27 °C

Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината

На днешната сесия на ОбС – Първомай предстои да бъдат определени повишенията на заплатите на кмета на общината, заместниците му и кметовете на населените места. Това се прави въз основа на решение на Министерски съвет.

За втори път в рамките на няколко месеца е внесена докладна записка относно Даване на предварително съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „ИЗМЕНЕНИЕ НА ПУП - ПАРЦЕЛАРЕН ПЛАН НА ЗЕМЛИЩЕТО НА с.КАРАДЖАЛОВО, общ.ПЪРВОМАЙ, обл.ПЛОВДИВ”, за реализацията на проект: “Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч.“ Искането е от НКЖИ и съветниците отново са на мнение, че докато НКЖИ не изпълни поетите обещания – за възстановяване на разбитите от камионите пътища и за осигуряване на безпрепятствено преминаване през линията, няма да одобрят искането им.

В дневния ред на сесията има общо 9 точки. Тя ще започне с отчет на изпълнението на решенията от кмета на общината Ангел Папазов.

Докладна записка относно определяне на общинските пасища, мери и ливади в землищата на община Първомай за общо и индивидуално ползване през следващата стопанска година и правилата за ползването им е внесъл Ружди Салим. Той е вносител на още 5 докладни- за обявяване на полски път за частна общинска собственост, за продажба чрез търг на различни имоти и удължаване на договор за аренда.

Сесията ще се състои от 17.30 часа в Пленарна зала в сградата на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Пф
  пфф
  6 -3
  11:55, 28 фев 2018
  А на бас че всички знаем какво ще решат !!!
  • Че
   Черноризец Хейтър
   2 -2
   06:37, 1 мар 2018
   Те са си плюли в устите, но нали и съветниците трябва да оправдаят неслуженото си възнаграждение
 • 2
  Ам
  аман от вас
  16 -3
  11:58, 28 фев 2018
  Формална сесия за оправдаване на незаслужени запплати .
 • 3
  Па
  Папазград
  0 -3
  12:07, 28 фев 2018
  Аман. Сус!
 • 4
  Hd
  hdhdhdh
  15 -2
  12:20, 28 фев 2018
  Целия град ги плюе а те казват , че дъжд вали.
  Заслужават , за добре свършената работа по снегопочистването.
  Ако не ги е срам да го гласуват.
 • 5
  За
  Заедно да съборим общината!
  9 -1
  17:53, 28 фев 2018
  ИДИОТИЗЪМ - вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушение на нормалната умствена дейност.
 • 6
  Со
  Сократ
  4 0
  22:42, 28 фев 2018
  ''Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината'' Ами така де ,властта трябва да се укрепва със всички средства и най-примамливото такова са парите! Кметовете са най-близо до хората по места и преки агитатори,но вече все по-трудно ще става това при некадърно управление.

  ''Хора ,които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци.'' - Платон
 • 7
  Па
  ПАПАЗГРАД
  1 0
  07:48, 1 мар 2018
  Ехааааа

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини