30 °C

32-ма искат обществено обсъждане на платеното паркиране

Едно възражение има внесено в община Първомай срещу проекта за Наредба за платено паркиране в центъра на Първомай. То е подписано от 32 граждани и в него няма посочени конкретни клаузи, с които те не са съгласни. Подписаните искат обществено обсъждане, за да „се постигне по-широко разбиране, обществено знание и подкрепа за реализацията на проекта, като всички заинтересовани граждани се включат със становища, предложения и възражения“.

Такова обсъждане беше обещано и от вносителя на проекта Ружди Салим.

Общественото мнение е разделено на три групи, като най-голямата е тази, която е категорично срещу платеното паркиране. Има гласове в защита на предложението – това са хора, които по-рядко идват с автомобилите си в центъра на Първомай, но трудно намират място, на което да спрат. Има и „умерени гласове“, които считат, че е нужно да има платена зона, която да поеме необходимостта за кратък престой, но тя трябва да бъде ограничена и да не се ползва с преференции от служители на дадена институция, какъвто е случая с паркинга на Общинска администрация.

Проектът на Наредбата за паркирането беше публикувана на 21 март 2018 година, заедно с  проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. По нея възражения няма внесени.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -3
  09:10, 9 май 2018
  Ава остайте ги да напраят платеното паркиране ва. Явно имат някой и друг льхманин да уредят на работа. Ве пърумайци сте с много къса памет ва. Колко пъти беше налагано и разтуряно тва платено паркиране и ся жъ е така няма како да го обсъждате че и чак обществено да е тва обсъждане. Остайте гу ангу да нзаначи 3-4 чиляка там да обикалят из улиците се пак идват ибури. След избурите пак ще преосмислят тази тъпотия и ще я отменят кът видят че кинти ни съ вадят по тоя начин.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  6 -3
  09:31, 9 май 2018
  Проблема с паркирането в център го има, но с дране и скубане няма да се реши. ПРОТИВ това съм да се налагат такси и данъци за т'ва или онова, малко множко идва, не мислите ли?! И то при положение, че СЕЛО ПЪРУМАЙ тъне в БЕЗВРЕМИЕ И ЗАСТОЯЛОСТ. Село Пърумай, ДА, грешката е вярна! В нашту село какво хубаво се е случило в посдледните години?! Нищо! Ама нова такса ще наложим , няма проблем, ще ги скубем тия прости хора. Няма значение дали са от селата или не. Работете ГРАДИВНО, маймунджелъците ги знаете, ясно е
 • 3
  30
  300
  10 -2
  10:00, 9 май 2018
  32-ма може и да искат обсъждане, но вдички останали искат да не ги занимават с глупости и тая тема с платеното паркиране да я забравят.
 • 4
  Ма
  Майна
  10 0
  10:28, 9 май 2018
  В Пловдив всеки квартал, пред всеки блок, комплекс и къща има проблем с паркирането, защо ли не го направят и целият Пловдив платен паркинг. А може би трябва да си плащаме и за паркоместата по дворовете. Общинска администрация си има платен паркинг, който иска бърз достъп до общината там песта има винаги.
 • 5
  Уй
  Уй
  2 0
  14:02, 9 май 2018
  в крайна сметка ако ще има обществено обсъждане кога и къде ще е ?
 • 6
  Др
  Другоселци
  3 0
  16:50, 9 май 2018
  Нека има платено паркиране. Таман няма да си идваме до наше село. То и без туй магистралата ще ремонтират и половин година ще е ужас, а и по Цариградския път (оттам ще пускат тировете). То за половин година ще се разбере дали ще го бъде това платено паркиране. Айде успех и до есента, живи и здрави!
 • 7
  Въ
  Вързахте ли си кучето?
  7 0
  08:09, 10 май 2018
  Наши добре познати бизнесмени карат пияни като г*зове и не ги възпират нито правила, нито знаци! Роднини на същите тези се проявяват не по-малко активно под действията на упойващи вещества! Местната изпълнителна власт гледа на другаде, защото отдавна е като вързано куче. Смениха началника на полицията. Ще сменят и кмета все някой ден. Куклите се сменят, но кукловодите са все едни и същи!
 • 8
  Шм
  ШМАТКА
  9 0
  22:13, 10 май 2018
  Това е поредната простотия на нашите общинари! Чакаме следващата и аз съм убедена, че няма да мине много време и ще я чуем. Та за платеното паркиране- за какво ще ми вземате пари? - за нерегулираните улици по които обикаляш като идиот?,за дупките в които като влезеш се блъскаш в тротоара и си чупиш колата, питам се за какво и отговор искам ,но най-вероятно никой няма да ми го даде.Нека когато поставяте забрани да важат за ВСИЧКИ в града, а не само за простолюдието!Асфалтирайте ги най-накрая тези улици, сложете и за стотина лева бяла боя и тогава имайте очи да искате пари от мен -иначе много ви здраве!
 • 9
  Де
  Демостен
  0 0
  08:05, 12 май 2018
  Защо мислиш , че впечатляваш с лигавите си коментари господинчо, Велчев!?!?!?!?!?
 • 10
  Ар
  Аристотел
  0 0
  18:33, 13 май 2018
  Допускам, че платеното паркиране няма да се отрази добре на здравословното състояние на господата управляващи, но не мога да го докажа.

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини