18 °C

„Розите на България“ танцуваха под звуците на „Празнична сюита“ в две училища

  Две училища от община Първомай се включиха в инициативата на МОН и децата от чужбина, техните родители и българските общности „Розите на България“.

  Най-напред учители и ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в едно от големите междучасия се хванаха на общо хоро под звуците на избраната от организаторите „Българска сюита“. За случая много от учениците от танцовите клубове и техни учители бяха дошли с носии. С особено въодушевление се включиха най-малките златаровци.

  Целта на днешната инициатива бе под звуците на произведението на Стефан Мутафчиев да се извие празничен хоровод на оживени места както в България, така и по света. Тя носи идеята за обединението на всички българи, за празника на светите братя Кирил и Методий, за талантливите „рози на България“ – нашите деца.

  Днешният празничен 11 май използваха учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина. С тържествена програма, пленер и танци те показаха част от усвоените умения през годината в различните творчески клубове. Директорът на училището Пенка Петкова отличи изявени ученици. След това всички присъстващи – домакини и гости се хванаха на общо хоро.

  Така деца и възрастни показаха своя патриотичен дух и единство с българите по целия свят и предизвикаха все повече хора да мислят, преживяват и обичат България.

  Същото хоро – „Празнична сюита“ в изпълнение на БНР, ФА „Тракия“ и хор „Космически гласове“ тази година ще прозвучи в Първомай и на 24 май, в края на празничния концерт пред читалището. Организаторите канят всички, носещи в себе си патриотичен дух и любов към България, да се присъединят.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   18
   1876
   3 -8
   15:29, 11 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Ма
    Майтапчия
    1 -2
    21:32, 11 май 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   То
   Тонка Будакова
   5 -5
   16:15, 11 май 2018
   Изключително просташки коментар!!!
  • 3
   Ко
   Кой?
   3 -4
   17:06, 12 май 2018
   Цензура се налага на конкретен човек или медия. В случая става дума за естетическа хигиена.
  • 4
   То
   Тонка Будакова
   2 -3
   18:48, 12 май 2018
   Тонка Будакова пише с името си, а на мишки като "кой" не си прави труда да обяснява етимология и значение на думи.
  • 5
   Ко
   Кой?
   1 -3
   22:37, 12 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 07.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
  07 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
  07 апр 2020
  Последни новини