Пчелари спечелиха фотоконкурс

    Учениците от Клуба по пчеларство на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха първа награда в конкурс, организиран от Областния пчеларски съюза в Плевен.

    С фотографиите възпитаниците на ръководителката Златка Гарова са разказали за провежданите от тях научно-изследователски и практически занимания на училищния пчелин. Фотосите са запечатали изследователския експеримент в училищния пчелин – събиране на прашец и определяне вида на посетените медоносни растения от пчелите и събирането на прополис. Тези занимания бяха осъществяват с любезното съдействие на изявени местни пчелари като Динко Петков и Найден Стефанов, както и 92 –годишния приятел и сътрудник на клуба - Георги Техов. Дейността на клуба беше отразена и от телевизия еТВ.

    Фотоконкурсът беше част от проведеното от 8 до 11 февруари 2018 г. в град Плевен Международно изложение по пчеларство. В рамките на тридневното изложение бяха дискутирани въпроси, свързани с живота на пчелното семейство, организирани бяха конкурси, лекции и дебати.

    Едно от най-важните изисквания към фотосите е било да не са обработвани с компютърни технологии. Изпратените кадри бяха оценени от компетентно жури, а учениците получиха специални поздравления от Юлиян Станчев, председател на ОПС-Плевен,

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини