Малцина почетоха паметта на загиналите антифашисти на днешния 9 май

Изображение 1 от 2

    Около 15 члена на местната структура на БСП положиха цветя пред паметник – костницата на загиналите антифашисти в градския парк на Пъровмай. Социалистите запазиха минута мълчание в знак на почит, а председателят на Общинския съвет на БСП Николай Митков припомни подвига им и отбеляза, че днешна Европа не би съществувала без Деня на победата. С много жар присъстващите заявиха,  че 9 май не може да бъде ден на Европа, той е само Ден на победата. С малко тъга отбелязаха, че хората, почитащи 9 май в Първомай стават все по- малко. Сред присъстващите имаше и такива, които с въодушевление разказаха за отбелязването на празника и в Пловдив, пред паметника на Альоша на Бунарджика.

    По традиция социалистите поднесоха цветя и пред паметника на Анатолий Дроздов – съветски воин, починал в България от дифтерит през 1947 година, едва навършил 22 години.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Пи
      ПИТАГОР
      11 -11
      06:48, 10 май 2018
      Анитфашисти в българия никога не е имало ва. Имало е шайка разбойници с фалшива кауза. Антифашисти е имало в сърбия във франция в холандия гърция и т.н. Това са истински признатите партизански движения ако читете малко жъ видите че наще хайдуци никой ни ги бръсне за сливи щото те съ са криели в дън горите тилилейски. И ся е тъка митката по цял ден съ крие демек един вид антибойковист е и от време на време се покаже някъде в отбрана дружинка от други комунисти и плямпа иначе никъв го няма.
    • 2
      66
      666_1525934788
      9 -8
      09:46, 10 май 2018
      Питагор е малоууумен!
    • 3
      Лу
      Лудото Коле
      10 -10
      10:18, 10 май 2018
      нормалнa e тази тенденция, червените оклуци лека полека измират и няма нормален човек който да се влее в редиците им . Факт. Толкова години вече т.нар. бивши партийни членове играят ДЕГРАДИВНА роля в българското общество. Ето обаче, че това им се връща като бумеранг.
    • 4
      Дай боже другата година да сте още по малко червено-руски подлоги,съсипахте България и демокрацията!
    • 5
      98
      987
      3 -10
      17:46, 10 май 2018
      Идва времето партизаните да дойдат!Тогава не зная... Виж коментара
      • Пи
        ПИТАГОР
        6 -4
        13:36, 11 май 2018
        Кви пратизаня ва. Ако сяшните пъртизани са като ония от нва време най много да напълнят гагите. Не забравяй че зад ония посерковци едно време е стоял другаря сталин ся путю няма да ви спаси за тва нимой приказвай а си седи пред компа да не напълниш гагите.
    • 6
      Св
      свобода или смърт!
      9 -2
      19:16, 10 май 2018
      Нека да дойдат,чакаме ги..и веднъж завинаги да решим проблема със съществуването им
    • 7
      Мн
      много ви се иска
      5 -7
      16:26, 11 май 2018
      Към мразещите и "надъханите убийци" - хубаво е да се ограмотите за миналото/има и документи, архив/.Ако не беше приноса на нашите борци срещу фашизма и нацизма и героизма на войните ни от Първата и Втората фаза на войната, както застъпничеството на Съветския съюз, България щеше да бъде окупирана от турски войски от юг. Претенции за територии са имали Гърция и Югославия, както и плащане на огромни репарации - парични и в натура.
      Що се отнася за Вашите закани със убийство, първо започнете с роднините си - до 9 коляно и ако не сте се наситили се обадете.
      • Лу
        Лудото Коле
        7 -2
        16:50, 11 май 2018
        много си зле с историята пич! Именно другаря Г. Димитров беше на крачка да даде Пиринска Македония на Тито.....това как така удобно си го пропуснал не знаМ! НИЩО от това което си написал не отговаря на реалната историческа обстановка. Можеш да си благодарен на Борис III, че успя да присъедини Южна Добруджа, иначе и без нея щяхме да си останем. Приеми като мъж това, че редиците ви окапват и не врещи като разплакана женица. След 10 години ще сте двама човека на тоя празник.
        ----
        Какви закани бълнуваш?! Единствените които оправят закани сте вие? Кого плашиш с връщането на партизаните не знам....само гаргите.
        ----

        Има и една друга истина и ще ти я кажа - истинският социализъм, няма нищо общо с този в България. Истинските социалисти са във Франция, Белгия, Скандинавските държави. Тука сте просто едни шумкари, обиращи мандри и селски салми...
    • 8
      98
      987
      2 -3
      17:38, 11 май 2018
      "Лудо Коле,"ти полудя наистина!Само ти казах ,че ще идват партизаните и полудя!Ами ,ако наистина дойдат ,сигурно ще се наакаш от страх!!!!!!
    • 9
      Че
      червени такова
      5 -2
      09:28, 12 май 2018
      Да дойдат бе другарю.Да избият сегашните капиталисти тъкмо ще намалеят драстично комунистите.А и мандрите вече само замърсяват околата среда .Ама то другар, пред паметника хора няма, та камо ли партизани в гората.
    • 10
      98
      987
      1 0
      19:59, 12 май 2018
      Няма хора пред паметника,защото са вече в БАЛКАНА,другарю" ГОСПОДИНЕ"!!Някои истински хора не могат да търпят МУТРИ да ги управляват и затова са горе!!НО СКОРО ЩЕ ДОЙДАТ!
      • До
        до чевен 987
        2 0
        15:07, 13 май 2018
        Ама разбира се , че са в балкана .Те там си имат хотели и балкана си е техен и море си имат и държава си имат и мутри също.Та глупаво другарче не ни плаши с партизани. Ти се плаши от тях ние им сме нужни.... работим за тях.
    • 11
      Пи
      ПИТАГОР
      3 0
      07:16, 13 май 2018
      А ва момче убразовай съ малко ва мутрите ги напрайха комунистите ва. Ни тъ знам кой набор си сигурно си некво младо коумне може и да си старо с изфирясал акъл. Аку пък си комуне на средна възраст начи в гъвътъ ти само ветрове съ гонят. В българия усвен комунистите никой не е управлявал от 1994 насам. Нимой съ лъжи по вашата кака курнелия тя вече е втората генерация комунисти който яхат нашия изстрадал народ. Щото мутрите мой чвяк ни съ митични създания а са най страшното българи създадени от комунистите да тормозят българи ей за тва няма да има управия в тая държава.
    Последни новини