Все повече първомайски абитуриенти благотворително обличат фланелки на изпращането си

    Благородни каузи подкрепиха абитуриентите от Випуск 2018 от двете гимназии в Първомай.

    Абитуриентите днес официално напуснаха училищата си. С отброяването до 12, букетите, усмивките и сълзите, зрелостниците показаха, че са усвоили един изключително важен урок - урокът по човечност. Много от тях дойдоха с фланелки, символизиращи захвърлените скъпи рокли и костюми в името на благотворителна кауза. 

    Златаровецът Йордан Чобанов обясни, че идеята е благородна и просто са откликнали на необходимостта да помогнат на човек в нужда.

    И докато за СУ „Златаров“ вече е традиция в деня на изпращането зрелостниците да бъдат с фланелки вместо с нови тоалети, тази година за пръв път инициативата беше подета и от бъдещите агроеколози от Професионалната Гимназия.

    Научихме за необходимостта да помогнем на Валентина Тонева, разказа Ивалена Димитрова от ПГСС "Васил Левски" – и решихме всички да се обединим и заедно да помогнем.

    Днес към чувството на празничност, носталгия към миналото и трепет пред бъдещето, зрелостниците прибавиха още удовлетвореност и гордост, че са се справили заедно и радост от успешната операция на Валя. Събраните от цялата общност средства бяха толкова много, че зрелостниците успяха да помогнат и на други хора.

    На прага на зрелия живот абитуриентите от випуск 2018 си пожелаха да бъдат винаги себе си и да продължават с благородните си каузи. Те вярват, че всеки трябва да прави за другите това, което би искал и те да направят за него.

    Със или без фланелки всички дванадесетокласници  проявиха съпричастност с акциите за благотворителност през годината и дариха усмивки на различни хора. Днес те получиха обич и благодарност от тях.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини