10 °C

32-ма искат обществено обсъждане на платеното паркиране

Едно възражение има внесено в община Първомай срещу проекта за Наредба за платено паркиране в центъра на Първомай. То е подписано от 32 граждани и в него няма посочени конкретни клаузи, с които те не са съгласни. Подписаните искат обществено обсъждане, за да „се постигне по-широко разбиране, обществено знание и подкрепа за реализацията на проекта, като всички заинтересовани граждани се включат със становища, предложения и възражения“.

Такова обсъждане беше обещано и от вносителя на проекта Ружди Салим.

Общественото мнение е разделено на три групи, като най-голямата е тази, която е категорично срещу платеното паркиране. Има гласове в защита на предложението – това са хора, които по-рядко идват с автомобилите си в центъра на Първомай, но трудно намират място, на което да спрат. Има и „умерени гласове“, които считат, че е нужно да има платена зона, която да поеме необходимостта за кратък престой, но тя трябва да бъде ограничена и да не се ползва с преференции от служители на дадена институция, какъвто е случая с паркинга на Общинска администрация.

Проектът на Наредбата за паркирането беше публикувана на 21 март 2018 година, заедно с  проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. По нея възражения няма внесени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -3
  09:10, 9 май 2018
  Ава остайте ги да напраят платеното паркиране ва. Явно имат някой и друг льхманин да уредят на работа. Ве пърумайци сте с много къса памет ва. Колко пъти беше налагано и разтуряно тва платено паркиране и ся жъ е така няма како да го обсъждате че и чак обществено да е тва обсъждане. Остайте гу ангу да нзаначи 3-4 чиляка там да обикалят из улиците се пак идват ибури. След избурите пак ще преосмислят тази тъпотия и ще я отменят кът видят че кинти ни съ вадят по тоя начин.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  6 -3
  09:31, 9 май 2018
  Проблема с паркирането в център го има, но с дране и скубане няма да се реши. ПРОТИВ това съм да се налагат такси и данъци за т'ва или онова, малко множко идва, не мислите ли?! И то при положение, че СЕЛО ПЪРУМАЙ тъне в БЕЗВРЕМИЕ И ЗАСТОЯЛОСТ. Село Пърумай, ДА, грешката е вярна! В нашту село какво хубаво се е случило в посдледните години?! Нищо! Ама нова такса ще наложим , няма проблем, ще ги скубем тия прости хора. Няма значение дали са от селата или не. Работете ГРАДИВНО, маймунджелъците ги знаете, ясно е
 • 3
  30
  300
  10 -2
  10:00, 9 май 2018
  32-ма може и да искат обсъждане, но вдички останали искат да не ги занимават с глупости и тая тема с платеното паркиране да я забравят.
 • 4
  Ма
  Майна
  10 0
  10:28, 9 май 2018
  В Пловдив всеки квартал, пред всеки блок, комплекс и къща има проблем с паркирането, защо ли не го направят и целият Пловдив платен паркинг. А може би трябва да си плащаме и за паркоместата по дворовете. Общинска администрация си има платен паркинг, който иска бърз достъп до общината там песта има винаги.
 • 5
  Уй
  Уй
  2 0
  14:02, 9 май 2018
  в крайна сметка ако ще има обществено обсъждане кога и къде ще е ?
 • 6
  Др
  Другоселци
  3 0
  16:50, 9 май 2018
  Нека има платено паркиране. Таман няма да си идваме до наше село. То и без туй магистралата ще ремонтират и половин година ще е ужас, а и по Цариградския път (оттам ще пускат тировете). То за половин година ще се разбере дали ще го бъде това платено паркиране. Айде успех и до есента, живи и здрави!
 • 7
  Въ
  Вързахте ли си кучето?
  7 0
  08:09, 10 май 2018
  Наши добре познати бизнесмени карат пияни като г*зове и не ги възпират нито правила, нито знаци! Роднини на същите тези се проявяват не по-малко активно под действията на упойващи вещества! Местната изпълнителна власт гледа на другаде, защото отдавна е като вързано куче. Смениха началника на полицията. Ще сменят и кмета все някой ден. Куклите се сменят, но кукловодите са все едни и същи!
 • 8
  Шм
  ШМАТКА
  9 0
  22:13, 10 май 2018
  Това е поредната простотия на нашите общинари! Чакаме следващата и аз съм убедена, че няма да мине много време и ще я чуем. Та за платеното паркиране- за какво ще ми вземате пари? - за нерегулираните улици по които обикаляш като идиот?,за дупките в които като влезеш се блъскаш в тротоара и си чупиш колата, питам се за какво и отговор искам ,но най-вероятно никой няма да ми го даде.Нека когато поставяте забрани да важат за ВСИЧКИ в града, а не само за простолюдието!Асфалтирайте ги най-накрая тези улици, сложете и за стотина лева бяла боя и тогава имайте очи да искате пари от мен -иначе много ви здраве!
 • 9
  Де
  Демостен
  0 0
  08:05, 12 май 2018
  Защо мислиш , че впечатляваш с лигавите си коментари господинчо, Велчев!?!?!?!?!?
 • 10
  Ар
  Аристотел
  0 0
  18:33, 13 май 2018
  Допускам, че платеното паркиране няма да се отрази добре на здравословното състояние на господата управляващи, но не мога да го докажа.

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини