Бадминтонистите ни записаха втора победа, но приключиха с участието си на Европейското първенство

Националният отбор по бадминтон юноши и девойки спечели третата си среща над Литва с 3:2 победи, но отпадна от борбата за медалите на Европейското първенство. След две победи и една загуба българските бадминтонисти остават втори в своята група.

В надпреварата срещу първите в групата – Англия, успех записа единствено Калояна Налбантова на единично. В днешните срещи срещу Литва  отново Калояна Налбантова победи съперничката си  Йогаиле Келечуте с 21:6, 21:7 за 18 минути. Победа записа двойката Михаела Чепишева/Цветина Попиванова срещу Вилте Паулаускайте/Моника Сукаскайте с 18:21, 21:16, 21:19 за 46 минути и на смесената ни  двойка Станимир Терзиев/Калоян Налбантова срещу Вилиус Багданавичус/Вилте Паулаускайте с 21:16, 21:13 за 24 минути.

Всички състезатели са от Първомай.

Преди това нашите девойки и младежи спечелиха срещу Норвегия с 3:2 и загубиха от Англия с 1:4. Националите приключват участието си в отборната надпревара. Те завършват на второ място  в групата, след тима Англия, който единствен продължава на четвъртфиналите.

В понеделник в Белград започват срещите от индивидуалната надпревара на Европейското първенство за юноши и девойки.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини