18 °C

Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината

На днешната сесия на ОбС – Първомай предстои да бъдат определени повишенията на заплатите на кмета на общината, заместниците му и кметовете на населените места. Това се прави въз основа на решение на Министерски съвет.

За втори път в рамките на няколко месеца е внесена докладна записка относно Даване на предварително съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „ИЗМЕНЕНИЕ НА ПУП - ПАРЦЕЛАРЕН ПЛАН НА ЗЕМЛИЩЕТО НА с.КАРАДЖАЛОВО, общ.ПЪРВОМАЙ, обл.ПЛОВДИВ”, за реализацията на проект: “Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч.“ Искането е от НКЖИ и съветниците отново са на мнение, че докато НКЖИ не изпълни поетите обещания – за възстановяване на разбитите от камионите пътища и за осигуряване на безпрепятствено преминаване през линията, няма да одобрят искането им.

В дневния ред на сесията има общо 9 точки. Тя ще започне с отчет на изпълнението на решенията от кмета на общината Ангел Папазов.

Докладна записка относно определяне на общинските пасища, мери и ливади в землищата на община Първомай за общо и индивидуално ползване през следващата стопанска година и правилата за ползването им е внесъл Ружди Салим. Той е вносител на още 5 докладни- за обявяване на полски път за частна общинска собственост, за продажба чрез търг на различни имоти и удължаване на договор за аренда.

Сесията ще се състои от 17.30 часа в Пленарна зала в сградата на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Пф
  пфф
  6 -3
  11:55, 28 фев 2018
  А на бас че всички знаем какво ще решат !!!
  • Че
   Черноризец Хейтър
   2 -2
   06:37, 1 мар 2018
   Те са си плюли в устите, но нали и съветниците трябва да оправдаят неслуженото си възнаграждение
 • 2
  Ам
  аман от вас
  16 -3
  11:58, 28 фев 2018
  Формална сесия за оправдаване на незаслужени запплати .
 • 3
  Па
  Папазград
  0 -3
  12:07, 28 фев 2018
  Аман. Сус!
 • 4
  Hd
  hdhdhdh
  15 -2
  12:20, 28 фев 2018
  Целия град ги плюе а те казват , че дъжд вали.
  Заслужават , за добре свършената работа по снегопочистването.
  Ако не ги е срам да го гласуват.
 • 5
  За
  Заедно да съборим общината!
  9 -1
  17:53, 28 фев 2018
  ИДИОТИЗЪМ - вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушение на нормалната умствена дейност.
 • 6
  Со
  Сократ
  4 0
  22:42, 28 фев 2018
  ''Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината'' Ами така де ,властта трябва да се укрепва със всички средства и най-примамливото такова са парите! Кметовете са най-близо до хората по места и преки агитатори,но вече все по-трудно ще става това при некадърно управление.

  ''Хора ,които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци.'' - Платон
 • 7
  Па
  ПАПАЗГРАД
  1 0
  07:48, 1 мар 2018
  Ехааааа

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини