34 °C

Проектите за платеното паркиране и новите цени на местните такси влизат на сесия

На предстоящата на 31 май редовна сесия на Общинския съвет на Първомай ще бъдат разгледани предложенията за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай и за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

В докладната записка на вносителя Ружди Салим по първото предложение се казва, че мотивите са подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране, както и екологичната обстановка, чрез намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай“. Отбелязано е, че в срок от 1 месец от публикуването на проекта е имало само едно възражение, в което не са описани конкретни недостатъци и затова не е взето под внимание.

Според докладната, с която се внасят промени по Наредбата за данъците и таксите, също внесена от Салим, измененията се налагат от промени в законови норми, необходимостта от възстановяване на разходите, правени от общината, заради структурни промените и други. Въпреки това, остава съмнението, че цената определена за издаване на някои видове удостоверения е значително над допустимата и не е разходооправдана, няма направена калкулация и не отговаря на изискванията на Закона за местните данъци и такси.

Двете точки от дневния ред ще бъдат разглеждани предварително от всичко Постоянни комисии на Общинския съвет, които ще заседават в понеделник и вторник от 15 и от 16.30 часа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ка
  КАТ
  12 -1
  13:09, 25 май 2018
  - "намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай"
  Е този мотив е направо смешен, Как с платеното паркиране ще намали вредните емисии? То емисии в нашия град няма.Смях в залата. Ааа, има - Алкао има емисии... миризливи и задушливи. За алкао да внесе предложение да вдигнат комин като партизанския,че теше подписка за неприятни миризми. Поне има откъде да вземат размери.
  - "екологичната обстановка" това още по не се връзва. Еко обстановката в Първомай е още по -плачевна но не и от колите. Да вземат под внимание пред входа на бившия хлебозавод има тонове изхвърлени и миризливо разтекли се слънчогледови отпадъци. Още- между река мечка и оградата на оранжериите има още повече тонове индустриални отпадъци и биомаса от бизнеса на "Коменданте" на общината и много ама много други, примерно, какво се изхвърля в канала минаващ покрай бившото ТКЗС в Първомай от тамошните "бизнесмени".
 • 2
  Ум
  УМЕН
  7 -1
  13:37, 25 май 2018
  Безумието с платеното паркиране продължава! Има ли вариант да бъде спряно?
  • Па
   ПАПАЗГРАД
   0 0
   22:57, 28 май 2018
   Има начин. Пускаме трамвай
 • 3
  ..
  ..,
  9 -1
  17:00, 25 май 2018
  Фитков отдавна се е договорил с истинските "власт имащи" в общината по въпроса с паркирането.
  Сега ви хвърлят прах в очите с "платеното паркиране" и "таксите" за да може тихомълком да притикат- "Плана за действие на общината за интегриране на РОМИТЕ 2018-2020 г."
  • Zu
   zumba
   5 -1
   13:46, 26 май 2018
   Навсякъде се плаща за паркиране, защо не и тук ?
  • ..
   ...,
   1 -4
   17:10, 26 май 2018
   Наредбата се внася от Ружди Салим след любезното настояване на М.Хубинов и П.Ганев.
  • Ro
   Roza L.
   2 0
   13:03, 28 май 2018
   Кой ли ти вярва на димките др. Митков !!!

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини