Започва киноложки уикенд в Първомай

Утре 26 май в Първомай започва Киноложки уикенд - аджилити състезание, специализирани изложби, Парад на шампионите и САС Първомай. Два дни, в които жителите и гостите на Първомай ще имат възможността да се насладят на празнична атмосфера, да намерят много нови приятели и да се докоснат до празник, който ще докаже силната връзка между човека и кучето. Организатори са Киноложко дружество „Първомай“ и Община Първомай
Federation Cynologique Internationale (FCI) Българска републиканска федерация по кинология (БРФК). До момента има записани над 300 кучета, регистрирани в България, Турция, Русия, Украйна, Сърбия, Норвегия, Гърция, Румъния, Чехия и др.

В първият ден на събитието ще се проведат специализирани изложби за далматини и хръткина площада пред читалището в центъра на Първомай, а на градския стадион ще е напрегнатото аджилити състезание. Следобед от 16 часа в Пленарна зала на Общинска администрация на кръгла маса ще се дискутират въпроси, свързани със съвместното съжителство на хора и кучета.

Вторият ден ще продължи с централното мероприятие – Киноложката изложба „ИзложбаТА“. То ще бъде предхождано от забавна детска програма от 9 часа и Парад на шампионите. Кучетата ще бъдат оценявани от международни съдии от Швеция, Русия, Сърбия, Словакия и България. Междувременно на градския стадион ще се проведе семинар по аджилити за напреднали кучета.

И тази година събитието ще бъде съпровождано от благотворителната кампания „Заедно за живот“, средствата от която ще отидат за Детската онкологична болница. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини