9 °C

При слаб интерес беше обсъден първомайският Бюджет 2018

Слаб бе интересът от страна на гражданите към публичното обсъждане на бюджета на община Първомай за 2018 година. В залата присъстваха предимно служители на общинска администрация и кметове на населени места.

Общественото обсъждане на проекта за новия общински бюджет се проведе под ръководството на кмета на община Първомай Ангел Папазов.

Бюджетната рамка за 2018 година е в размер на 15 862 782 лв.

Бюджет 2018 е готов, въпреки, че отчета за изпълнението на миналогодишният не е финализирано. Бюджетарят на общината Тоска Славова обясни, че това не е проблем, защото основните параметри като – постъпили средства от данъци, такси и управление на общински имоти са ясни, знае се какво е изпълнението на приходната част и до момента не са уточнени само задълженията, които от миналата година трябва да бъдат преквърлени за новата, но те са прогнозируеми. Отчетите на изпълнението на общинските бюджети в България, по закон, се представят до 22 февруари на тази година, а след това общинските съвети могат да ги одобрят до края на 2018. В Първомай отчетът и проектобюджетът ще бъдат представени пред ОбС още на първата сесия.

Кметът на общината Ангел Папазов нарече бюджета „нормален“ и обясни приоритетите на общината така:

Общинска инфраструктура – това е основният приоритет на Бюджет 2018. Това е образователна инфраструктура – училища и детски градини, битово-комунална инфраструктура; пътища – тук са улици, тук са мостови съоръжения, тук са дъждовни канализации, защитни диги. Това еприоритетът, към който е насочен този бюдет, тази инвестиционна програма и тази строителна програма. Не че не даваме и за всички други дейности, но основният приоритет ще бъде общинска инфраструктура.

Беше зададен въпросът ще бъдат ли увеличени заплатите на служителите в общинска администрация и на кметовете на населени места, на което Тоска Славова отговори, че държавната субсидия предвижда увеличаване на заплатите на чиновниците, които са под минималната и минимално увеличения за част от другите.

Пари за култура по селата поиска кметът на Бяла река Петкана Добрева. Кметът обеща по-справедливо разпределение на средствата оттова перо.

Да защити исканията на „Марица“ - Любеново дойде и треньорът Николай Петров, който също получи обещание за по-голям бюджет на единствения отбор от общината, достигнал до А окръжна група.

Предложената финансова рамка и инвестиционната програма можат да бъдат разгледани на сайта на община Първомай.

Предстои обсъждането на Бюджет 2018 в различните комисии на общински съвет. Той може да бъде променян в зависимост от направени и добре аргументирани предложения.

Неговото приемане предстои на 30 януари, по време на редовната сесия на местния парламент.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Да
  дано
  14 -2
  16:26, 17 яну 2018
  Ха дано това е последния бюджет предлаган от Папазов...
 • 2
  Гр
  гражданин
  8 -1
  21:15, 17 яну 2018
  Няма смисъл да висим там!
 • 3
  Аб
  АБВ
  3 -1
  09:56, 18 яну 2018
  „Не мислете, че парите могат да направят всичко в живота ви , в противен случай, ще почнете да правите всичко за пари , но си оставате същите посредствени и ограничени личности.“ – Волтер

Хороскоп за 15.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
15 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
15 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
15 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
15 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
15 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
15 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
15 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
15 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
15 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
15 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
15 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
15 дек 2019
Последни новини