3 °C

32-ма искат обществено обсъждане на платеното паркиране

Едно възражение има внесено в община Първомай срещу проекта за Наредба за платено паркиране в центъра на Първомай. То е подписано от 32 граждани и в него няма посочени конкретни клаузи, с които те не са съгласни. Подписаните искат обществено обсъждане, за да „се постигне по-широко разбиране, обществено знание и подкрепа за реализацията на проекта, като всички заинтересовани граждани се включат със становища, предложения и възражения“.

Такова обсъждане беше обещано и от вносителя на проекта Ружди Салим.

Общественото мнение е разделено на три групи, като най-голямата е тази, която е категорично срещу платеното паркиране. Има гласове в защита на предложението – това са хора, които по-рядко идват с автомобилите си в центъра на Първомай, но трудно намират място, на което да спрат. Има и „умерени гласове“, които считат, че е нужно да има платена зона, която да поеме необходимостта за кратък престой, но тя трябва да бъде ограничена и да не се ползва с преференции от служители на дадена институция, какъвто е случая с паркинга на Общинска администрация.

Проектът на Наредбата за паркирането беше публикувана на 21 март 2018 година, заедно с  проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. По нея възражения няма внесени.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -3
  09:10, 9 май 2018
  Ава остайте ги да напраят платеното паркиране ва. Явно имат някой и друг льхманин да уредят на работа. Ве пърумайци сте с много къса памет ва. Колко пъти беше налагано и разтуряно тва платено паркиране и ся жъ е така няма како да го обсъждате че и чак обществено да е тва обсъждане. Остайте гу ангу да нзаначи 3-4 чиляка там да обикалят из улиците се пак идват ибури. След избурите пак ще преосмислят тази тъпотия и ще я отменят кът видят че кинти ни съ вадят по тоя начин.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  6 -3
  09:31, 9 май 2018
  Проблема с паркирането в център го има, но с дране и скубане няма да се реши. ПРОТИВ това съм да се налагат такси и данъци за т'ва или онова, малко множко идва, не мислите ли?! И то при положение, че СЕЛО ПЪРУМАЙ тъне в БЕЗВРЕМИЕ И ЗАСТОЯЛОСТ. Село Пърумай, ДА, грешката е вярна! В нашту село какво хубаво се е случило в посдледните години?! Нищо! Ама нова такса ще наложим , няма проблем, ще ги скубем тия прости хора. Няма значение дали са от селата или не. Работете ГРАДИВНО, маймунджелъците ги знаете, ясно е
 • 3
  30
  300
  10 -2
  10:00, 9 май 2018
  32-ма може и да искат обсъждане, но вдички останали искат да не ги занимават с глупости и тая тема с платеното паркиране да я забравят.
 • 4
  Ма
  Майна
  10 0
  10:28, 9 май 2018
  В Пловдив всеки квартал, пред всеки блок, комплекс и къща има проблем с паркирането, защо ли не го направят и целият Пловдив платен паркинг. А може би трябва да си плащаме и за паркоместата по дворовете. Общинска администрация си има платен паркинг, който иска бърз достъп до общината там песта има винаги.
 • 5
  Уй
  Уй
  2 0
  14:02, 9 май 2018
  в крайна сметка ако ще има обществено обсъждане кога и къде ще е ?
 • 6
  Др
  Другоселци
  3 0
  16:50, 9 май 2018
  Нека има платено паркиране. Таман няма да си идваме до наше село. То и без туй магистралата ще ремонтират и половин година ще е ужас, а и по Цариградския път (оттам ще пускат тировете). То за половин година ще се разбере дали ще го бъде това платено паркиране. Айде успех и до есента, живи и здрави!
 • 7
  Въ
  Вързахте ли си кучето?
  7 0
  08:09, 10 май 2018
  Наши добре познати бизнесмени карат пияни като г*зове и не ги възпират нито правила, нито знаци! Роднини на същите тези се проявяват не по-малко активно под действията на упойващи вещества! Местната изпълнителна власт гледа на другаде, защото отдавна е като вързано куче. Смениха началника на полицията. Ще сменят и кмета все някой ден. Куклите се сменят, но кукловодите са все едни и същи!
 • 8
  Шм
  ШМАТКА
  9 0
  22:13, 10 май 2018
  Това е поредната простотия на нашите общинари! Чакаме следващата и аз съм убедена, че няма да мине много време и ще я чуем. Та за платеното паркиране- за какво ще ми вземате пари? - за нерегулираните улици по които обикаляш като идиот?,за дупките в които като влезеш се блъскаш в тротоара и си чупиш колата, питам се за какво и отговор искам ,но най-вероятно никой няма да ми го даде.Нека когато поставяте забрани да важат за ВСИЧКИ в града, а не само за простолюдието!Асфалтирайте ги най-накрая тези улици, сложете и за стотина лева бяла боя и тогава имайте очи да искате пари от мен -иначе много ви здраве!
 • 9
  Де
  Демостен
  0 0
  08:05, 12 май 2018
  Защо мислиш , че впечатляваш с лигавите си коментари господинчо, Велчев!?!?!?!?!?
 • 10
  Ар
  Аристотел
  0 0
  18:33, 13 май 2018
  Допускам, че платеното паркиране няма да се отрази добре на здравословното състояние на господата управляващи, но не мога да го докажа.

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини