внимание.

Според докладната, с която се внасят промени по Наредбата за данъците и таксите, също внесена от Салим, измененията се налагат от промени в законови норми, необходимостта от възстановяване на разходите, правени от общината, заради структурни промените и други. Въпреки това, остава съмнението, че цената определена за издаване на някои видове удостоверения е значително над допустимата и не е разходооправдана, няма направена калкулация и не отговаря на изискванията на Закона за местните данъци и такси.

Двете точки от дневния ред ще бъдат разглеждани предварително от всичко Постоянни комисии на Общинския съвет, които ще заседават в понеделник и вторник от 15 и от 16.30 часа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ка
    КАТ
    12 -1
    13:09, 25 май 2018
    - "намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай"
    Е този мотив е направо смешен, Как с платеното паркиране ще намали вредните емисии? То емисии в нашия град няма.Смях в залата. Ааа, има - Алкао има емисии... миризливи и задушливи. За алкао да внесе предложение да вдигнат комин като партизанския,че теше подписка за неприятни миризми. Поне има откъде да вземат размери.
    - "екологичната обстановка" това още по не се връзва. Еко обстановката в Първомай е още по -плачевна но не и от колите. Да вземат под внимание пред входа на бившия хлебозавод има тонове изхвърлени и миризливо разтекли се слънчогледови отпадъци. Още- между река мечка и оградата на оранжериите има още повече тонове индустриални отпадъци и биомаса от бизнеса на "Коменданте" на общината и много ама много други, примерно, какво се изхвърля в канала минаващ покрай бившото ТКЗС в Първомай от тамошните "бизнесмени".
  • 2
    Ум
    УМЕН
    7 -1
    13:37, 25 май 2018
    Безумието с платеното паркиране продължава! Има ли вариант да бъде спряно?
    • Па
      ПАПАЗГРАД
      0 0
      22:57, 28 май 2018
      Има начин. Пускаме трамвай
  • 3
    ..
    ..,
    9 -1
    17:00, 25 май 2018
    Фитков отдавна се е договорил с истинските "власт имащи" в общината по въпроса с паркирането.
    Сега ви хвърлят прах в очите с "платеното паркиране" и "таксите" за да може тихомълком да притикат- "Плана за действие на общината за интегриране на РОМИТЕ 2018-2020 г."
    • Zu
      zumba
      5 -1
      13:46, 26 май 2018
      Навсякъде се плаща за паркиране, защо не и тук ?
    • ..
      ...,
      1 -4
      17:10, 26 май 2018
      Наредбата се внася от Ружди Салим след любезното настояване на М.Хубинов и П.Ганев.
    • Ro
      Roza L.
      2 0
      13:03, 28 май 2018
      Кой ли ти вярва на димките др. Митков !!!
Последни новини