Харви Уайнстийн бе осъден на 23 години затвор

На 11 март, филмовият продуцент Харви Уейнстейн се изправи отново пред съда в Ню Йорк, но този път, за да чуе окончателната си присъда.

23 години ще трябва да прекара в затвора 67-годишният Уейнстейн заради двете обвинения в сексуално посегателство и изнасилване. 20 години са за престъпни сексуални действия и принуждаване към орална любов, които е приложил на асистентката си Мириам Хейли.

Другите три са за изнасилване, класифицирано като трета степен. Тази негова жертва не се споменава поименно, защото е искала да запази своята самоличност.

Холивудският продуцент, който сега се превърна в осъден изнасилвач, бе признат за виновен още в края на януари, но съдът си даде време да обмисли окончателния размер на присъдата, който вече е факт, пише Guardian.

Адвокатите на Уейнстейн до последно искаха минимална присъда от пет години, но желанието им не бе удовлетворено от съда. От възможни максимум 25, те му спестиха само две години зад решетките.

Сагата обаче все още не е стигнала своя окончателен край, защото тепърва предстои и дело в Лос Анджелис. То със сигурност ще увеличи присъдата на продуцента, но с колко точно, предстои да разберем.

А сега свидетелите и жертвите на Харви най-сетне могат да кажат, че са получили възмездие и са дали урок и на всички други мъже, които посягат сексуално на жени и се смятат за безнаказани.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини