Експерти на МОСВ установяват причините за замърсяването на река Мечка

Експерти на РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория на ИАОС в Пловдив установяват причините за замърсяване в река Мечка, съобщиха от пресцентъра на еко инспекцията. Те са извършили обход по течение на реката от квартал „Дебър“ до заустването на Мечка в река Марица. На място констатират следи от бяла пяна. Водата е с бял цвят, без мирис. Взети са проби на място от 3 пункта – от замърсените води на река Мечка, преди и след вливането й в Марица.

Измерените стойности в кв. „Дебър“ показват рН – 8,21, електропроводимост – 577 µS/сm, в кв. „Любеново“ – рН е 8,38, електропроводимост – 613 µS/сm, а до устието на река Марица – рН е 8,21, а електропроводимостта – 632 µS/сm. Измерените на място стойности са в норми.

При проверката са взети проби за анализ на азот, форфор, органични вещества и пестициди от групата на полициклични ароматни въглеводороди и др. Те ще бъдат изследвани от Регионална лаборатория в Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда. Резултати се очакват в след 2 седмици.

Екипът от експерти на трите структури на МОСВ за извършване на проверката бе сформиран незабавно след получаване на сигнала за замърсяване на река Мечка вчера в късния следобед.

Parvomai.NET
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    13 -4
    11:12, 8 фев 2018
    Причината е ясна тя се намира в сградата на общинътъ. Сега експертите да идат да замерят пх-то на ангу на фитлето както и електропроводимостта им да се съгласуват с прокуратурата щото и тя замерва некви показатели на ангу които са извън норма.
  • 2
    Ал
    али. раза
    5 -2
    23:31, 8 фев 2018
    Питагор е *****! Или по герберски джендър.
  • 3
    Вс
    Всичко е ясно
    0 0
    17:31, 11 фев 2018
    Бор-чвор на вена!!!
Последни новини