2 °C

При слаб интерес беше обсъден първомайският Бюджет 2018

Слаб бе интересът от страна на гражданите към публичното обсъждане на бюджета на община Първомай за 2018 година. В залата присъстваха предимно служители на общинска администрация и кметове на населени места.

Общественото обсъждане на проекта за новия общински бюджет се проведе под ръководството на кмета на община Първомай Ангел Папазов.

Бюджетната рамка за 2018 година е в размер на 15 862 782 лв.

Бюджет 2018 е готов, въпреки, че отчета за изпълнението на миналогодишният не е финализирано. Бюджетарят на общината Тоска Славова обясни, че това не е проблем, защото основните параметри като – постъпили средства от данъци, такси и управление на общински имоти са ясни, знае се какво е изпълнението на приходната част и до момента не са уточнени само задълженията, които от миналата година трябва да бъдат преквърлени за новата, но те са прогнозируеми. Отчетите на изпълнението на общинските бюджети в България, по закон, се представят до 22 февруари на тази година, а след това общинските съвети могат да ги одобрят до края на 2018. В Първомай отчетът и проектобюджетът ще бъдат представени пред ОбС още на първата сесия.

Кметът на общината Ангел Папазов нарече бюджета „нормален“ и обясни приоритетите на общината така:

Общинска инфраструктура – това е основният приоритет на Бюджет 2018. Това е образователна инфраструктура – училища и детски градини, битово-комунална инфраструктура; пътища – тук са улици, тук са мостови съоръжения, тук са дъждовни канализации, защитни диги. Това еприоритетът, към който е насочен този бюдет, тази инвестиционна програма и тази строителна програма. Не че не даваме и за всички други дейности, но основният приоритет ще бъде общинска инфраструктура.

Беше зададен въпросът ще бъдат ли увеличени заплатите на служителите в общинска администрация и на кметовете на населени места, на което Тоска Славова отговори, че държавната субсидия предвижда увеличаване на заплатите на чиновниците, които са под минималната и минимално увеличения за част от другите.

Пари за култура по селата поиска кметът на Бяла река Петкана Добрева. Кметът обеща по-справедливо разпределение на средствата оттова перо.

Да защити исканията на „Марица“ - Любеново дойде и треньорът Николай Петров, който също получи обещание за по-голям бюджет на единствения отбор от общината, достигнал до А окръжна група.

Предложената финансова рамка и инвестиционната програма можат да бъдат разгледани на сайта на община Първомай.

Предстои обсъждането на Бюджет 2018 в различните комисии на общински съвет. Той може да бъде променян в зависимост от направени и добре аргументирани предложения.

Неговото приемане предстои на 30 януари, по време на редовната сесия на местния парламент.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Да
  дано
  14 -2
  16:26, 17 яну 2018
  Ха дано това е последния бюджет предлаган от Папазов...
 • 2
  Гр
  гражданин
  8 -1
  21:15, 17 яну 2018
  Няма смисъл да висим там!
 • 3
  Аб
  АБВ
  3 -1
  09:56, 18 яну 2018
  „Не мислете, че парите могат да направят всичко в живота ви , в противен случай, ще почнете да правите всичко за пари , но си оставате същите посредствени и ограничени личности.“ – Волтер

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини