Ученици и самодейци се готвят за коледните тържества в Първомай

Коледно-новогодишните тържества в Първомай бяха открити с изложбата на местните художници  и ще приключат традиционно с наздравица в новогодишната нощ.

Читалищни колективи и училищни клубове с празнично настроение подготвят програми и забавления, готови да споделят частица от Рождество със своите съграждани.

Предстоят коледни спектакли в училищата в града: на 14 декември децата от НУ „Христо Ботев“ ще представят „Най-чудната коледа“. На 18-ти ще бъдат заедно с приятелите си от Центъра за настаняване от семеен тип „Заедно на Коледа“ в библиотеката на читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

По-големите ученици от Професионалната гимназия ще се забавляват  с „Разбъркани приказки“ на 20 декември от 13.30 часа. Привечер в същия ден от 17 часа Коледен базар в СУ „Златаров“ ще предложи ръчно изработените творби на учениците, а от 18 часа спектакълът „Магията на времето“ ще зарадва родители и приятели на децата от началните и прогимназиални класове.

На 20 декември ще бъде и коледното тържество на учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 22 декември от 18 часа в Пленарна зала с Празничен коледен концерт с участието на читалищни състави от град Първомай, ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, НУ „Христо Ботев”, танцова формация „Арт Денс” с ръководител Ангелина Кръстева и Атанаска Тенева.

На 19 декември Първомай ще бъде представен на Коледен концерт в Народна библиотека „Иван Вазов” – гр. Пловдив от ПФА „Първомай“ с диригент Кичка Петкова.

Заря и празнично хоро ще съпроводят приветствието на кмета Ангел Папазов в празничната новогодишна нощ. Оркестър „Дионис“ и органиизаторите от Община Първомай и читалище „Кирил и Методий“ канят всички на чаша вина на площада пред читалището.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини