Главният прокурор на Ню Йорк подаде оставка заради обвинения в насилие

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка, след като бе обвинен от четири жени във физическо насилие, съобщи "Ройтерс".

Шнайдерман бе поддръжник на движението Аз също. Именно той заведе иск срещу продуцента Харви Уайнстийн и неговата компания след разследването за сексуални посегателства. 

Разкритията са направили жени, с които той имал романтични връзки,  в "Ню Йоркър". Две от тях казват, че по време на връзката си със Шнайдерман те са били удряни от него и насилието ескалирало с времето. Жените не се оплакали в полицията, но потърсили лекарска помощ и се доверили на близки хора. Други две жени обвиняват Шнайдерман във физическо насилие над тях.

Шнайдерман отрича твърденията. В изявление до "Ню Йоркър" той пише, че никога не е упражнявал насилие над някого и, че никога не е имал сексуален контакт без взаимно съгласие, което за него би било линия, която той не би прекосил. Той обаче подава оставка, тъй като обвиненията пречат да върши работата си. 

Бившата съпруга на Шнайдерман - Дженифър Кънингам също разпространи изявление, в което се казва, че тя го познава от 35 години и твърденията срещу него не отговарят изобщо на мъжа, който тя познава и който е бил винаги любящ баща, с висока степен на морал и с изключителни ценности.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини