Спас Янков и „Клуб на радостта“ с награди за високи постижения в театрално-педагогическата дейност

Изображение 1 от 2

    С това признание се завърна ръководителят на детски театрален състав „Клуб на радостта“ от град Бургас тази година. Вече осем поредни години под негово ръководство на международния младежки фестивал „Бургаски изгреви“ се изявяват младежите от град Първомай на този не лек конкурс в съревнование и с професионални театрални школи от цяла България!

    От 2001 година господин Спас Янков става ръководител и режисьор на младежки театрален състав към СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“ – град Първомай. Всяка година постановките му са отбелязвали честванията на „Златаровите празници“ в училището.Винаги получава признания за работата му, защото младежите събират награди от национални и международни конкурси. Вдъхновил е много млади хора, които след завършване на гимназия насочват своето професионално развитие в областта на изкуството. От 2015 година работи с център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ с деца на възраст от 12 до 16 години. Постановката „Аналфабета“ събра награди отново в Бургас през пролетта на 2016 и стъпи за първи път, но много убедително, на благоевградска сцена на фестивал „Талантино“. През 2017 г. господин Янков се пенсионира и спира дейността си с училищния театрален състав, но в „Клуб на радостта“ самите деца го провокират да продължи работата си с тях и разбира се да участват в конкурси. С много труд през почивните дни и ваканциите Спас Янков успя да подготви постановката „Господин Балкански в чужбина“, с която завладя бургаската сцена тази година и спечели заслужено признание. Децата му се отблагодариха за помощта с награди за актьорско майсторство: Петър Йорданов за ролята на господин Балкански, Алекс Качаров за ролята му на студента Бодков и Валентин Манолов за ролята му на Иречек.

    Ръководството на център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта“ изразява своята благодарност към Спас Янков и децата и младежите за работата им и прославянето на града на подобни авторитетни форуми. Клубът благодари на общинска администрация за покриване на разходите по пътуването до град Бургас, както и на „Витал ООД“ за дадената вечеря на всички участници в постановката. Благодарности и за предоставената зала за репетиции в СУ „Проф. д-р. Асен Златаров“.

    Parvomai.NET
     

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини