8 °C

„Розите на България“ танцуваха под звуците на „Празнична сюита“ в две училища

  Две училища от община Първомай се включиха в инициативата на МОН и децата от чужбина, техните родители и българските общности „Розите на България“.

  Най-напред учители и ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в едно от големите междучасия се хванаха на общо хоро под звуците на избраната от организаторите „Българска сюита“. За случая много от учениците от танцовите клубове и техни учители бяха дошли с носии. С особено въодушевление се включиха най-малките златаровци.

  Целта на днешната инициатива бе под звуците на произведението на Стефан Мутафчиев да се извие празничен хоровод на оживени места както в България, така и по света. Тя носи идеята за обединението на всички българи, за празника на светите братя Кирил и Методий, за талантливите „рози на България“ – нашите деца.

  Днешният празничен 11 май използваха учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина. С тържествена програма, пленер и танци те показаха част от усвоените умения през годината в различните творчески клубове. Директорът на училището Пенка Петкова отличи изявени ученици. След това всички присъстващи – домакини и гости се хванаха на общо хоро.

  Така деца и възрастни показаха своя патриотичен дух и единство с българите по целия свят и предизвикаха все повече хора да мислят, преживяват и обичат България.

  Същото хоро – „Празнична сюита“ в изпълнение на БНР, ФА „Тракия“ и хор „Космически гласове“ тази година ще прозвучи в Първомай и на 24 май, в края на празничния концерт пред читалището. Организаторите канят всички, носещи в себе си патриотичен дух и любов към България, да се присъединят.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   18
   1876
   3 -8
   15:29, 11 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Ма
    Майтапчия
    1 -2
    21:32, 11 май 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   То
   Тонка Будакова
   5 -5
   16:15, 11 май 2018
   Изключително просташки коментар!!!
  • 3
   Ко
   Кой?
   3 -4
   17:06, 12 май 2018
   Цензура се налага на конкретен човек или медия. В случая става дума за естетическа хигиена.
  • 4
   То
   Тонка Будакова
   2 -3
   18:48, 12 май 2018
   Тонка Будакова пише с името си, а на мишки като "кой" не си прави труда да обяснява етимология и значение на думи.
  • 5
   Ко
   Кой?
   1 -3
   22:37, 12 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 20.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
  20 фев 2020
  Последни новини