Борисов в Белград за очна ставка с Йосич. Преглед на националния печат

„Стандарт":Русия скръцна със зъби за газа
Русия втвърди тона за доставките на газ и договорите ни. Ако Евросъюзът не излезе с ясна позиция относно желанието си за дългосрочни доставки на синьо гориво от Русия, ще се насочим към пазарите в Азия и към втечняване на синьото гориво. Това заяви представителят на "Газпром" Станислав Циганков. От думите му става ясно, че Москва е готова да се откаже от проекта "Южен поток", ако няма ясно становище за неговата реализация. Циганков бе сред участниците на енергийната бизнес конференция, която съпътстваше на организирания от президента Георги Първанов световен форум "Природен газ за Европа: Сигурност и сътрудничество".
„Труд":Да създадем в София енергийна обсерватория
Създаването в София на Обсерватория на Енергийната общност предложи президентът Георги Първанов на срещата на върха "Природен газ за Европа: сигурност и партньорство". Новата структура ще работи в сътрудничество с Пазарната обсерватория за енергетика към Еврокомисията. Пред форума държавният глава изтъкна, че запасите от природен газ ще се изчерпят след 60-70 г. при сегашните прогнози за ръст на потреблението. "Труд" предлага речта със съкращения.
„Дума":Изграждаме газова борса за региона
България има потенциал да бъде газов разпределител в Югоизточна Европа и да развива водещата си енергийна роля на Балканите и в Черноморския регион. Това заяви премиерът Сергей Станишев, след като откри енергийния бизнес форум, който започна вчера в столицата. От думите му стана ясно, че в момента България проучва възможностите за сключване на договори за доставка на газ с държави от Каспийския регион, Северна Африка и Близкия изток. Амбицията на страната ни е да изгради собствена търговска платформа за природен газ, която да се превърне в газова борса за целия регион. Работи се в тази посока, но ще трябва да разширим и развием инфраструктурата в страната, допълни Станишев.

„Дума": Борисов в Белград за очна ставка с Йосич
Бойко Борисов може да бъде изпратен с конвой и охрана да даде показания пред Белградския окръжен съд по делото за Сретен Йосич. Това обясни вчера Христо Бисеров, който даде нарочен брифинг по повод репликите на бившия главен секретар на МВР, че БСП и ДПС готвели атентат срещу него. Той обясни, че проблемът със задържането на Йосич не датира от времето на Борисов, а и от периода, когато начело на контраразузнаването (НСС) е Атанас Атанасов, а премиер е Иван Костов. Тогава австрийските служби на много високо ниво искат задържането на сърбина, но от българска страна няма никаква реакция въпреки разработките, доказващи неговото пребиваване в центъра на София.
Никъде в делото "Цвете" няма данни действията по издирването, задържането и екстрадирането на Сретен Йосич да са били ръководени от ген. Борисов, каза Бисеров във връзка с претенциите на ексглавния секретар на МВР да получи орден за участието си по случая.

„Новинар": СДС-ДСБ: Ахмед Доган оглави война срещу синята коалиция
Ахмед Доган оглави война срещу синята коалиция. Това заяви вчера шефът на групата на ОДС Йордан Бакалов относно твърденията на депутата от ДПС Христо Бисеров, че Иван Костов и Бойко Борисов са дърпали конците на подземния свят у нас.
"Паниката е страшна", обяви пък шефът на изборния щаб на двете партии Петър Москов. Той обясни, че истерията е настъпила, след като социологически проучвания регистрирали, че синята коалиция изпреварва с 2 процента ДПС.
Според десните срещу тях се води координирана политическа атака, от която са част и твърденията на депутата от ДПС. Бакалов припомни, че Бисеров също е бил част от управлението на ОДС. Той предупреди, че част от тази атака е и фалшивата подписка за самостоятелна регистрация на СДС в ЦИК, която върви в страната. Той обаче поясни, че събирането на подписи започва на 29 април.

„24 Часа": Свидетел помага на убиеца Полфрийман
Делото срещу австралиеца Джок Полфрийман, гледано от Софийския градски съд, ще продължи в понеделник, стана ясно в съдебната зала.
Полфрийман е обвинен за убийството на Андрей Монов при инцидент през нощта на 28 декември 2007 година на столичния площад "Света Неделя" и в опит за убийство на Антоан Захариев.
От свидетелите, които бе предвидено да бъдат разпитани днес, се яви само британецът Сондърс Греън Саймън. Пред съда той посочи, че с Полфрийман са били заедно в България през фаталната вечер. Саймън каза, че с тях са били още едно момиче -
Линдзи Уелш, и българин на име Тони, с когото се запознали в бар. Саймън си тръгнал по-рано от останалите и за това какво се е случило по-късно е разбрал от Линдзи.
След инцидента тя отишла при него и му съобщила, че се е станало нещо лошо. Споредразказа на Линдзи, когато заедно с Фрийман и Тони си тръгнали от бара, видели група шумни младежи, за които Тони обяснил, че са футболни хулигани и й е казал, че трябва да се скрият.
В този момент Полфрийман е изтичал към групата младежи, защото помислил, че бият някого. След малко Линдзи също е изтичала на мястото и е видяла как младежите бият Полфрийман, който бил на колене.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини