4 °C

32-ма искат обществено обсъждане на платеното паркиране

Едно възражение има внесено в община Първомай срещу проекта за Наредба за платено паркиране в центъра на Първомай. То е подписано от 32 граждани и в него няма посочени конкретни клаузи, с които те не са съгласни. Подписаните искат обществено обсъждане, за да „се постигне по-широко разбиране, обществено знание и подкрепа за реализацията на проекта, като всички заинтересовани граждани се включат със становища, предложения и възражения“.

Такова обсъждане беше обещано и от вносителя на проекта Ружди Салим.

Общественото мнение е разделено на три групи, като най-голямата е тази, която е категорично срещу платеното паркиране. Има гласове в защита на предложението – това са хора, които по-рядко идват с автомобилите си в центъра на Първомай, но трудно намират място, на което да спрат. Има и „умерени гласове“, които считат, че е нужно да има платена зона, която да поеме необходимостта за кратък престой, но тя трябва да бъде ограничена и да не се ползва с преференции от служители на дадена институция, какъвто е случая с паркинга на Общинска администрация.

Проектът на Наредбата за паркирането беше публикувана на 21 март 2018 година, заедно с  проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. По нея възражения няма внесени.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -3
  09:10, 9 май 2018
  Ава остайте ги да напраят платеното паркиране ва. Явно имат някой и друг льхманин да уредят на работа. Ве пърумайци сте с много къса памет ва. Колко пъти беше налагано и разтуряно тва платено паркиране и ся жъ е така няма како да го обсъждате че и чак обществено да е тва обсъждане. Остайте гу ангу да нзаначи 3-4 чиляка там да обикалят из улиците се пак идват ибури. След избурите пак ще преосмислят тази тъпотия и ще я отменят кът видят че кинти ни съ вадят по тоя начин.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  6 -3
  09:31, 9 май 2018
  Проблема с паркирането в център го има, но с дране и скубане няма да се реши. ПРОТИВ това съм да се налагат такси и данъци за т'ва или онова, малко множко идва, не мислите ли?! И то при положение, че СЕЛО ПЪРУМАЙ тъне в БЕЗВРЕМИЕ И ЗАСТОЯЛОСТ. Село Пърумай, ДА, грешката е вярна! В нашту село какво хубаво се е случило в посдледните години?! Нищо! Ама нова такса ще наложим , няма проблем, ще ги скубем тия прости хора. Няма значение дали са от селата или не. Работете ГРАДИВНО, маймунджелъците ги знаете, ясно е
 • 3
  30
  300
  10 -2
  10:00, 9 май 2018
  32-ма може и да искат обсъждане, но вдички останали искат да не ги занимават с глупости и тая тема с платеното паркиране да я забравят.
 • 4
  Ма
  Майна
  10 0
  10:28, 9 май 2018
  В Пловдив всеки квартал, пред всеки блок, комплекс и къща има проблем с паркирането, защо ли не го направят и целият Пловдив платен паркинг. А може би трябва да си плащаме и за паркоместата по дворовете. Общинска администрация си има платен паркинг, който иска бърз достъп до общината там песта има винаги.
 • 5
  Уй
  Уй
  2 0
  14:02, 9 май 2018
  в крайна сметка ако ще има обществено обсъждане кога и къде ще е ?
 • 6
  Др
  Другоселци
  3 0
  16:50, 9 май 2018
  Нека има платено паркиране. Таман няма да си идваме до наше село. То и без туй магистралата ще ремонтират и половин година ще е ужас, а и по Цариградския път (оттам ще пускат тировете). То за половин година ще се разбере дали ще го бъде това платено паркиране. Айде успех и до есента, живи и здрави!
 • 7
  Въ
  Вързахте ли си кучето?
  7 0
  08:09, 10 май 2018
  Наши добре познати бизнесмени карат пияни като г*зове и не ги възпират нито правила, нито знаци! Роднини на същите тези се проявяват не по-малко активно под действията на упойващи вещества! Местната изпълнителна власт гледа на другаде, защото отдавна е като вързано куче. Смениха началника на полицията. Ще сменят и кмета все някой ден. Куклите се сменят, но кукловодите са все едни и същи!
 • 8
  Шм
  ШМАТКА
  9 0
  22:13, 10 май 2018
  Това е поредната простотия на нашите общинари! Чакаме следващата и аз съм убедена, че няма да мине много време и ще я чуем. Та за платеното паркиране- за какво ще ми вземате пари? - за нерегулираните улици по които обикаляш като идиот?,за дупките в които като влезеш се блъскаш в тротоара и си чупиш колата, питам се за какво и отговор искам ,но най-вероятно никой няма да ми го даде.Нека когато поставяте забрани да важат за ВСИЧКИ в града, а не само за простолюдието!Асфалтирайте ги най-накрая тези улици, сложете и за стотина лева бяла боя и тогава имайте очи да искате пари от мен -иначе много ви здраве!
 • 9
  Де
  Демостен
  0 0
  08:05, 12 май 2018
  Защо мислиш , че впечатляваш с лигавите си коментари господинчо, Велчев!?!?!?!?!?
 • 10
  Ар
  Аристотел
  0 0
  18:33, 13 май 2018
  Допускам, че платеното паркиране няма да се отрази добре на здравословното състояние на господата управляващи, но не мога да го докажа.

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини