На два IT фронта златаровци завоюваха успехи

    На два фронта по информационни технологии се състезаваха златаровци през изминалия уикенд.

    В Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии „Аз мога – тук и сега“. На него Боряна Вълкова зае призовото трето място в раздел „Презентации“. Тя впечатли журито с оригиналните си слайдове и цялостен дизайн по темата „Запознай се със Софѝя“ (първият хуманоиден робот), нейната подема беше „На кого принадлежи бъдещето, на роботите или на хората?“. С Боряна в раздела участваха още 4 златаровски гимназисити, всички класирани в топ 10 – Даниела Колева, Симона Стоева, Митко Йорданов и Джулияна Иванова. На крачка от десетката в раздел „Графичен дизайн“ остана Румяна Палазова – с първото си участие тя зае 11 място, а малко след нея бе класирана и Кристина Стоева.

    Повече от отлично се представи и екипът, взел участие на малкия финал на IT Знайко в Рибарица. Мария Димитрова, Мартина Досева, Елица Николова и Мила Георгиева завоюваха първото място по темата „Супергерои“ и оставиха впечатление, че незаслужено им е било отнето правото да се явят на големия финал.

    Удовлетворена от представянето на възпитаниците си, преподавателката Татяна Попова сподели, че се чувства щастлива, защото вече се говори за утвърдена Първомайска школа. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини