34 °C

При слаб интерес беше обсъден първомайският Бюджет 2018

Слаб бе интересът от страна на гражданите към публичното обсъждане на бюджета на община Първомай за 2018 година. В залата присъстваха предимно служители на общинска администрация и кметове на населени места.

Общественото обсъждане на проекта за новия общински бюджет се проведе под ръководството на кмета на община Първомай Ангел Папазов.

Бюджетната рамка за 2018 година е в размер на 15 862 782 лв.

Бюджет 2018 е готов, въпреки, че отчета за изпълнението на миналогодишният не е финализирано. Бюджетарят на общината Тоска Славова обясни, че това не е проблем, защото основните параметри като – постъпили средства от данъци, такси и управление на общински имоти са ясни, знае се какво е изпълнението на приходната част и до момента не са уточнени само задълженията, които от миналата година трябва да бъдат преквърлени за новата, но те са прогнозируеми. Отчетите на изпълнението на общинските бюджети в България, по закон, се представят до 22 февруари на тази година, а след това общинските съвети могат да ги одобрят до края на 2018. В Първомай отчетът и проектобюджетът ще бъдат представени пред ОбС още на първата сесия.

Кметът на общината Ангел Папазов нарече бюджета „нормален“ и обясни приоритетите на общината така:

Общинска инфраструктура – това е основният приоритет на Бюджет 2018. Това е образователна инфраструктура – училища и детски градини, битово-комунална инфраструктура; пътища – тук са улици, тук са мостови съоръжения, тук са дъждовни канализации, защитни диги. Това еприоритетът, към който е насочен този бюдет, тази инвестиционна програма и тази строителна програма. Не че не даваме и за всички други дейности, но основният приоритет ще бъде общинска инфраструктура.

Беше зададен въпросът ще бъдат ли увеличени заплатите на служителите в общинска администрация и на кметовете на населени места, на което Тоска Славова отговори, че държавната субсидия предвижда увеличаване на заплатите на чиновниците, които са под минималната и минимално увеличения за част от другите.

Пари за култура по селата поиска кметът на Бяла река Петкана Добрева. Кметът обеща по-справедливо разпределение на средствата оттова перо.

Да защити исканията на „Марица“ - Любеново дойде и треньорът Николай Петров, който също получи обещание за по-голям бюджет на единствения отбор от общината, достигнал до А окръжна група.

Предложената финансова рамка и инвестиционната програма можат да бъдат разгледани на сайта на община Първомай.

Предстои обсъждането на Бюджет 2018 в различните комисии на общински съвет. Той може да бъде променян в зависимост от направени и добре аргументирани предложения.

Неговото приемане предстои на 30 януари, по време на редовната сесия на местния парламент.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Да
  дано
  14 -2
  16:26, 17 яну 2018
  Ха дано това е последния бюджет предлаган от Папазов...
 • 2
  Гр
  гражданин
  8 -1
  21:15, 17 яну 2018
  Няма смисъл да висим там!
 • 3
  Аб
  АБВ
  3 -1
  09:56, 18 яну 2018
  „Не мислете, че парите могат да направят всичко в живота ви , в противен случай, ще почнете да правите всичко за пари , но си оставате същите посредствени и ограничени личности.“ – Волтер

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини