22 °C

Проектите за платеното паркиране и новите цени на местните такси влизат на сесия

На предстоящата на 31 май редовна сесия на Общинския съвет на Първомай ще бъдат разгледани предложенията за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай и за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

В докладната записка на вносителя Ружди Салим по първото предложение се казва, че мотивите са подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране, както и екологичната обстановка, чрез намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай“. Отбелязано е, че в срок от 1 месец от публикуването на проекта е имало само едно възражение, в което не са описани конкретни недостатъци и затова не е взето под внимание.

Според докладната, с която се внасят промени по Наредбата за данъците и таксите, също внесена от Салим, измененията се налагат от промени в законови норми, необходимостта от възстановяване на разходите, правени от общината, заради структурни промените и други. Въпреки това, остава съмнението, че цената определена за издаване на някои видове удостоверения е значително над допустимата и не е разходооправдана, няма направена калкулация и не отговаря на изискванията на Закона за местните данъци и такси.

Двете точки от дневния ред ще бъдат разглеждани предварително от всичко Постоянни комисии на Общинския съвет, които ще заседават в понеделник и вторник от 15 и от 16.30 часа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ка
  КАТ
  12 -1
  13:09, 25 май 2018
  - "намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай"
  Е този мотив е направо смешен, Как с платеното паркиране ще намали вредните емисии? То емисии в нашия град няма.Смях в залата. Ааа, има - Алкао има емисии... миризливи и задушливи. За алкао да внесе предложение да вдигнат комин като партизанския,че теше подписка за неприятни миризми. Поне има откъде да вземат размери.
  - "екологичната обстановка" това още по не се връзва. Еко обстановката в Първомай е още по -плачевна но не и от колите. Да вземат под внимание пред входа на бившия хлебозавод има тонове изхвърлени и миризливо разтекли се слънчогледови отпадъци. Още- между река мечка и оградата на оранжериите има още повече тонове индустриални отпадъци и биомаса от бизнеса на "Коменданте" на общината и много ама много други, примерно, какво се изхвърля в канала минаващ покрай бившото ТКЗС в Първомай от тамошните "бизнесмени".
 • 2
  Ум
  УМЕН
  7 -1
  13:37, 25 май 2018
  Безумието с платеното паркиране продължава! Има ли вариант да бъде спряно?
  • Па
   ПАПАЗГРАД
   0 0
   22:57, 28 май 2018
   Има начин. Пускаме трамвай
 • 3
  ..
  ..,
  9 -1
  17:00, 25 май 2018
  Фитков отдавна се е договорил с истинските "власт имащи" в общината по въпроса с паркирането.
  Сега ви хвърлят прах в очите с "платеното паркиране" и "таксите" за да може тихомълком да притикат- "Плана за действие на общината за интегриране на РОМИТЕ 2018-2020 г."
  • Zu
   zumba
   5 -1
   13:46, 26 май 2018
   Навсякъде се плаща за паркиране, защо не и тук ?
  • ..
   ...,
   1 -4
   17:10, 26 май 2018
   Наредбата се внася от Ружди Салим след любезното настояване на М.Хубинов и П.Ганев.
  • Ro
   Roza L.
   2 0
   13:03, 28 май 2018
   Кой ли ти вярва на димките др. Митков !!!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини