Теодора Караславова и Деница Рашкова получиха отлични оценки на олимпиадата по ИТ

Теодора Караславова и Деница Рашкова бяха поредните златаровци достигнали до Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии. Целта им бе достойно представяне на теста и убедителна защита на разработения от тях сайт thefandomshouse.com или накратко TFH.

На индивидуалния тест момичетата набраха малко под 70 точки. Те направиха изключително впечатление на публика и жури със защитата на проекта си. След приключване на емоционалното изложение на Деница, публиката отговори с необичайни аплаузи.

„Деница е емоцията, а Теди – механизмът“ - сподели ръководителката им Татяна Попова, която също като момичетата за пръв път изпита тръпката от явяването на Национален кръг на олимпиадата.

TFH е платформа, на която можеш да откриеш любимите си книги, филми и сериали, да даваш оценка за тях и да ги обсъждаш с други хора, които също са фенове, да откриваш още вдъхновяващи истории. Хората, които използват тази платформа са българи, на възраст от 12 до 35 години. Те обичат да четат, гледат филми или сериали и не говорят английски.

Как платформата ще бъде устойчива и самоиздържаща се? – когатo книга, открита през сайта, бъде поръчана, до платформата стига малък процент от поръчката, така наречения афилиейтски маркетинг.

За защитата си Теди и Дени получиха по 82, което в крайна сметка оформи техния резултат като отличен 5.50.

С този резултат, екипът на СУ „Златаров“ се класира на 7 място сред 20-те финалисти.

Националната олимпиада се превърна за екипа в отправна точка за нови изследвания на непознати територии в необятното море на Информационните технологии. Тя стана място за среща на можещи, знаещи и търсещи хора, които си подава ръка през глобалната мрежа. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини