Премиерата на "Женско царство" препълни салона на читалището

Изображение 1 от 5

    С пиесата „Женско царство“ първомайските театрали поднесоха много настроение на своята публика, а тя им отвърна с пълна зала и бурни аплодисменти.

    Драматичния състав към Читалище  ”Св.св Кирил и Методий ” представи класиката на Ст.Л. Костов придържайки се към сценичните канони, като този път режисьорът Спас Янков беше подбрал актуалните за епохата на разказа костюми и музика. Като бонус за публиката беше и ръченицата, изпълнена от Татяна Христева и Атанас Велчев, в ролята на лудите млади – Райна и Стоян.

    На сцената се качиха още познатите и вече утвърдени актьори Ана Сиракова, Атанаска Велчева, Петър Петров, Ангел Пелтеков, Петър Русев, Мирослав Митрев, Диляна Глушкова, Елена Стойчева. С малка роля се включи и Десислава Велчева. Специално внимание заслужи играта на Петър Караславов. Той не веднъж е доказвал таланта си и макар да играе само като любител, с ролята си на Божил отново доказа, че това е само формално определение.

    Талантливата актьорска игра отдавна се е превърнала в магнит за публиката, която и този път изпълни салона на читалището, а премиерата завърши с взрив от аплодисменти.

    След края на спектакъла Председателят на Читалищното настоятелство Иван Караславов връчи отличието „Муза“ на Наско Велчев за всеотдайната му актьорска игра през годините.

    За всички свои почитатели, които не успяха да влязат на премиерата, Драматичният състав ще играе отново, при свободен вход на 29 май, от 19 часа.

    В рамките на Майските културни тържества на 22 май, от 19 часа предстои спектакълът „Брачни безумия“, за който от днес се продават билети на цена 3 лв.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини