МВР обяви версиите за разстрела на бизнесмена Петър Христов

Най-вероятно бизнесинтереси стоят зад убийството на бизнесмена Петър Христов, но не е изключена и версията за лични мотиви.

Това заяви пред журналисти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

По думите му, разследващите работят по всички възможни версии. Основната от тях е свързана с бизнеса на Христов в областта на строителството и хранително-вкусовата промишленост. Комисар Терзийски посочи, че според първоначалната информация мъжът се е ползвал с добра репутация. Не е известно да е проявявал интерес към търговия с високо-рискови акцизни стоки. Не се изключва и версията за лични мотиви.

Шефът на националната полиция уточни, че в хода на започналото разследване ще се търси информация в детайли за живота на Петър Христов и от информационните фондове на МВР и Министерството на правосъдието. На този етап няма данни да е получавал заплахи, придвижвал се е с фирмен автомобил с шофьор, който го е придружавал.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов допълни, че се проверяват всички места, от които може да е стреляно по бизнесмена. По думите му, Христов е бил прострелян със 7 или 8 куршума. Към момента не е ясно с какво оръжие е стреляно, но най-вероятно става въпрос за пистолет. 

49-годишният бизнесмен бе прострелян тази сутрин около 10 часа пред офиса на една от фирмите му - "Лактима" на столичната улица "Ралевица". Той е откаран във ВМА от личния му шофьор, но въпреки усилията на лекарите и 30-минутните реанимационни действия, почина. От МВР съобщиха, че Христов е починал в 10.49 часа.                                

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    3 -1
    18:54, 8 яну 2018
    Петър Христов дълги години помагаше финансово на семейството на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела Горсова.....Безрезервна помощ,изразяваща се в над 100 хиляди евро.......Бог да го прости !!!
Последни новини