25 °C

„Розите на България“ танцуваха под звуците на „Празнична сюита“ в две училища

  Две училища от община Първомай се включиха в инициативата на МОН и децата от чужбина, техните родители и българските общности „Розите на България“.

  Най-напред учители и ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в едно от големите междучасия се хванаха на общо хоро под звуците на избраната от организаторите „Българска сюита“. За случая много от учениците от танцовите клубове и техни учители бяха дошли с носии. С особено въодушевление се включиха най-малките златаровци.

  Целта на днешната инициатива бе под звуците на произведението на Стефан Мутафчиев да се извие празничен хоровод на оживени места както в България, така и по света. Тя носи идеята за обединението на всички българи, за празника на светите братя Кирил и Методий, за талантливите „рози на България“ – нашите деца.

  Днешният празничен 11 май използваха учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина. С тържествена програма, пленер и танци те показаха част от усвоените умения през годината в различните творчески клубове. Директорът на училището Пенка Петкова отличи изявени ученици. След това всички присъстващи – домакини и гости се хванаха на общо хоро.

  Така деца и възрастни показаха своя патриотичен дух и единство с българите по целия свят и предизвикаха все повече хора да мислят, преживяват и обичат България.

  Същото хоро – „Празнична сюита“ в изпълнение на БНР, ФА „Тракия“ и хор „Космически гласове“ тази година ще прозвучи в Първомай и на 24 май, в края на празничния концерт пред читалището. Организаторите канят всички, носещи в себе си патриотичен дух и любов към България, да се присъединят.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   18
   1876
   3 -8
   15:29, 11 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Ма
    Майтапчия
    1 -2
    21:32, 11 май 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   То
   Тонка Будакова
   5 -5
   16:15, 11 май 2018
   Изключително просташки коментар!!!
  • 3
   Ко
   Кой?
   3 -4
   17:06, 12 май 2018
   Цензура се налага на конкретен човек или медия. В случая става дума за естетическа хигиена.
  • 4
   То
   Тонка Будакова
   2 -3
   18:48, 12 май 2018
   Тонка Будакова пише с името си, а на мишки като "кой" не си прави труда да обяснява етимология и значение на думи.
  • 5
   Ко
   Кой?
   1 -3
   22:37, 12 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини