16 °C

Малцина почетоха паметта на загиналите антифашисти на днешния 9 май

Изображение 1 от 2

  Около 15 члена на местната структура на БСП положиха цветя пред паметник – костницата на загиналите антифашисти в градския парк на Пъровмай. Социалистите запазиха минута мълчание в знак на почит, а председателят на Общинския съвет на БСП Николай Митков припомни подвига им и отбеляза, че днешна Европа не би съществувала без Деня на победата. С много жар присъстващите заявиха,  че 9 май не може да бъде ден на Европа, той е само Ден на победата. С малко тъга отбелязаха, че хората, почитащи 9 май в Първомай стават все по- малко. Сред присъстващите имаше и такива, които с въодушевление разказаха за отбелязването на празника и в Пловдив, пред паметника на Альоша на Бунарджика.

  По традиция социалистите поднесоха цветя и пред паметника на Анатолий Дроздов – съветски воин, починал в България от дифтерит през 1947 година, едва навършил 22 години.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Пи
   ПИТАГОР
   11 -11
   06:48, 10 май 2018
   Анитфашисти в българия никога не е имало ва. Имало е шайка разбойници с фалшива кауза. Антифашисти е имало в сърбия във франция в холандия гърция и т.н. Това са истински признатите партизански движения ако читете малко жъ видите че наще хайдуци никой ни ги бръсне за сливи щото те съ са криели в дън горите тилилейски. И ся е тъка митката по цял ден съ крие демек един вид антибойковист е и от време на време се покаже някъде в отбрана дружинка от други комунисти и плямпа иначе никъв го няма.
  • 2
   66
   666_1525934788
   9 -8
   09:46, 10 май 2018
   Питагор е малоууумен!
  • 3
   Лу
   Лудото Коле
   10 -10
   10:18, 10 май 2018
   нормалнa e тази тенденция, червените оклуци лека полека измират и няма нормален човек който да се влее в редиците им . Факт. Толкова години вече т.нар. бивши партийни членове играят ДЕГРАДИВНА роля в българското общество. Ето обаче, че това им се връща като бумеранг.
  • 4
   Дай боже другата година да сте още по малко червено-руски подлоги,съсипахте България и демокрацията!
  • 5
   98
   987
   3 -10
   17:46, 10 май 2018
   Идва времето партизаните да дойдат!Тогава не зная... Виж коментара
   • Пи
    ПИТАГОР
    6 -4
    13:36, 11 май 2018
    Кви пратизаня ва. Ако сяшните пъртизани са като ония от нва време най много да напълнят гагите. Не забравяй че зад ония посерковци едно време е стоял другаря сталин ся путю няма да ви спаси за тва нимой приказвай а си седи пред компа да не напълниш гагите.
  • 6
   Св
   свобода или смърт!
   9 -2
   19:16, 10 май 2018
   Нека да дойдат,чакаме ги..и веднъж завинаги да решим проблема със съществуването им
  • 7
   Мн
   много ви се иска
   5 -7
   16:26, 11 май 2018
   Към мразещите и "надъханите убийци" - хубаво е да се ограмотите за миналото/има и документи, архив/.Ако не беше приноса на нашите борци срещу фашизма и нацизма и героизма на войните ни от Първата и Втората фаза на войната, както застъпничеството на Съветския съюз, България щеше да бъде окупирана от турски войски от юг. Претенции за територии са имали Гърция и Югославия, както и плащане на огромни репарации - парични и в натура.
   Що се отнася за Вашите закани със убийство, първо започнете с роднините си - до 9 коляно и ако не сте се наситили се обадете.
   • Лу
    Лудото Коле
    7 -2
    16:50, 11 май 2018
    много си зле с историята пич! Именно другаря Г. Димитров беше на крачка да даде Пиринска Македония на Тито.....това как така удобно си го пропуснал не знаМ! НИЩО от това което си написал не отговаря на реалната историческа обстановка. Можеш да си благодарен на Борис III, че успя да присъедини Южна Добруджа, иначе и без нея щяхме да си останем. Приеми като мъж това, че редиците ви окапват и не врещи като разплакана женица. След 10 години ще сте двама човека на тоя празник.
    ----
    Какви закани бълнуваш?! Единствените които оправят закани сте вие? Кого плашиш с връщането на партизаните не знам....само гаргите.
    ----

    Има и една друга истина и ще ти я кажа - истинският социализъм, няма нищо общо с този в България. Истинските социалисти са във Франция, Белгия, Скандинавските държави. Тука сте просто едни шумкари, обиращи мандри и селски салми...
  • 8
   98
   987
   2 -3
   17:38, 11 май 2018
   "Лудо Коле,"ти полудя наистина!Само ти казах ,че ще идват партизаните и полудя!Ами ,ако наистина дойдат ,сигурно ще се наакаш от страх!!!!!!
  • 9
   Че
   червени такова
   5 -2
   09:28, 12 май 2018
   Да дойдат бе другарю.Да избият сегашните капиталисти тъкмо ще намалеят драстично комунистите.А и мандрите вече само замърсяват околата среда .Ама то другар, пред паметника хора няма, та камо ли партизани в гората.
  • 10
   98
   987
   1 0
   19:59, 12 май 2018
   Няма хора пред паметника,защото са вече в БАЛКАНА,другарю" ГОСПОДИНЕ"!!Някои истински хора не могат да търпят МУТРИ да ги управляват и затова са горе!!НО СКОРО ЩЕ ДОЙДАТ!
   • До
    до чевен 987
    2 0
    15:07, 13 май 2018
    Ама разбира се , че са в балкана .Те там си имат хотели и балкана си е техен и море си имат и държава си имат и мутри също.Та глупаво другарче не ни плаши с партизани. Ти се плаши от тях ние им сме нужни.... работим за тях.
  • 11
   Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   07:16, 13 май 2018
   А ва момче убразовай съ малко ва мутрите ги напрайха комунистите ва. Ни тъ знам кой набор си сигурно си некво младо коумне може и да си старо с изфирясал акъл. Аку пък си комуне на средна възраст начи в гъвътъ ти само ветрове съ гонят. В българия усвен комунистите никой не е управлявал от 1994 насам. Нимой съ лъжи по вашата кака курнелия тя вече е втората генерация комунисти който яхат нашия изстрадал народ. Щото мутрите мой чвяк ни съ митични създания а са най страшното българи създадени от комунистите да тормозят българи ей за тва няма да има управия в тая държава.

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини