4 °C

Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината

На днешната сесия на ОбС – Първомай предстои да бъдат определени повишенията на заплатите на кмета на общината, заместниците му и кметовете на населените места. Това се прави въз основа на решение на Министерски съвет.

За втори път в рамките на няколко месеца е внесена докладна записка относно Даване на предварително съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „ИЗМЕНЕНИЕ НА ПУП - ПАРЦЕЛАРЕН ПЛАН НА ЗЕМЛИЩЕТО НА с.КАРАДЖАЛОВО, общ.ПЪРВОМАЙ, обл.ПЛОВДИВ”, за реализацията на проект: “Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч.“ Искането е от НКЖИ и съветниците отново са на мнение, че докато НКЖИ не изпълни поетите обещания – за възстановяване на разбитите от камионите пътища и за осигуряване на безпрепятствено преминаване през линията, няма да одобрят искането им.

В дневния ред на сесията има общо 9 точки. Тя ще започне с отчет на изпълнението на решенията от кмета на общината Ангел Папазов.

Докладна записка относно определяне на общинските пасища, мери и ливади в землищата на община Първомай за общо и индивидуално ползване през следващата стопанска година и правилата за ползването им е внесъл Ружди Салим. Той е вносител на още 5 докладни- за обявяване на полски път за частна общинска собственост, за продажба чрез търг на различни имоти и удължаване на договор за аренда.

Сесията ще се състои от 17.30 часа в Пленарна зала в сградата на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Пф
  пфф
  6 -3
  11:55, 28 фев 2018
  А на бас че всички знаем какво ще решат !!!
  • Че
   Черноризец Хейтър
   2 -2
   06:37, 1 мар 2018
   Те са си плюли в устите, но нали и съветниците трябва да оправдаят неслуженото си възнаграждение
 • 2
  Ам
  аман от вас
  16 -3
  11:58, 28 фев 2018
  Формална сесия за оправдаване на незаслужени запплати .
 • 3
  Па
  Папазград
  0 -3
  12:07, 28 фев 2018
  Аман. Сус!
 • 4
  Hd
  hdhdhdh
  15 -2
  12:20, 28 фев 2018
  Целия град ги плюе а те казват , че дъжд вали.
  Заслужават , за добре свършената работа по снегопочистването.
  Ако не ги е срам да го гласуват.
 • 5
  За
  Заедно да съборим общината!
  9 -1
  17:53, 28 фев 2018
  ИДИОТИЗЪМ - вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушение на нормалната умствена дейност.
 • 6
  Со
  Сократ
  4 0
  22:42, 28 фев 2018
  ''Съветниците днес ще гласуват по-високи възнаграждения за кметовете в общината'' Ами така де ,властта трябва да се укрепва със всички средства и най-примамливото такова са парите! Кметовете са най-близо до хората по места и преки агитатори,но вече все по-трудно ще става това при некадърно управление.

  ''Хора ,които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци.'' - Платон
 • 7
  Па
  ПАПАЗГРАД
  1 0
  07:48, 1 мар 2018
  Ехааааа

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини