14 °C

При слаб интерес беше обсъден първомайският Бюджет 2018

Слаб бе интересът от страна на гражданите към публичното обсъждане на бюджета на община Първомай за 2018 година. В залата присъстваха предимно служители на общинска администрация и кметове на населени места.

Общественото обсъждане на проекта за новия общински бюджет се проведе под ръководството на кмета на община Първомай Ангел Папазов.

Бюджетната рамка за 2018 година е в размер на 15 862 782 лв.

Бюджет 2018 е готов, въпреки, че отчета за изпълнението на миналогодишният не е финализирано. Бюджетарят на общината Тоска Славова обясни, че това не е проблем, защото основните параметри като – постъпили средства от данъци, такси и управление на общински имоти са ясни, знае се какво е изпълнението на приходната част и до момента не са уточнени само задълженията, които от миналата година трябва да бъдат преквърлени за новата, но те са прогнозируеми. Отчетите на изпълнението на общинските бюджети в България, по закон, се представят до 22 февруари на тази година, а след това общинските съвети могат да ги одобрят до края на 2018. В Първомай отчетът и проектобюджетът ще бъдат представени пред ОбС още на първата сесия.

Кметът на общината Ангел Папазов нарече бюджета „нормален“ и обясни приоритетите на общината така:

Общинска инфраструктура – това е основният приоритет на Бюджет 2018. Това е образователна инфраструктура – училища и детски градини, битово-комунална инфраструктура; пътища – тук са улици, тук са мостови съоръжения, тук са дъждовни канализации, защитни диги. Това еприоритетът, към който е насочен този бюдет, тази инвестиционна програма и тази строителна програма. Не че не даваме и за всички други дейности, но основният приоритет ще бъде общинска инфраструктура.

Беше зададен въпросът ще бъдат ли увеличени заплатите на служителите в общинска администрация и на кметовете на населени места, на което Тоска Славова отговори, че държавната субсидия предвижда увеличаване на заплатите на чиновниците, които са под минималната и минимално увеличения за част от другите.

Пари за култура по селата поиска кметът на Бяла река Петкана Добрева. Кметът обеща по-справедливо разпределение на средствата оттова перо.

Да защити исканията на „Марица“ - Любеново дойде и треньорът Николай Петров, който също получи обещание за по-голям бюджет на единствения отбор от общината, достигнал до А окръжна група.

Предложената финансова рамка и инвестиционната програма можат да бъдат разгледани на сайта на община Първомай.

Предстои обсъждането на Бюджет 2018 в различните комисии на общински съвет. Той може да бъде променян в зависимост от направени и добре аргументирани предложения.

Неговото приемане предстои на 30 януари, по време на редовната сесия на местния парламент.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Да
  дано
  14 -2
  16:26, 17 яну 2018
  Ха дано това е последния бюджет предлаган от Папазов...
 • 2
  Гр
  гражданин
  8 -1
  21:15, 17 яну 2018
  Няма смисъл да висим там!
 • 3
  Аб
  АБВ
  3 -1
  09:56, 18 яну 2018
  „Не мислете, че парите могат да направят всичко в живота ви , в противен случай, ще почнете да правите всичко за пари , но си оставате същите посредствени и ограничени личности.“ – Волтер

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
07 апр 2020
Последни новини